Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel koupil na 60 mamce dražší věc

Od: medison odpovědí: 25 změna:
Dobrý večer ,přítel koupil mamince k 60 křeslo co chtěla ,dál jí na to tedy 5 tisíc já mám kulatiny 30 a mě dál na dárek 2 tisíce..přijde e mi to hrozně smutné... Nebo to je normální? Mrzelo mě to když řekl že mi dá dva a já si mám koupit do chci..ale.mamce dá tolik .
zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

No, být přítelem a tohle se dozvědět, asi bych už nebyl přítelem.

Přesně tak, husí myšlení. A to je dost slušně řečeno. takové věci normální člověk neřeší, ani se nad tím nepozastaví.

hodnocení

7x
Proboha, co jste to za člověka!?
Vždyť je to jeho maminka.
Žárlit na to, že jí koupil křeslo a vás ošidil o tři tisíce?
Zamyslete se nad sebou.
Maminka je pouze jedna.
Maminka je to nejdražší, co každý z nás máme.
To si prosím laskavě zapište za uši.
Bez urážky.

hodnocení

7x

Ty ale musíš být pipina :-D

jirik50*
hodnocení

6x

jste ubohá, nic víc

hodnocení

5x

Spravte si Excel tabulku, tam si budete pisat hodnotu darov pre vas a hodnotu darov pre jeho rodinu. Ak im bude dlhodobo davat viac, ukazte mu tabulku a spravte scenu, urcite to bude mat dobry vplyv na vas vztah.

Mimochodom, kolko penazi na spolocnu domacnost davate vy a kolko on?

liska5
hodnocení

4x

To myslíte vážně? Maminka si asi křeslo nahlas přála, co jste si přála Vy?

Kolik Vám je let? Máte děti?

jurajjuraj*
hodnocení

4x

tak hlavne ze mas rada jeho penize , byt tebou ukazu mu to tady, mozna ti k tem dvema tisicum prida darek od srdce, zbali ti kufry a kopne te do prdele

hodnocení

3x

Buď ráda, přece jí to nebudeš závidět, ale přát. Říká se: Přej a bude ti přáno. Tobě jistě něco koupí i když nemáš narozeniny a je to přece tvoje maminka. A co jsi dala mamince k narozeninám ty? *tyty*

medison
hodnocení

Chtěla sem jen názor ostatních ESI by vás to mrzelo nic víc nic míň... Jen mě to zamrtelo to je celé..nedávám mu... Jinak ne jen tak mi ještě nic nekoupil..to spíš já jemu . Na domácnost dáváme stejně já beru méně on více platíme oba stejně min rozhodně nedávám
petrovic

Kdyby tuto otazku videl Vas partner. Spis by to mrzelo jeho. Me osobne je z Vas spatne. Ne na bliti, tak nejak jinak spatne...

hodnocení

3x
Že by hladná zlatokopka?
Maminka je maminkou...
A přítelkyní může být za čas některá jiná..

hodnocení

3x
Dovolte mi otázku- Vaší mamce nebo jeho? Né že by to hrálo roli, jen mě to zajímá. U nás se tedy peníze neřeší. Někdo si něco přeje,tak se to prostě koupí. Jakou jste měla představu? Že Vám dá také pět tisíc a nebo víc? Nebo že vymyslí nějaký originální dárek? Řekla jste mu, co byste si k narozeninám přála? Upřímně úplně nechápu, o co Vám přesně jde.. Vychází mi z toho, že Vám jde o to, že jste dostala "jen dva". Pokud to chápu dobře, tak je mi smutno z Vás, že takto přemýšlíte. Jinak mě by třeba když už, tak mrzelo, že mi "smrkne dva tisíce" ať si něco vyberu, kdyby věděl, co si přeji. A zase jsou věci, na které je lepší dát peníze (ať si obdarovaný vybere dle svého vkusu), než je koupit.

tobe
hodnocení

3x
Bože můj, buď ráda aspoň za něco. Znám hodně, fakt hodně chlapů kteří svým ženám/ přítelkyním nedali k narozeninám nic, ani nepopřáli. Tak buď ráda za dvojku a nežárli na mámu a na to, že dostala křeslo za pět táců. Třeba tě na něm nechá posedět, když se budeš chovat jako normální, vděčný člověk.

hodnocení

3x

Milá paní, jste neskutečně závistivá. Napsala bych i "hloupá", ale to si nemohu k Vám dovolit.

Ten Váš druh má maminku rád a dobře s ní vychází. Jistě i ona má ráda jeho. Tak proč by jí neudělal ke kulatinám radost?

