Nejste přihlášen/a.
Rada bez záruky , vyslechnuto na rádiu.
Koupit si skleničku Alpy a nadrtit do ní 16 - 20 hřebíčků / koření/ nechat 3dny na sluníčku macerovat. Poté odcedit drť a potírat části těla před návštěvou zamořeného prostoru. Krásně budete vonět, bez legrace, budete k nakousnutí doslova, tedy ne pro klíště.
Jinak s úspěchem funguje nosit při sobě levandulové mýdlo. Moje tchýňka ode mne vybavená mýdlem, řádila na chaloupce při senech a lokalita je doslova promořená. Ona se jich sama obává. No a představte si, levandule jim zapáchá. Hledali jsme hledali, ale mýdlo, které při práci ztratila v trávě. Vše dobře dopadlo, nalezlo se, byla na mrtvici měla samo jediné. Jinak v DM mají přesně takové za babku cca 20 Kč.
Tak jsem doufám pomohla.
Pěkný den
Čáry, máry, klíště pryč...
P.s. Zadejte do zdejšího vyhledavače termín KLÍŠTĚ a pročtěte si minulé diskuze.
Viz:
#klíště #1464
Samozřejmě můžete použít i některý repelent zakoupený v drogerii, což je nejrychlejší a nejjednodušší řešení. Doposud totiž nebylo patrno, jaký problém s klíšťaty máte na mysli. Zda týkající se člověka nebo zvířat.
V případě, že nemáte oděv zakrývající celé tělo, můžete odkryté části těla namazat přípravkem, který obsahuje repelentní éterické oleje. Tento přípravek si můžete snadno připravit sami. Stačí použít základní rostlinný nosný olej. Většinou se doporučuje použití tzv.lehčích olejů, jako jsou mandlový, meruňkový nebo olej z pecek vinné révy. Do nich můžete přidat tyto éterické oleje: tea-tree, levandule, vetiver, citronela, cedr, geránie, meduňka, pačule, hřebíček, jalovec. Nemusíte kombinovat všechny uvedené esence, stačí vybrat tři až čtyři. Pak je přidáte do základního rostlinného oleje v 5% koncentraci (u použití pro velmi malé děti stačí 2% koncentrace). Takto si sami můžete připravit i spray. Jako základ můžete použít isopropylalcohol a do něj přidat vybrané esence. Směs nalijte do lahvičky s rozprašovačem.Takto připravený spray používejte pouze na oblečení.A teď již stačí jen se před procházkou namazat či nastříkat sprayem a skutečně nebudete žádnému vetřelci z hmyzí říše vonět a z procházky si nepřinesete žádné nepříjemné překvapení... A baštit vitamín B
když vezmu ˇobyčejný řepkový olej-ten mám doma.,vymačkám tam citron bude to mít ty požadované účinky?
Klíšťáci jsou letos nějak více agresivní. Dosud jsem nedala dopustit na obojky Bephar (ne BIO), ale nějak to moc nefunguje. A i když má kocour nový necelý měsíc, stejně ty hnusné potvory má přisáté. Dokonce i na pacce, což jsem ještě neviděla. Nevím, jestli se i třeba kvalita protiklíšťových obojků nehoršila. Takže jsem sice nenašla žádnou babskou radu - mimo levandule a vitamínu B, ale hru, jak se těm potvorám pomstít. Tak se nezlobte, že jednou neradím, ale jenom se mstím: :D
Na klíšťata zabírá jedině ALKOHOL. Takže než vkročíte do přírody řádně se posilněte
. Do vzpouzejících se jedinců je třeba vpravit alkohol násilím
. Pozor. Koncentrace pod jedno promile nezabírá
.
Asi mate sebod recht. Moje psiska mají klišťata a já ne. Tím to asi bude. A proto vzhůru do bezvědomí. To je zas něco pro chlapaky , juj ...už to jdu oznamit frau.
Stafan. Ono to vypadá jako legrace. Ale my jsme kdysi provedli takový malý vědecký průzkum
. Kamarád měl přisáté klíště a jelikož jsme zrovna na toto tema vedli debatu, tak se obětoval a opil se :D. Klíště se fakt pustilo. Ale ženská část vědeckého týmu zakázala tento světový objev zveřejnit
sebod,taky jsem to slyšela. Když ale mým kočkám alkohol nechutná ...ikdyž, vlastně jsem to ještě nezkoušela...
jdu je najít a uděláme mejdan...pak můžou vyrazit do terénu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.