Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Byl jsem u soudu jako svědek ovšem bez písemného předvolání. Soud mi vystavil pro zaměstnavatele potvrzení k náhradě ušlé mzdy jenž má zaměstnavatel fakturovat s doložením výše ušlé mzdy na adresu soudu.
Zaměstnavatel ovšem tento dokument odmítl uznat a trvá na tom že mi poskytne pouze neplacené volno nebo dovolenou a nárhadu za ušlou mzdu od soudu požadovat nebude. Vzhledem k tomu že mi zaměstnavatel odmítl proplatit i ušlou mzdu od výslechů z přípravného řízení, dále odmítá proplácet návštěvy u lékaře, tak již nemám skoro žádnou dovolenou a náhradní volno si nemohu dovolit.
Můj dotaz tedy zní. Má zaměstnavatel povinost doložím muli platné předvolání k soudu či dokument kde mi soud uznává náhradu svědečného mi tuto mzdu proplatit, nebo mi nezbývá nic jiného než si brát stále dovolenou či náhradní volno?
Děkuji
2x
Zde je vyjádření k podobnému dotazu - zdroj: phcr.cz/...
0x
Mrkněte na Nařízení vlády č. 108/1994 Sb., v platném znění, kterým se provádí Zákoník práce. V příloze tohoto nařízení se dočtete všechno o překážkách v práci a jejich hrazení nebo nehrazení zaměstnavatelem.
A dále si počtěte tady:
mesec.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.