Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoký krevní tlak

Od: jirkajc® odpovědí: 7 změna:

Rád bych se zeptal jak snížit krevní tlak jinak než Amprilanem 2,5mg,tem mám předepsaný lékařem. Věk 60 let Výška 178,váha 88. Jsou různé potraviny které snižuji tlak . Mám ho kolísavý ale tak v průměru + - 150 na 96. Měl bych ho mít podle lékaře 120 na 80 případně horní hranice max 140 na 90. Máte nějáké zkušenosti. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

přestat solit. V jídle je dost soli, která stačí. Není nutné dosolovat. Omezit polotovary, uzeniny, zpracované potraviny, konzervy...všude je velké množství soli.

ruzena*
01.03.21 21:30

*palec*

ruzena*
hodnocení

3x

Zaměřte se hlavně na snížení váhy a denně hodinu procházky. Výsledky se dostaví. Jestli pijete pivo, nepít. Pokud nemáte jiné nemoce, stačí shodit pomalu 10 kg a tlak budete mít jak mimino. Kouření - přestat. Tlak si dá říci, když se o něj budete starat. Také cholerici trpí na vysoký tlak - zkuste brát život s humorem. Potraviny, jak už tady správně radí - bez soli, poděkují Vám pak hlavně ledviny.

hodnocení

2x
Tak samozřejmě jsou různé rostlinné potraviny, které přispívají k normálnímu tlaku, ale samy o sobě nejsou účinné, proto je zároveň nutné vyřadit potraviny, které mají opačný vliv. Takže významné je změnit celý jídelníček.

schr
hodnocení

0x

Po práškách by jste neměl mít tak vysoký tlak. Asi by to chtělo změnu léků, tyto je vidět, že vám tlak nesnižují. Nepíšete, co na to lékař, být vámi objednejte se na kontrolu tlaku. Mohl by vám předepsat jiný lék a nebo k těmto přidat ještě jiný.

liska5
hodnocení

0x

Denně svazeček zelené petrželové natě, pár stroužků česneku, cibuli.

Z lékárny: Hořčík, vápník a zinek - v jedné tabletě. Ve stravě jsou v máku, mandlích, ořechách, klíčcích, řepné melase...+ D vitamin, pak i Céčko / v ovoci a zelenině/

kepler*
hodnocení

0x

Jsem na tom stejně, ale táhne mi na 70. Co si za živor člověk nastřádal v čím dále tím méně průchodných cévách, toho se už jen tak nezbaví. Amprilan a podobné láky sice snižují rizika vysokého tlaku, ale je to jen hašení požáru. Ve vašem případě bych neměl vážnější obavy. Krize může nastat u horního tlaku nad 180. Jinak vše o hypertenzi je zde: nemoci.vitalion.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]