Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Od 8 let nás máma opustila, alimenty, i když byly jen 300kč měsíčně, nikdy neplatila. Od tý doby se mi nikdy neozvala, nevím kde bydlí, jen jsem slyšel že má další 3 děti, 2 z toho jí vzali. Teď je mi 25 a vydělávám slušné peníze. Matka se o tom dozvěděla a hned se ozvala, že potřebuje "půjčit". (ozvala se naší rodině nekolikrát, když ji dáme peníze, prochlastá to). Jak se jí kompletně a legálně zříct? Nechci aby ke mě přišlo rozhodnutí soudu, že ji musím platit nějakou péči, domov důchodců, neob zatáhnout její dluhy (milionové).
Už jsem četla, asi před 6 lety, že matka dala syna k soudu a ještě tedy i jeho sestru, že utrpěla uraz, po kterém se nemůže sama živit, takže se odvolává na zákon. Aby jí živily její děti. Protože ID nedostala, když nepracovala a neodváděla sociálku.
Soud se ale sourozenců, co syn vyrostl v děcáku a sestra u tety, zastal s tím, že matka neprokázala, že má právo na vděčnost svých dětí, když se o ně nestarala, nejevila zájem, neživila je, státu dlužila na výživném do děcáku peníze a své sestře pro dítě také a tak to zamítl s důvodem, že z morálního hlediska nemohl rozhodnout jinak.
Takže ta "matka" pak pobírala sociální dávky, zůstala sama a děti neměly jediný důvod, proč by jí pomáhaly. Zapomněly na ni zrovna tak, jako ona zapomněla, že má děti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.