Nejste přihlášen/a.
Přeji pěkný večer,
chtěla bych se zeptat na narkozu k vytrhnuti osmiček - zubu moudrosti:
Mám hrůzu při představě, ale slyšela jsem, že lze dát jakousi narkózu a je to bez bolesti, kolik se platí, nebo je to zadarmo na doporučení doktora?
Kdo na tom byol a má zkušenosti?
Děkuji za odpovědi!
Specializovaná stomatologická pracoviště tento úkon provádí. Vše je plně hrazeno pacientem Vyjímka je, když se jedné o obzvlášť komplikovaný případ . Informaci, kde je u Vás takové pracoviště nejbliže, Vám podá Váš stomatolog, který Vám i řekne, zda si tento úkon budete platit Vy sama
No mám doporučenku do Olomouce na pohotovost, protože se mi tam tvoří zánět a bolí celá čelist
Neboj se podstoupit tenhle zákrok jen s pomocí umrtvovací injekce. Mnohem horší bolest tě pravděpodobně čeká až po vytrhnutí zubu. Narkóze by ses nevyhnula jen v tom případě, pokud by ten zub byl blbě rostlý a to se pozná na rentgenu, na který by tě měli poslat.
Ono také záleží na tom, jestli jsou to horní,, nebo dolní osmičky. Horní jsou lepší. Mně je zubařka -obě najednou - vytrhla při preventivní prohlídce, pouze s použitím umrtvovací injekce. Neměla žádný rentgen. snímek, ale byly prý zkažené ... nebyla jsem na to připravená ,spíš jsem byla mrtvá strachy...ale v pohodě, ani žádná bolest, když to přiško k sobě.
doplněno 20.05.10 20:05:Ještě doplním - platila jsem 30,-Kč
No toho se bojím, protože když jsem byla naposled se zubem a to mi jen čistila kanálky a měla jsem v sobě 3 injekce a bohužel jsem vše cítila, tak že jsem se tam pak ani raději neukázala a to mi paní doktorka řekla, že je to mrtvý, že nic nebudu cítit... teď si ten zub nechávám vytrhnout - nic jiného nezbývá, protože se mi odštípl.
Ale řeším osmičku, ona mi právě roste do kosti a poslala mě do nem. že mi pravděpodobně budou odštipovat i kousek kosti, ale četla jsem o té klinice, že tam dělají vše viz odkaz
doplněno 20.05.10 20:07:Je to spodní osmička napravo
Pokud na té klinice dělají vše, určitě vás i na přání uspí - pokus to váš aktuální zdravotní stav dovolí - ale počítejte s tím, že si sakra připlatíte.
Nedávno mi trhali osmičku, znecitlivějící injekce. Při trhání jsem cítil jen nějaký tlak. Vůbec nic nebolelo ani po vytrhnutí. Není se čeho obávat. Jen jazyk jsem tři hodiny necítil.
Mela jsem celkovou narkozu pri spodnich i pri hornich a bylo to super. Potom to sice boli, ale nijak moc. Spodni jsou horsi, do rany leze jidlo a je treba po kazdem jidle vyplachovat, jinak vznikne zanet. Pouze s umrtvovaci injekci bych si to nikdy delat nenechala, ale zalezi na tom, jak zub roste. Pokud normalne a treba i kus kouka, pak to asi neni nic strasneho. No me nekoukal ani jeden, byl par centaku v dasni a pri hornich mi prolomili i jakousu prepazku, pry bezna komplikace, proste ten zub nekam uhnout musi. Pak jsem nemela 14 dni smrkat, jinak bych si potrhala stehy a pani doktorka rikala, ze jsem tam mela tak malo tkane, ze byla rada, ze to vubec zasila a jestli se vysmrkam, uz s ti nebude moct nic udelat. Pri predstave, ze mi tohle dela stomatochirurg jen s injekci me jima hruza. Kdyby me moje doktorka nechtela poslat na celkovou a hrozila by mi jen umrtvovacka, sla bych na soukromou kliniku, kde nabizeji zakrok v analgosedaci.
