Dobrý den, Mám problém, že mi už asi 3-4 dny pravidelně třeba 8x do hodiny cuká v prostředníčku u pravé ruky, jsou to takové malé 2 sekundové záškuby, kdy se prst jemně pohybuje nahoru a dolů. Nevíte o co by mohlo jít? Děkuji
Také se mi to stává na levé ruce. U mě to je v souvislosti s oslabeným svalstvem na vnějšku dlaně. Na vyšetření mi zjistili, že mám v dlani nad zápěstím malý sval navíc (jen na levici, prý je v populaci % lidí, kteří to tak mají). Tento sval navíc mi dráždí nervy k prstům, ty občas tuhnou nebo chytají tiky. V minulosti jsem si spodek dlaně opíral o hranu notebooku... cviky na uvolňování zápěstí mi velmi pomáhají.Konzultací a prohlídkou u revmatologa/neurologa nic nezkazíte.
Prsty si procvičuj, mačkej a prohýbej, ať se protáhnou šlachy a prsty prokrví. Procvič si i krční páteř a ramena. Může to být od myši i od sezení u PC. /Mne třeba na kole někdy brní palce na řidítkách od krční páteře/ Dej si B- komplex a Mg / hořčík/.
liska5
Magneziu už Ti poradili, tak další, kde je hodně hořčíku i béčka:
Magnesko beru už 3 dny ale jen 1 denně takže tu nejmenší dávku tak od zítřka zvýším, jsem sice teď v karanténě ale jak skončí tak už mám u lékaře domluvené odběry tak snad to bude jen ten hořčík.
liska5
Lékaři to řekněte. On by mohl předepsat Magnosolv. Sice si to zaplatíte, ale je to hořčík v přijatenější a účinnější variantě. Jsou lidí s křečovými stavy, kteří na běžné magnezko nereagují a tak berou tohle. Je to v prášku chutný nápoj a lékárník radí rozdělit na dvě dávky. Prý se lépe v těle zužitkuje po částech. Jste mladík nebo důchodce?
jarl
Dobře řeknu o tom lékaři a poprosím ho o názor, je mi 23.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.