Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu na nákup v celém okrese?

Od: zora odpovědí: 14 změna:
Bude možný nákup v rámci celého okresu nebo jenom města resp.vesnice kde žiji?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

27.02.21 20:14
hodnocení

5x

Okresu.

hodnocení

3x

Nakupovat smíte v celém okrese. Ovšem na procházku můžete je ve své obci (takže od cedule k ceduli *zed*)

Od cedule k ceduli ne.. Katastrální území obce není definováno cedulemi, a často je jeho tvar i poloha velmi složitá. Ovšem o to to je hloupější a pitomé.
anonymni357ok

Ano,cedule dopravniho znaceni nejsou podstatne.Ale hranice katastru casto nesouvisi s cestami,vede treba sto m vedle.Meli dat treba 2 km od zastavene plochy obce,ale tak daleko urednik a politik nepremysli!

pb®
A on se tím u té procházky hodlá někdo řídit? U cesty autem chápu, policie může stát na silnici u značek, ale že by byla i v lesích a legitimovala pěší turisty, to se mi nezdá.
jurajjuraj*

a kde je receno ze na nakup musim autem? jdu pesky a za to ze kratsi cesta je pres hory taky nemuzu

hodnocení

3x

Pokud máte odpovídající možnost nákupu ve své obci, pak po okrese nesmíte.

Procházky "jen v obci" neznamená od cedule k ceduli (ty cedule jsou jen dopravní značení), ale v hranicích katastru obce. A katastr je vždy podstatně větší, než zastavěná část obce, vymezená dopravním značením.

doplněno 28.02.21 13:58:

Tak jsem teď studoval příslušná vládní nařízení. Vynechal jsem ta, jejich účinnost dnes (28.2.2021) končí, věnoval jsem tedy pozornost těm, která platí od následující půlnoci (0:00 hod. 1.3.2021), hlavně Nařízení vlády č. 216 vydanému ve Sbírce zákonů pod č. 113/2021Sb.

Přiznávám, že jsem mírně zmatený. Vše je nejspíš otázka výkladu znění toho nařízení. V bodě III, odst.2, písm.b) nařízení se píše: nařizuje v rámci pobytu a pohybu osob na území okresu pobývat v době od 05:00 hod. do 20:59 hod. v místě svého trvalého pobytu nebo bydliště s výjimkou nezbytných cest za účelem nákupu zboží a služeb nebo poskytnutí služeb v nezbytně nutném počtu osob. Jak si tedy vyložit tu nezbytnou cestu na nákup? Uvedu příklad, ze kterého jsem trochu vycházel.

Bydlím v Chebu, kde jsou mj. supermarkety Lidl a Penny Market. V rámci okresu jsou stejné supermarkety např. v Mar. Lázních (oba), Frant. Lázních (Lidl) a v Aši (Penny). Účelem toho nařízení vlády je maximální omezení mobility obyvatel, takže z tohoto pohledu nebude moje cesta do Lidla nebo Penny v uvedených městech nezbytná a tudíž je dle mého názoru zakázaná.

Ovšem je to jen můj výklad a můj názor. Nejsem právník, který by snad vše uměl uvést na správnou míru. V každém případě se tím asi žádný policista v terénu zabývat nebude a na nákup v rámci okresu vás pustí.

Ad 1. Jsi si jistej? Tohle nikde neproběhlo. Nákupy, lékář, práce... okres no problem. Sport, procházky- problem...pouze území obce. Což mi přijde uplne na palici
nickys
"Pokud máte odpovídající možnost nákupu ve své obci, pak po okrese nesmíte."Nesmysl. S druhou casti odpovedi souhlas.

To není pravda. Nakoupit je možné kdekoliv po okresu.

hodnocení

2x

No mne by zajímalo, jestli si můžu zajet pro radegast do vedlejší vesnice, protože u nás jsou dva obchody, ale prodávají jen primus a regent, ale to já nepiju.

Stejně tak nemám rád ty hnusný rohlíky, co peče babišovská pekárna - raději mám rohlíky z obchodu jiné vesnice, kde mají vlastní pekárničku.

hodnocení

1x
A co když půjdu na nakup muzu jít pěšky mimo území obce? Proste zase ceskej paskvil...
nickys

No za paskvil by se dalo povazovat jakekoli narizeni ci zakon. Lidi by spise meli vedet, jaky ucel ma narizeni plnit a podle toho se chovat, hledaji ve vsem chyby.

Proste pokud jdete nakupovat pesky v okrese, tak jdete treba cestou necestou, přes hory a doly, nejkratsi cestou do obchodu. Je to v poradku.

Pokud jdete cestou necestou, pres hory a doly na prochazku, neni to v poradku. Myslim si o tom svoje, ale tak to proste je. Netreba se vsak ptat na hlouposti.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud bude nařízen uzávěr obce,což zatím nehrozí,pak je ve vyjímkách stanoveno,že na nákup potravin můžete.S tím je určitě počítáno.Zatím jsou uzavřeny jen hranice okresů.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]