Nejste přihlášen/a.
Podle mě zrušení Sipa a odhlášení z čehokoli není to samé. Musíte zrušit důvod platby, nikoli SIPO.
ringo má pravdu -
já platím také SIPO a kdybych ho odhlásila, tak mi sami zruší třeba internet? Vždyt ta paní když odhlásila SIPO, tak jí automaticky přece neodhlásili na poště třeba platby za energie že? Takže je to její problém, že neodhlásila všechno, co na SIPuu bylo a zaplatit musí.
Jak vidíte, tak takovouto triviální věc nechápe dceruška, ani tatínek. Volební právo však zřejmě mají. Quo vadis, Česká republiko? Odpovím si sám: Do p*dele!
Na poště se dá odhlásit pouze rozhlas a televize a potřebuje k tomu spojové číslo ze SIPO. Pak musí odhlásit ostatní platby a zrušit je u nich. Odhlásit elektřinu u dodavatele, plyn u plynařů, vodu u vodáren atd. Když už tam žádná platba nebude tak se Sipo zruší automaticky. Mám to z vlastní zkušenosti. A na nové adrese jsem si založil nové SIPO, přihlásil jsem si na poště rozhlas i telvizi dostal nové spojové číslo a pak si přihlásil vše ostatní.
Pokud se dcera neodhlásila z placení TV poplatků, tak ČT logicky nemůže vědět, že se přestěhovala a poplatek na nové adrese platí někdo jiný.
@ruzena a @lamy13 nevím,proč reagujete.Pokud si přečtete otázku,tak v ní se ptám,jestli s tím někdo nemá zkušenost,což vy evidentně nejste.Pokud byste pozorně četli otázku ,muselo by vám být jasné,že dcera nic nedluží,jenom možná neodhlásila platbu k.p.Poplatky však následně platil její partner,se kterým žila ve společné domácnosti,takže žádný dluh nevznikl.Jistě vy jste spravedliví,všechno máte v pořádku,nikdy jste žádnou chybu neudělali,proto můžete všechny kritizovat,jenom máte jedinou chybu,že rádi rýpete do druhých.Takové řeči si strčte ...nebo za klobouk.Děkuji @stir za jeho reakci dole o promlčecí době.
"...muselo by vám být jasné,že dcera nic nedluží,jenom možná neodhlásila platbu..."
No právě. Protože platbu neodhlásila, byla její povinnost nadále platit. A ta povinnost trvá stále, až do regulérního odhlášení. Takže dluží za celou dobu za kterou neplatila a dluh stále narůstá.
Jak spravedlivý? Jen mám ze SIPO určité zkušenosti (zřejmě na rozdíl od Vás).
A fakt nemůžu za to, že Vám tady nikdo nenapsal to, co jste chtěl číst.
"Je přesvědčená, že v r.2013 zrušila sipo na.poště..."
Tak to je skutečně jen přesvědčená. SIPO nelze zrušit, pokud na něm je třeba jen jediný příkaz k inkasu. Teprve po zrušení všech příkazů se dá zrušit i SIPO jako takové. Takže nezbývá, než dluh uhradit, TV a rozhlas skutečně odhlásit a SIPO konečně zrušit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.