Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest dásně

Od: maylin* odpovědí: 15 změna:
Už jsou to asi dva měsíce, co mě neustále bolela dáseň. Někdy sama od sebe někdy, když jsem do něčeho (klidně i měkkého) kousla. Potom to asi na dva týdny přestalo a já se teda rozhodla nejít k zubaři. Jenže nyní to začlo zas. Je to ještě horší než před tím. Chápu, že asi nikdo nebude vědět co, ale tak za optání nic nedám. (Používám gel na afty, ale zdá se mi, že vůbec nepomáhá)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sisin
hodnocení

0x

Běžte k zubaři co nejdříve, můžete mít dost velký problém, něco je pod dásní.

Chodíte pravidelně dvakrát ročně na prevenci? Pokud ne, tak je právě čas se objednat a říci o bolestivém problému.

Víte o tom, že může jít i o život?

novinky.cz/...

maylin*
hodnocení

Děkuji, radši se tedy objednám
maylin*
hodnocení

Ještě se zeptám- když mě teď ta dáseň bolí jen někdy může se i tak jednat o zánět?
sisin

Můžete tam mít kaz, byl by dobrý rentgen. Pokud máte dáseň červenou, tak to je zřejmě zánět, ale jistě to řekne až stomatolog.

Mě doporučil Cordosyl. Červená vodička, podívejte se na užívání, nepoužívá se stále, je tam přestávka.

hodnocení

0x

Já z vlastí zkušenosti můžu doporučit tento gel. Zřejmě máte zánět dásně.

paradentoza.heureka.cz/...

maylin*
hodnocení

Děkuji, zkusím ho koupit.

Opravdu funguje. Na měkký kartáček a jemně promasírovat.

Já ten gel mám doma pořád.

Nic nekupujte, okamžitě se objednejte k zubaři a případně mazejte na zubní pohotovost. Při dnešních objednacích dobách jste měla volat hned při prvním píchnutí. Pravděpodobně máte zánět pod zubem.

hodnocení

0x

Zubař, a pokud nechodíte a kazí se Vám zuby, tak 2x ročně zajít na dentální hygienu. Např OZP dává 2000kč příspěvek na "dentálku". Správně, jak je uvedeno v předchozím příspěvku, na zánět zubu se může umřít.

maylin*
hodnocení

Na dentální hygienu chodím jednou ročně. Ale k tomu zubaři se radši objednám.

liska5
hodnocení

0x

Nerozumím, to bolí kolem zubu? Máte afty, nebo dáseň mimo zuby není zanícená a přesto bolí? On totiž každý úsek dásně resp. každý zub má napojení na určitý orgán. Ta souvislost funguje. Přední řezáky třeba s močovým systémem, ledvinami, v oblasti stoliček se zase "zobrazují" střeva. Jednou se mi udělala hnisavá boule na dásni u zubu. Zub absolutně bez kazu, ale orgán dal o sobě vědět, že je přetížený. Pak pomohla dieta zaměřená na kondici onoho orgánu. A zdravá životospráva.

maylin*
hodnocení

Děkuji, to jsem vůbec nevěděla. Mám tam takovou menší zarudlou bouličku u stoličky.
liska5

Prostě v těle je zánět. A imunita sídlí ve střevě. To teď potřebuje očistu. Však je doba tradičních půstů a očistných kúr. Vynechat sladkosti,i slazené nápoje, bílou mouku, průmyslově vyráběné potraviny a místo toho zeleninu,saláty, ořechy, ryby, cereálie, klíčky, kvasnice, zelenou petržel,dýň.semena, česnek...A bylinné čaje, vůbec více pít, ideálně vodu jen s citronem! Případně dodat probiotika - stačí denně šálek kyselého zelí /nevařit!/ a sklenička kefíru. Ne naráz. Problém totiž "vystřelí" na konci nebo na začátlu dráhy toho kterého orgánu.

Vlož si do pusy někde za zuby maličký kousíček česneku, asi jako čočka. A během dne občas vyměň.

hodnocení

0x

Pokud zubař ani dentální hygienik nic nenajde, může to mít psychosomatickou příčinu: máte něčeho tzv. "plný zuby". Viz kniha dr. Hnízdila "Zaříkávač nemocí".

host
hodnocení

0x

Když trampa nebo turistu nebo někoho na dovolené začne bolet zub, dáseň, aft, sáhne po starém osvědčeném prostředku - obyčejném kuchyňském hřebíčku - černá tyčka s kuličkou, prostě voňavé koření. Nekouše se, jenom se vloží mezi dáseň a tvář a drží, ono se to samo rozpouští, voní a léčí. Alespoň provizorně, než to ošetří stomatolog.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]