Od základní školy jsem měla paniku ze zubařů. Co s námi vyváděli, tak to bylo jak někde ve středověku. Nedávno mi otekla ústa, tak už jsem musela na poctivou generálku. Byla ve mně takhle malilinká dušička. Přes doporučení jsem zašla na soukromou kliniku. Od té doby se i k zubaři těším... Nikdy bych, kdyby mi to někdo před pár měsíci řekl, tomu nevěřila. Nechala jsem si před nedávnem trhat osmičky. Všechny. Bylo to bez narózy, pouze lokální umrtvení. Dvě a půl hodiny v křesle, ale mám klid. Nebolelo to, pouze tlak při trhání. Pouze po jednom zubu jsem měla dva stehy, ale nic mě nebolelo, ani když to přišlo k sobě.
Podle zkušeností, je nejhorší nechat si pod zubem udělat zánět, to pak nezabírají ani injekce. To je pak jako když vám řežou do mozku... brrrrr. Sama jsem zažila, tak vím o čem píšu.
Nevím odkud jste, ale v Praze je soukromá klinika, kde provádějí zákroky i stomatologové na zdravotní pojištění. Úplně jiné jednání, zaplatím si pouze lepší materiál, objednání je na čas, chování a přístup nesrovnatelně lepší oproti klasické ordinaci.
Doporučuji.
podívejte se sem www.erpetmedical.cz/
Hele, najdi si zubního chirurga a ten ti to vytrhne naprosto bez problémů a bez bolesti jenom s injekcí.
Zubní chirurg trhá zuby jak na běžícím pásu, tak to umí dobře, daleko líp než obyč. zubař. Narkoza je na prd, ještě ti bude potom blbě.
Až to budeš mít za sebou (a je jedno jeslti v nebo bez narkozy) tak si kup mražený hrášek aspon 3 pytlíky a chladit a chladit - abys neměla otok. Hrášek proto, že je drobný a krásně se na tvář natvaruje, dlouho vydrží a nekape z něj voda jako z ledu...
proti bolesti na první chvíle doporučuji Nalgesin - volně prodejný lék na bolest - a FUNGUJE!
Ničeho se tak nebojím jak zubaře, ne bolesti ale fakt zubaře. Osmičku mám trhanou pod narkozou-před 2roky platila jsem 800Kč. Pokud mi musí vrtat a naštěstí je to zřídka nechám si píchnout injekci za 150Kč.
Zákrok je bezbolestný, dnes se nechá udělat i to, že potřou místo mastí, ta to znecitlivi a pak se necítí ani injekce. Horší je to, když to přijde k sobě. Mně dělali spodní osmičky, byly zarostlé, špatně položeně, vysekávali je z dásně. Při zákroku není cítit nic. Pak je třeba si připravit prášky proti bolesti. Byla jsem tak oteklá, že se mi velmi osvědčily tablety, které lze rozpustit do vody, dobře se polykají. Také je dobré si připravit do mrazáku něco na chlazení a pokud bude nálada nějaké veselé filmy na koukání.
Nejlepší je pokud osmičky ještě nebolí ale musí ven protože utlačuje ostatní zuby, chtít po zubaři tvz .ANALGOSEDACI".
je to infuze zavedená do žíly jsi při vědomi ale nic necítíš neb v žile koluje opiát a ty otupělý..fakt to nebolí...ale má to háček ne každý zubař to provádí neb je k tomu zapotřebí anesteziolg -musí mít s nějakým smlouvu.ty potřebuješ žádanku od praktického lékaře na předoperační vyšetření což je krevní obraz, EKG. nesmí být déle než tyden staré.
a mimochodem když zub už začne bolet a oteče tvář injekce běžná-anenstetikum už nazabere neb je okolo nervu a kořene hnis -váček a tudíž inj nebude působit.proto radiim chodit na preventivní orohlídky apokud začne jen něco trochu bolet jned jit k zubaři.
když zub bolí při napití studeného - kaz hluboký -jeto zánět dřeně -pulpitita -nasleduje injenkce odvrtání kazu desifekční vložka a za pár dnů pokud se nezklidní se musí udělat endotonické ošetření čili extirpace -"vytáhnutí nervíků " opět s inj a nebo umrtvovací pastou a nervy odumřou sami a nic už nebolí.dále pročištění zaplnění kanalků vložka anakonec plomba cca na 3 návštěvy.
když bolí na skousnutí či na poklep kovovou lžičkou zub se podle rentgenu ošetří nebo pokud je zkažený hluboko musí ven.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.