Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co říkáte na Sputník?

Od: aja1946® odpovědí: 25 změna:

Vybrat si nemůžete, Astru Zenecu kdekdo odmítá nejen u nás, prezident nám chce získat Sputnika. Pomineme-li politiku a odpor většiny Čechů k Rusku, přijmeme-li fakt, že i oni mají dobré vědce, je možné jim ale věřit?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

6x

Stejně jako Američanům a všem jiným. Jak píšete vědce mají dobré.

hodnocení

5x
Co jsem slyšel různé odborníky na vakcíny, tak je sputnik velmi povedená a fungující vakcína. Měl bych k ní osobně větší důvěru, než k některým západním. Kdybych měl parafrázovat hlášku z Pelíšků - sputnik je jak ty naprosto totožné sirky - hodně lidí si vezme jedině ty americké.

hodnocení

4x

Pár názorů z dnešní debaty se synem. Ano, ruští vědci jsou na vysoké úrovni a je pravděpodobné, že Sputnik není o nic horší než jiné vakcíny. Ano, vakcína by neměla být politikum. Jenže zatímco ruska věda je světová, ruský farmaceutický průmysl až tak super není. Kde vlastně se budou vakcíny vyrábět? Pravděpodobnost, že některá šarže nebude kvalitní, je docela pravděpodobná.

hodnocení

2x

Já to vidím jenom jako politickou záležitost a to schválení bude EU jenom prodlužovat a sabotovat. Že se dal Sputnik ke schválení v EU lze nalézt na netu a někde jsem viděl i přesné údaje kde a i kdy. Zda je dobrý či není nedokážu porovnat... To by měli dělat nezávislí odborníci.. Ale kdo to je? Lze jim důvěřovat? Peníze mají ohromnou sílu! Když se podíváte na Pfizer, tak v minulosti je to samá úplatkářská aféra o protlačení svých výrobků... Tak to asi taky nebude všechno košér...

Stačí dát do google: Pfizer úplatky

ceskenoviny.cz/...

Jinak Sputnik je schválený v Maďarsku, Itálii, Srbsku ...A v desítkách "nezápadních"zemí. Je v podstatě za pár korun oproti Pfizer a spol. a zdraví je přece hlavně byznys!

Tak nám asi nedá nikdo na výběr a raději nás nechá zhebnout za každou cenu! Připomíná mi to situaci, když při nehodě ponorky Kursk Rusko odmítlo pomoc NATO, to bylo to co jsme všichni odsuzovali... Ale tenkrát byla ve skutečnosti zbytečná, bylo již moc pozdě... Ale v této situaci by to přínos mít mohlo...

Ale politika je politika...

derk
hodnocení

2x
Odpor většiny Čechů k Rusku? Já častěji potkávám různé lidi, kteří mluví o Rusku, jako kdyby tam byl ráj na zemi, většinou takové ty silné euroskeptiky a antiamerikanisty. Jinak k tématu, Sputnik automaticky neodsuzuji, ale chválit ho je podle mě také ještě brzo.

Zrovna tak je brzo chválit i ty ostatní vakcíny, takže jsou na tom všechny vakcíny stejně*smich*

el

Já je tak často nepotkávam, ale vím přesně o jaký typ lidí jde. Několik let zpátky jsem se taky zajímal o alternativní weby. Musím si přiznat že i já jsem se nechal částečně ovlivnit, naštěstí jsem rychle vystřízlivěl.

Člověk na to musí přijít sám sebevzdělávánim, bohužel ne všem se to podaří. Těžko prozře taky člověk co čte maximálně blesk a televizní program. Takto pro-Rusky zmanipulovaných lidí bohužel přibývá.

danecek*
hodnocení

2x

Já bych chtěl raději teď, nebo brzy, Sputnik i za cenu že má horší pověst a třeba i účinnost, než Pfizer někdy na podzim a v létě umírat na covid.

hodnocení

1x
Nemyslím si zatím nic, jen jí nevěřím, dokud nebude mít potřebnou certifikaci. Rozhodně tím neříkám, že nemůže být kvalitní, ale zatím je to s tou certifikací minimálně zvláštní, když tvrdí, že o ni požádali, ale ta společnost žádnou žádost neeviduje :)

Co si budeme povídat, na certifikaci nějaké ruské a navíc asi i levné vakcíny není v EU nejmenší zájem. Naštěstí v některých zemích EU jsou u korýtek celkem rozumní lidé (u nás snad také, ale trvá dlouho, než se rozhoupou) a bez ohledu na nějakou EU je v těchto zemích ruský Sputnik registrovaný, očkují jím a zatím se žádné zaznamenáníhodné problémy nevyskytly.

k2

@satam:Jak jste prisel na to, ze sputnik je levny?

Oxford/AstraZeneca: 1,78 eura (cca 46 korun)
Johnson & Johnson: 8,50 eura (cca 222 korun)
Sanofi/GSK: 7,56 eura (cca 198 korun)
BioNTech/Pfizer: 12 eur (314 korun)
CureVac: 10 eur (cca 262 korun)
Moderna: 18 dolarů (cca 385 korun)
Cena ruské vakcíny Sputnik V nepřesáhne 10 dolarů za dávku.

Johnson+Johnson se dává pouze 1 dávka. Cena u ostatních vakcín 2x, jestli uvádíte cenu za jednu dávku.

Ano, to je za jednu dávku. Vím, že jediná jednorázová je Johnson & Johnson.

hodnocení

0x

Není pravda vybrat si nemůžete,jestli se dám očkovat tak jen tím co si sám vyberu a jestli mi můj doktor řekne mám jen vakcínu XY a já budu chtít xxyyxxt tak má smůlu.A sputnik proč ne,ale u všech čekám jak jí lidé(dobrovolníci)budou snášet-všechny vakcíny bez ohledu na výrobce.Dnes hovořili o johnson a johnson.Sice znám firmu,že vyrábí šampony,ale proč ne?

Johnson je jediná jednorázová vakcína.

Píšou, že v USA byla schválená tuším včera... Tak že nemá za sebou nějaký příběh...

hodnocení

0x

Někde jsem slyšel, že ruská vakcína nemůže být špatná, protože ruským vědcům za zpackaný úkol hrozí gulag, takže se sakra snaží... :-D

To jsou prndy ze 70 let. Dnešní Rusko je stát s tvrdým kapitalismem! Ale to se chce dívat okolo sebe né žít v té informační bublině!

geiger
To, že je to kapitalistická země, ještě neznamená, že se tam neporušují lidská práva. Kapitalismus a demokracie se jeden bez druhého dost dobře obejdou, viz Čína, latinskoamerické diktátorské režimy atd.

Myslím, že dotaz směřoval na kvalitu ruské vakcíny, ne na porušování lidských práv v Rusku! Porušování lidských práv se můžete věnovat třeba ve volné diskuzi, sem to nepatří.

geiger
Myslím, že hiawaty příspěvek má s vakcínou asi tolik společného co ten můj. Je vidět, že některé názory tu nejsou oblíbené.

hodnocení

0x

Řekl bych to tak - myslím, že izraelci vědí co dělají.

iv®
hodnocení

0x
Nechala bych se naočkovat jakoukoli vakcínou, bohužel u mě už pozdě, momentálně ležím doma s covidem, možná mám horší průběh ale zatím ho zvládám doma, ale je mi zle

iv, držím palce, ať jste za 14 dní OK a bez následků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]