Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatky ČT - údajný dluh, neodhlášení

Od: plozek odpovědí: 17 změna:
Dobrý den.Dceři přišel dopis od ČT, vyzývají ji aby uhradila dluh za údajně nezaplacené k.p.za roky 2014-2017.V té době (2013) se přestěhovala z městského bytu do rodinného domu za svým přítelem , který platil poplatek.Podle sdělení na zákaznické lince prý neodhlásila.platbu k.p...Je přesvědčená, že v r.2013 zrušila sipo na.poště , protože už neplatila nájem a energie v městském bytě .Chtěl bych se zeptat jestli má někdo.podobnou zkušenost s vymáháním poplatků a jaká je případná promlčecí doba.Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Sipo zrušit nejde, pokud na něm jsou nějaké platby, takže někdo kecá?
ruzena*

idnes.cz/...

Máte naprostou pravdu...

Poplatky ČT - údajný dluh, neodhlášení

hodnocení

2x

Podle mě zrušení Sipa a odhlášení z čehokoli není to samé. Musíte zrušit důvod platby, nikoli SIPO.

ruzena*

ringo má pravdu -

já platím také SIPO a kdybych ho odhlásila, tak mi sami zruší třeba internet? Vždyt ta paní když odhlásila SIPO, tak jí automaticky přece neodhlásili na poště třeba platby za energie že? Takže je to její problém, že neodhlásila všechno, co na SIPuu bylo a zaplatit musí.

lamy13

Jak vidíte, tak takovouto triviální věc nechápe dceruška, ani tatínek. Volební právo však zřejmě mají. Quo vadis, Česká republiko? Odpovím si sám: Do p*dele!

ruzena*

lamy a zaručeně ani nechápou, že u dluhů žádná promlčecí lhůta není...

Na poště se dá odhlásit pouze rozhlas a televize a potřebuje k tomu spojové číslo ze SIPO. Pak musí odhlásit ostatní platby a zrušit je u nich. Odhlásit elektřinu u dodavatele, plyn u plynařů, vodu u vodáren atd. Když už tam žádná platba nebude tak se Sipo zruší automaticky. Mám to z vlastní zkušenosti. A na nové adrese jsem si založil nové SIPO, přihlásil jsem si na poště rozhlas i telvizi dostal nové spojové číslo a pak si přihlásil vše ostatní.

lamy13
hodnocení

2x

Pokud se dcera neodhlásila z placení TV poplatků, tak ČT logicky nemůže vědět, že se přestěhovala a poplatek na nové adrese platí někdo jiný.

plozek
hodnocení

@ruzena a @lamy13 nevím,proč reagujete.Pokud si přečtete otázku,tak v ní se ptám,jestli s tím někdo nemá zkušenost,což vy evidentně nejste.Pokud byste pozorně četli otázku ,muselo by vám být jasné,že dcera nic nedluží,jenom možná neodhlásila platbu k.p.Poplatky však následně platil její partner,se kterým žila ve společné domácnosti,takže žádný dluh nevznikl.Jistě vy jste spravedliví,všechno máte v pořádku,nikdy jste žádnou chybu neudělali,proto můžete všechny kritizovat,jenom máte jedinou chybu,že rádi rýpete do druhých.Takové řeči si strčte ...nebo za klobouk.Děkuji @stir za jeho reakci dole o promlčecí době.

"...muselo by vám být jasné,že dcera nic nedluží,jenom možná neodhlásila platbu..."
No právě. Protože platbu neodhlásila, byla její povinnost nadále platit. A ta povinnost trvá stále, až do regulérního odhlášení. Takže dluží za celou dobu za kterou neplatila a dluh stále narůstá.

plozek
hodnocení

@magdon Další spravedlivý...

Jak spravedlivý? Jen mám ze SIPO určité zkušenosti (zřejmě na rozdíl od Vás).

A fakt nemůžu za to, že Vám tady nikdo nenapsal to, co jste chtěl číst.

ruzena*

magdone...je to marný...je to marný...;)

plozek
hodnocení

Dominus vobiscum,až pojedete lamě 13 na hřbetě tam,kam ona píše...*smich*

hodnocení

2x

"Je přesvědčená, že v r.2013 zrušila sipo na.poště..."

Tak to je skutečně jen přesvědčená. SIPO nelze zrušit, pokud na něm je třeba jen jediný příkaz k inkasu. Teprve po zrušení všech příkazů se dá zrušit i SIPO jako takové. Takže nezbývá, než dluh uhradit, TV a rozhlas skutečně odhlásit a SIPO konečně zrušit.

hodnocení

2x
Jinak pokud to není platební rozkaz od soudu a je to jen výzva od ČT, tak to jen zkouší. Promlčecí lhůta je tři roky a pokud by přišel soudní platební rozkaz je třeba podat námitku z promlčení. Příště ať si dcera vše řádně odhlásí, sipo odhlásit nejde, pokud je na něm zavedená platba. Pokud všechny platby u plátců zruší a na sipu nic není, sipo se zruší do půl roku automaticky samo. V této době lze ještě sipo obnovit se stejným spojovacím číslem. Taky když se stehovala, měla na poště nahlásit změnu adresy a možná by jí přišla upomínka včas.

jm
hodnocení

0x
Je tam jistě i postup, že může podat vysvětlení k problému.
Dopis jsme dostali také, protože elektřina je napsána na manželku a tv platím za mne. Dopis zní dost hrozivě, právnicky až vymahačsky. Je potřeba reagovat slušně a rychle.
Pokud měnila adresu v op, informace je doložitelná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]