Nejste přihlášen/a.
3x
Nakupovat smíte v celém okrese. Ovšem na procházku můžete je ve své obci (takže od cedule k ceduli
)
Ano,cedule dopravniho znaceni nejsou podstatne.Ale hranice katastru casto nesouvisi s cestami,vede treba sto m vedle.Meli dat treba 2 km od zastavene plochy obce,ale tak daleko urednik a politik nepremysli!
3x
Pokud máte odpovídající možnost nákupu ve své obci, pak po okrese nesmíte.
Procházky "jen v obci" neznamená od cedule k ceduli (ty cedule jsou jen dopravní značení), ale v hranicích katastru obce. A katastr je vždy podstatně větší, než zastavěná část obce, vymezená dopravním značením.
doplněno 28.02.21 13:58:
Tak jsem teď studoval příslušná vládní nařízení. Vynechal jsem ta, jejich účinnost dnes (28.2.2021) končí, věnoval jsem tedy pozornost těm, která platí od následující půlnoci (0:00 hod. 1.3.2021), hlavně Nařízení vlády č. 216 vydanému ve Sbírce zákonů pod č. 113/2021Sb.
Přiznávám, že jsem mírně zmatený. Vše je nejspíš otázka výkladu znění toho nařízení. V bodě III, odst.2, písm.b) nařízení se píše: nařizuje v rámci pobytu a pohybu osob na území okresu pobývat v době od 05:00 hod. do 20:59 hod. v místě svého trvalého pobytu nebo bydliště s výjimkou nezbytných cest za účelem nákupu zboží a služeb nebo poskytnutí služeb v nezbytně nutném počtu osob. Jak si tedy vyložit tu nezbytnou cestu na nákup? Uvedu příklad, ze kterého jsem trochu vycházel.
Bydlím v Chebu, kde jsou mj. supermarkety Lidl a Penny Market. V rámci okresu jsou stejné supermarkety např. v Mar. Lázních (oba), Frant. Lázních (Lidl) a v Aši (Penny). Účelem toho nařízení vlády je maximální omezení mobility obyvatel, takže z tohoto pohledu nebude moje cesta do Lidla nebo Penny v uvedených městech nezbytná a tudíž je dle mého názoru zakázaná.
Ovšem je to jen můj výklad a můj názor. Nejsem právník, který by snad vše uměl uvést na správnou míru. V každém případě se tím asi žádný policista v terénu zabývat nebude a na nákup v rámci okresu vás pustí.
2x
No mne by zajímalo, jestli si můžu zajet pro radegast do vedlejší vesnice, protože u nás jsou dva obchody, ale prodávají jen primus a regent, ale to já nepiju.
Stejně tak nemám rád ty hnusný rohlíky, co peče babišovská pekárna - raději mám rohlíky z obchodu jiné vesnice, kde mají vlastní pekárničku.
No za paskvil by se dalo povazovat jakekoli narizeni ci zakon. Lidi by spise meli vedet, jaky ucel ma narizeni plnit a podle toho se chovat, hledaji ve vsem chyby.
Proste pokud jdete nakupovat pesky v okrese, tak jdete treba cestou necestou, přes hory a doly, nejkratsi cestou do obchodu. Je to v poradku.
Pokud jdete cestou necestou, pres hory a doly na prochazku, neni to v poradku. Myslim si o tom svoje, ale tak to proste je. Netreba se vsak ptat na hlouposti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.