Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce na důchod

Od: mafian23* odpovědí: 3 změna:

Mám dotaz zřejmě mě čeká exekuce na důchod , důchod mě být zabaven nemůže lze ho však postihnout srážkami

chci ze zeptat kolik mi mohou srážkami postihnou resp kolik mi musí zůstat .

Děkuji.
doplněno 21.05.10 07:51:

a jak nemusím se nechat rozvést se ženou , co společně posuzované osoby , na to se tady nehraje.
doplněno 21.05.10 08:25:

K tomu rozvodu jen tolik ne že bych to chtěl , tím jsem chtěl jenom upřesnit otázku jak se to projeví při společně posuzované osobě - manželce, ve společné domácnosti.
doplněno 21.05.10 12:28:

Díky

to by ještě nebylo na zatřelení se v rybníku ale já jsem hleda na netu taky našel jsem tohle a to už je na mrtvici
Exekuční srážky na důchod
V současné době je exekuce starobního důchodu možná a to pouze částečně tzv. "srážkami". Existuje však určitý limit, který Vám nesmí být zabaven a jež se vypočítává ze životního minima. Celkově nesmí být sraženo 62 % ze životního minima, na osobu povinnou a 25 % na manžela ( i přesto, že má vlastní příjem, příp.důchod). Životní minimum je 3126,- Kč, nesmí být tedy zabaveno 2720,- Kč.
doplněno 21.05.10 20:34:

Mařenko díky měla jsi pravdu ale ještě tam je jedna věc k nezabavitelnému minimu povinného (mně) ve výši 5148,67 Kč se dále připočítá 1287,17 Kč na manželku (i když má svůj vlastní důchod) takže nezabavitelnelná částka z mého důchodu je celkem 6435,84 Kč a všechno ostaní jde resp.u mně nepůjde exekutorovi (u mě se bude jednat o nevymožitelnost ) alespoň že tak. platí od 1.1.2010 , dříve v rpce 2007 -2009 to bylo daleko krutejší oni musí valorizovat néjen důchody ale i tyto částky.

Jezevec alias mafian23

Exekuce na důchod

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Pokud je na důchod uvalena exekuce, důchodce dostává jen 5000 korun, zákonem stanovené minimum.;) To jsem vytáhla z článku novinky.cz/...

doplněno 21.05.10 08:20:

*hej*díky za opravení. *palec* Akorát nechápu tazatele. Rozvod? *sok*

sebod*

Mařenko. To je špatná odpověď. Výše srážek se vypočítává. Má na to vliv i to, zda exekuovaný je ženatý nebo ne. Jak budu mít čas, tak ten výpočet někde najdu. :)

karina*
hodnocení

0x

mafian23 já jsem dohledala tohle, týká se starobních důchodců - aktualizované leden 2010

Přednostní exekuce
Mění se částky, které lze srážet.
Základní nezabavitelná částka na osobu povinného 5.148,67 Kč
Základní částka na vyživovanou osobu 1.287,17 Kč
Bez omezení srážet nad 7.723,- Kč
Aktualizováno Pátek, 08 Leden 2010 10:59

kar.

doplněno 21.05.10 12:25:

penize.cz/...

zivotniminimum.cz/...

Ale nějak mě to nesouhlasí tady s těmi odkazy. Docela by mě také zajímalo, jak to je . Najde se někdo na vysvětlení? kari

doplněno 21.05.10 12:26:

třaba sebod ..prosím*modla*, až budete mít čas. Díky k.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]