Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dítě hlídá roční dítě

Od: khadako odpovědí: 6 změna:

Dobrý sen mám otázku znám rodinu kde devítiletá holka hlídá svoji roční sestru.

Jejich společná matka si msto toho aby se o obě dívenky starala chodí na manikůru a domů v podstatě přichází jen aby jim dala jídlo veškerá výchova roční holčičky je na devítileté holčičce myslíte si že je to normální popřípadě jak by e to dalo řešit? Devítiletá holka si stěžuje ale není ji to nic platné řekla jí že je to je její povinnost

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Mimochodem nemáte co na práci a sledujete je krok za krokem? Některé kroky jsou na hraně a mohou být pro Vás trestné.

Jaký vztah máte s onou rodinou? Jste cizí?

Devítiletá holka může zavolat linku bezpečí.

Proč píšete jejich společná matka? Nejsou vlastní?

Nestačilo napsat jejich matka?

Nejprve napište, jaký máte k dívenkám vztah.

Dobrý sen i Vám :)

hodnocení

3x

By mě zajímalo, kam teď "chodí na manikůru" - jo a ještě tam chybí, že si ji platí z alimentů *smich*

Ovšem pokud máte skutečně podezření, že něco není v pořádku, můžete se obrátit buď na OSPOD nebo podat trestní oznámení.

Tr. z. § 201 Ohrožování výchovy dítěte

(1) Kdo, byť i z nedbalosti, ohrozí rozumový, citový nebo mravní vývoj dítěte tím, že

d) závažným způsobem poruší svou povinnost o ně pečovat nebo jinou svou důležitou povinnost vyplývající z rodičovské zodpovědnosti...

hodnocení

3x

Záleží na okolnostech. Já se běžně staral o svou o šest let mladší sestru,od roku a půl cca a to asi hodinu, mezi odchodem mámy a pdo práce a příchodem babičky z práce.Jenže tehdy byla jiná doba a okolnosti.Ale fakte je ten, že matka chodila pracovat a ne po ... Vpřípadě tezatelky -ne není to normální ,tedy pokud to je přesně jak psala.I když nevím manikůru? Dnes v korona době a každý den? To snad ne,spíše na zálety či do ...

hodnocení

1x

Standardní postup nezodpovědných matek: starší dítě dělá tzv. "chůvičku" dítěti, která má matka s dalším z dlouhé řady sexuálních partnerů. Pokud obě děti dostávají řádně najíst a nevykazují známky nelidského zacházení, tak to asi níkdo řešit nebude.

pb®
hodnocení

0x
Tak jak to popisujete se to v pořádku nezdá. Ale taky jsem roční až dvouleté dítě občas nechala na hlídání téměř o 6 let staršímu bráchovi, když po obědě pravidelně spalo, abych během hodiny zaběhla rychle na nákup nebo k lékaři. Moje děti po obědě spávaly pravidelně a dlouho, klidně 2-3 hodiny, takže to bylo vždy v pohodě. Některé věci prostě s dítětem nezařídíte.

hodnocení

0x

Řešit asi jedině nahlášením na OSPOD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]