Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Respirátor - nanorouška/nanorespirátor?

Od: deathinjune odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

jelikož jsme v kocourkově a někde je psané, že se mohou nosit i nanoroušky nebo nanorespirátory a někde zas že jen respirátory, ve kterém se mi opravdu blbě dýchá, tak se chci zeptat občanů, mohu tedy nosit i ony nanoroušky/nanorespirátory? Kor když mám pocit, že se v respirátoru udusím, což mne také moc neuchrání, když to nevydýchám. Předem děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

2x

Všem osobám se s účinností ode dne 1. března 2021 od 00:00 hod. do odvolání tohoto mimořádného opatření zakazuje pohyb a pobyt bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa), kterým je respirátor nebo obdobný prostředek (vždy bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95), zdravotnická obličejová maska nebo obdobný prostředek naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek) normy ČSN EN 14683+AC, které brání šíření kapének.

Nano roušky zmiňovány jmenovitě nejsou, ale pokud mají tyto parametry, lze je nosit. Teď ještě zjistit, že je mají... M.

deathinjune
hodnocení

Oki, děkuji Vám vřele za informaci a přeji pěkné a hlavně bezpečné dny.

72mona
Není zač*slunce*
My teď máme objednáno, už jsou na cestě. A na svých stránkách obchod píše, že certifikáty mají. Jsou to dvojité roušky, do kterých se vkládá filtr. Tak jsem na to zvědavá...
M.

host
hodnocení

0x

Zdravotníci nosí roušky a respirátory celý den, celou službu a dýchají normálně.

nox®

Nemohu souhlasit, jelikož to vidím na vlastní oči. Přítelkyně pracuje ve zdravotnickém oboru a po dlouhodobém nošení roušek a respirátorů má problémy s dýcháním a únavou, neustále se opakující vyrážky a opary. Do té doby jinak velmi zdravá, vitální a sportovně založená. Na druhou stranu, zdravotníci a jiní pracovníci, pohybující se v takovém rizikovém prostředí jsou za to náležitě finančně ohodnoceni. Mě za to nikdo nedá ani halíř a ještě jsem si ten respirátor musel sám koupit, abych si vůbec mohl zajistit základní potřeby pro život.

72mona

Jak jinak. Proto na počátku proběhlo médii tolik fotek zdravotníků s obrovskými otlaky po celém obličeji. Byli šťastní a spokojení. Kdyby to byla taková pohodička, tak v tom chodí i spát. M.

hodnocení

0x
Nanoroušky můžete nosit na místech jako chirurgické roušky.
Tedy na veřejnosti, mimo uzavřené prostory.
Nano respirator neexistuje.
Pouze respirátory různých tříd FFP

hodnocení

0x

Nano respirátory FFP2 existují a mohou se nosit. Prodává je např. firma Nanolab, ale jsou těžko k sehnání.

hm*
hodnocení

0x

Venku stačí nosit obyčejné chirurgické roušky (to jsou ty co splňují ČSN EN 14683+AC, jak je uvedeno někde výše).

Uvnitř je přikázáno nosit respirátory FFP2 nebo obdobnou či lepší ochranu, bez výdechového ventilku. Takže respirátory FFP2 (zřejmě ne FFP3, protože FFP3 se dělají snad jen s ventilkem), nanoroušky, nanorespirátory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma FFP3
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]