Dobrý den. Chtěl bych se zeptat. Může zaměstnavatel nařídit testování na Covid? Ty testy co platí pojišťovna. Že si musíme sami objednat a zajít. Dvakrát týdně. Firma cca kolem 170 zaměstnanců. Bohužel se to týká jen malé části firmy. Děkuji
Testování ve firmách povinně zavedla vláda, od středy je povinné ve velkých firmách a od pátku v těch menších nad 50 zaměstnanců. doplněno 02.03.21 09:47: V průvodci samotestováním ve firmách se píše: Nadále platí, že pokud je to možné, využívá se k testování sít POC antigenních center, v níž je vyšetření plně hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. Protože se v nich výsledek přímo zaznamenává do informačního systému infekčních nemocí, lze pozitivní osobu bezodkladně izolovat a trasovat. Firmy mohou testování nadále realizovat i přímo v podniku, pokud si sjednají potřebného zdravotníka.Nikde tam nepíší, alespoň jsem to tam nevyčetla, že by sám zaměstnavatel měl každého zaměstnance objednat na antigenní test? mpo.cz/...
Ale to má zajistit zaměstnavatel? A ne že zaměstnanec , si sám někde musí zajít a objednat se sám.
hm*
Pochopil jsem to tak, že zaměstnavatel zajistí testování, ne, že řekne zaměstnancům "pozítří tu chci mít vaše výsledky". Ale že to tak chápu já, nemusí nic znamenat.
krtek6
zaměstnanec se jen dobrovolně nechá otestovat...nic víc...když nechcete testování, dej si si Home office (jestli můžete)...víc neřešte
Zdravím. Nejsem proti testování. Ale zaměstnavatel chce abychom chodily dvakrát týdně. Pokud by to byly jiné vyšetření než z nosu, tak taky nevadí. Ale dvakrát týdně si nechat strkat do nosu, to je asi moc. Známá chodit jednou týdně a i tak má pěkně podrážděný to místo odběru v nose.
Znáte někdo aktuální stav-nastavení? Já totiž hledal na webu MZCR a dalších odkazech, ale je to tak strašně "právnicky" napsané, že těch informací mezi paragrafy běžný člověk moc nevyčte. Číst to v blesku - to je asi o průser.
Když jsem včera byl na testování - antigen - ptali se, jestli jsem tam někdy byl. ALE když jsem tam byl před týdnem, ptali se, jestli jsem tam byl v posledních 4 dnech.
Zkusil jsem si nakreslit teoretický chronologický "plán" - je to v rámci aktuálních nařízení ok?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.