Pokud dal mamince k šedesátinám za 5 tisíc dárek a Vám k šedesátinám jen za 2 tisíce, ano, je tu nepoměr.*smich* Záleží na tom, zda i Vy jste měla kulaté narozeniny, které se slaví víc, než jiné. Pokud nadále nebudete protivná a budete sekat dobrotu, třeba k těm šedesátinám také dostanete za 5 tisíc. Ale to byste se musela změnit.

Ke kulatým narozeninám jsem dostala od své vlastní mamky jedny punčocháče /navíc bleděmodré,*ee*, které se nikam nedaly vzít/ a talíř na buchtu. Ona kupovala předem, do zásoby, co kde viděla ve slevách a pak to rozdávala, pokud byla nějaká oslava. Po nějakém roce sestra dostala ke stejné příležitosti zlatou soupravu. Řetítek s přívěškem, prsten a náušnice. No a co? Mám se z toho zbláznit? Svět se točí dál. Je to už spousta let a nebýt Vašeho dotazu, ani bych na to už nevzpomínala. Jsou i jiné věci v životě, než majetek, ne?

Buďte ráda, že Vám vůbec něco dal. Někdo si ani nevzpomene. Pokud ten Váš "přítel" bude tohle číst, nic bych za to nedala, že se z něj stane rázem Váš "nepřítel." A možná by mu bylo líp. Stojí Vám to za to? Opravdu? *bzum* Jaga.

asd1
hodnocení

2x

Až ti bude 60, tak ti třeba taky dá 5k na křeslo *smich*

Spíš mi přijde smutný dávat jako dárek prachy.

Ano někdy peníze mohou být dobrý "univerzální" dárek. Ale spíše to svědčí o tom, že dotyčný dostatečně nezná touhy obdarovaného, je pohodlný aby o tom přemýšlel. Já osobně peníze jako dárek nemám moc rád. To mi byly milejší hodiny z bývalé NDR od přítelkyně syna, ale z dárku bylo vidět, že ví co mám rád i když hodnota vyjádřená v penězích limitovala k nule.

hodnocení

2x

Zdravím. Co Vám na tom přijde smutného? Jak dlouho jste jeho přítelkyně? Mámu má celý život jen jednu. Vy buďte ráda, že jste dostala 2.000..Opravdu se Vás to tolik dotklo? Pokud ano, řekněte mu to. A příště bude chytřejší a dá Vám bombonieru a kytku. Kde jsou ty časy, kdy ženy byly rády, že si partner vzpomněl, popřál a dal kytku a pusu.

hodnocení

2x
Kolik jste mu dala vy?
jurajjuraj*
03.03.21 13:56

2x

hm*
hodnocení

0x

> Chtěla sem jen názor ostatních ESI by vás to mrzelo nic víc nic míň

Aha. Tak ne, nemrzelo.
Byl bych rád, že má rád své rodiče. A hrozně bych si přál, aby jednou měl hodně rád i mě. Ale vytknul bych mu ty 2 tisíce: příště žádné 2 tisíce, jestli mermomocí něco chce dát, ať přinese kousek pařížáku, indiána a takový ten barevný rumový zákusek.

lamy13
hodnocení

0x

Ano, je to normální. Významné kulatiny vlastní maminky jsou nesrovnatelně větší událost, než narozeniny postarší slečny, která sice přispívá na nájem, ale zřejmě není ani matkou jeho dětí. Takový je život, s tím nic nenaděláte.

futra
hodnocení

0x

Kdybych dostala dva tisíce na dárek ,tak bych byla šťastná jak blecha.Já totiž dostávám kaktus či dva.Normální kytku dostanu až když remcám ,,zase kaktus,,?

hodnocení

0x
Ono se o tom nemluví, ale u staršího člověka nikdo neví, jestli nejde třeba o poslední kulatiny v jejím životě, tak mají výjimečný význam. U mladého člověka se v duchu počítá, že těch kulatin zažije ještě hodně. A taky, že Vás ani nenapadne nic porovnávat. Možná to neporovnával on sám, a tak ho to vůbec nenapadlo. (Nebo že jsou doma už zvyklí, si takové dárky dávat. A u Vás si není jistý.)

hodnocení

0x

@medison - Chtěla sem jen názor ostatních ESI by vás to mrzelo nic víc nic míň...
Ne, nemrzelo. Kolikery asi narozeniny - za normálních okolností - bude mít ještě maminka a kolikery vy?

Ovšem ryze pragmaticky vám ještě dluží pětikilo *smich2*

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]