Ráda bych věděla, zda mám nárok na peněžitou pomoc v mateřství, jsem li teď doma s prvním dítětem na mateřské dovolené a pobírám rodičovský příspěvek. Jde mi o to zda mohu požádat 6 týdnu před termínem porodu o peněžitou pomoc v mateřství. Samozřejmě počítám s tím, že obojí mi vyplácet nemohou a pokud mám nárok na peněžitou pomoc v mateřství, tak mi automaticky zanikne nárok na rodičovský příspěvek. Děkuji za odpověď
Na peněžitou pomoc v mateřství nárok máte. Jakmile nastoupíte na mateřskou dovolenou s druhým dítětem, což je někdy těch 6 týdný před porodem, získáváte nárok na mateřskou a zároveň Vám zaniká nárok na rodičovskou na první dítě. Každopádně by Vám měla Vaše gynekoložka před nástupem na mateřskou dát vyplněnou žádanku pro sociálku, že nastupujete na MD.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.