Nejste přihlášen/a.
Rád bych se zeptal jak snížit krevní tlak jinak než Amprilanem 2,5mg,tem mám předepsaný lékařem. Věk 60 let Výška 178,váha 88. Jsou různé potraviny které snižuji tlak . Mám ho kolísavý ale tak v průměru + - 150 na 96. Měl bych ho mít podle lékaře 120 na 80 případně horní hranice max 140 na 90. Máte nějáké zkušenosti. Děkuji.
Zaměřte se hlavně na snížení váhy a denně hodinu procházky. Výsledky se dostaví. Jestli pijete pivo, nepít. Pokud nemáte jiné nemoce, stačí shodit pomalu 10 kg a tlak budete mít jak mimino. Kouření - přestat. Tlak si dá říci, když se o něj budete starat. Také cholerici trpí na vysoký tlak - zkuste brát život s humorem. Potraviny, jak už tady správně radí - bez soli, poděkují Vám pak hlavně ledviny.
Jsem na tom stejně, ale táhne mi na 70. Co si za živor člověk nastřádal v čím dále tím méně průchodných cévách, toho se už jen tak nezbaví. Amprilan a podobné láky sice snižují rizika vysokého tlaku, ale je to jen hašení požáru. Ve vašem případě bych neměl vážnější obavy. Krize může nastat u horního tlaku nad 180. Jinak vše o hypertenzi je zde: nemoci.vitalion.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.