Nejste přihlášen/a.
Je v respirátorech nějaká chemie,aby se omezily bakterie a viry v té roušce?Kdesi se psalo,že prý ano.Nevěřím tomu,že to je jen čistá surovina,z které je rouška vyrobena.Určitě tam něco přidávají,aby se omezily bakterie a podobně.Od té doby,co nosím respirátor jsem v měl noci někdy stavy,že jsem se nemohl pořádně nadechnout až do konce.
Jak chemici s oblibou říkají "všechno je chemie", takže i ten filtrační materiál má nějaké chemické složení. Více méně je to ale jen filtrační materiál, i když ty respirátory něčím napuštěné jsou (já z nich teda něco cítím). Ale podle mě je to spíš pro dobrý pocit, než že by to mělo nějakou funkci.
milancukrar - celý svět skočil do ohně, my také skočíme? Celý svět ale neblbne, to se mýlíte
Používejme zdravý rozum a nosme rsprt. pouze v nutných případech, když už to je tak blbě nařízeno. Uvědomujete si, že dýcháte nazpět vzduch, které Vaše tělo vydechlo, včetně škodlivých a odpadních látek a Vy je opět nasáváte do plic? Za nějaký čas se objeví velký nárůst oslabené imunity, respiračních onemocnění, včetně rakovin plic.
Tady to máme napsané lépe. V diskuzi - plísně, bakteriální infekce ... Budete rsprtr nosit rok, dva, tři, pořád?
re, určitě se nikde nenosí celý den, stejně jako u nás.
sisin, opravuji: Proto se nosí skoro po celém světě?
U roušky nevím, ale respirátor bych tipoval bez nějaké zvláštní chemie. Normální respirátory jsou určeny pro ochranu před prachem a asi i před aerosoly. S viry se nepočítalo, takže nic speciálně protibiologického v nich nebude.
Trošku změna je poslední dobou u respirátorů s přídavkem aktivního uhlí, mědi, nanostříbra apod., ty už s bioničením počítají. Ale doufejme (víc dělat nemůžeme), že se to z nich neuvolňuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.