Nejste přihlášen/a.
Mzdová účetní mi odmítla udělat roční zúčtování, podávám si tak daňové přiznání sama. Byla jsem evidována část roku na ÚP, ale evidovala jsem se s týdenním zpožděním. Mzdovka po mně chtěla čestné prohlášení o nezdanitelných příjmech za tuto dobu a teď nevím jestli musím to prohlášení posílat i s daňovým přiznáním? Nebo jim na FÚ stačí poslat potvrzení o zdanitelných příjmech?
Papír o evidenci na ÚP dokládat nemusím?
Podle mne by mohlo stačit potvrzení o zdanitelných příjmech a čestné prohlášení k období, v němž jste neměla žádné zdanitelné příjmy. Jestli jste v době evidence na ÚP neměla žádný přivýdělek, neměla jste v tu dobu žádné zdanitelné příjmy, protože podpora v nezaměstnanosti se nedaní. Tzn., že byste nemusela dokládat ani potvrzení od ÚP.
Ale pro jistotu si (ne)nutnost potvrzení od ÚP ještě ověřte (stačí telefonát) na finanční správě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.