Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chtěla bych se v životě nějak posunout

Od: sar odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, už jsem tady psala dříve o svých psychických potížích. Momentálně navštěvuji stále každý měsíc psychiatra a chodím na psychoterapie. Snažím se na tom pracovat, jenže pořád to tam někde hluboko je, jako by to vždy jen čekalo na ten správný čas. Beru 150mg Sertralinu a Zyprexu a psychiatr řekl, že pokud se moje nálady nezlepší, tak by mi předepsal ještě nějaké stabilizátory nálady. Vlastně se ani po 6 mesících neví jistě, co je semnou špatně. Psychiatr mi napsal, že mám emočne nestabilní poruchu osobnosti a uzkostně depresivní poruchu a v Bohnicích mi udělali vyšetření a byly z toho zase jiné diagnózy. Nedávno jsem se zkoušela přidat na stacionář a tam mi paní psycholožka řekla, že na to zatím nemám a možná by byla lepší hospitalizace, ale poté jsem s ní telefonovala a řekl, ať zatím chodím na psychoterapie a mluvím s psychiatrem. Chtěla bych se v životě nějak posunout, ale vždycky to na mě příjde v tu nejhorší dobu a já se bojím něco vůbec začít. Nemám práci, nemůžu mít žádnou podporu, protože nemám odpracováno a psychiatr mi zatím ani nedoporučuje pracovat. Kdybych neměla rodinu, jsem ztracená. Jsem pro ně jen na obtíž.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Proberte s psychiatrem možnost invalidního důchodu na psychiatrickou diagnozu. Do budoucna si pravděpodobně budete muset požádat o ID.

Teď jste v evidenci na pracáku? Abyste měla alespoň zajištěné zdravotní pojištění, které je povinné. Kdyby jste nebyla v evidenci na ÚP, musela byste si platit 2052kč měsíčně, a to je pro rodinu další finanční zátěž. Když jste v evidenci na ÚP, můžete donést potvrzení o pravovní neschopnosti, aby Vás neposílali do zaměstnání. Nemocný může být i člověk v evidenci.

Nevím, jak na to teď jste? Na místo hospitalizace je možné získat komplexní lázeňskou léčbu - tzv. na "křížek"zdarma na zdravotní pojišťovnu. Informujte se u Vašeho psychiatra, zda jste schopná strávit měsíc v lázních? Lázně Jeseník, Karlova Studánka a Horní Lipová se specializují na psychiatrické diagnózy. Všechny jsou na Jesenicku v horách v krásné přírodě.

V dotazu se na nic neptáte. Spíše se svěřujete, nevím, co bych ještě dala za tipy.

doplněno 02.03.21 11:31:

Lázně vypadají takto: Jeseník priessnitz.cz/... Karlova Studánka horskelazne.cz/... Lipová lazne-lipova.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]