Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozumět správně omezení pohybu

Od: lenca odpovědí: 21 změna:
Pokuď budu chtít mimo své město(obec),ale je to v rámci Libereckého kraje do nedalekého města Liberce s autem do servisu a do obchodu s autodíly?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

otázky odpovědi formůlaře

mvcr.cz/...

evzen
hodnocení

3x
V rámci okresu není problém, autoservisy jsou ve výjimkách. Myslím že i v rámci kraje by jste mohla návštěvu servisu ukecat, ale mohli by to chtít nějak prokázat.
lenca
hodnocení

To budou každého pečlivě kontrolovat kdo se vydá mimo svoje město a překročí hranice své obce nebo budou kontroly spíše na hranicích krajů?

Kdo by kontroloval každý město, každou obec? Na všech cestách které tam vedou.

Přesně! A pro kontroly nám budou pomáhat policisté z celé EU*haha*

liska5

Je to nejspíš na vás. Návod máte, tak posuďte, nakolik budete důsledný a ohleduplný.

hodnocení

0x

idnes.cz/...

Najdete se tam?

Otevřené zůstanou potraviny, drogerie, e-shopy, trafiky, autoservisy, květinářství, servis IT či pohřebnictví

Zdroj: idnes.cz/...

007cz

Autoservisy mají vyjímku? Nějak to nemužu dohledat.

007cz
007cz

Do servisu se zákazník asi nedostane a já do práce...kdo se v tom má vyznat*zed*

Jak rozumět správně omezení pohybu
Jak rozumět správně omezení pohybu #2

Vždyť tam je napsáno mimo.. Jsou to výjimky a tam servis vozidel přece je!

.

007cz

Mrkněte na datum, co a od kdy platí, nebo neplatí.

hodnocení

0x

To záleží na 2 věcech -

1. jestli je to v rámci okresu (kraj nestačí).

2. Jestli se budete vy a hlavně poskytovatel služby bude řídit pokyny vlády, které mají autoservisy a prodejny ND pro auta mezi výjimkami:

vlada.cz/...

Nebo stránkami ministerstva zdravotnictví:

koronavirus.mzcr.cz/...

Kde uvádí - cituji: Ve výjimkách už nejsou například prádelny a čistírny, autoservisy a prodejny náhradních dílů, prodejny textilního materiálu a textilní galanterie, zámečnictví, papírnictví či prodejny se zbraněmi a střelivem.

Takže pokud pojedete někam, kde je zavřeno, jedete tam bez pádného důvodu...

Trochu si připadám jako v Saturninovi, bohužel jsem v roli dědečka:

Namáhali jsme se vyprostit dědečka z té svízelné pozice a každý z nás se o to pokoušel jiným způsobem. Vytahovali jsme ho za ruce i za nohy a byli jsme poplašeni jeho neustálým proklínáním. Saturnin volal na Milouše: "Táhněte vzhůru!", doktor Vlach na ně volal: "Táhněte vpravo!"a dědeček řval: "Táhněte k čertu, vždyť mě přetrhnete!"

doplněno 27.02.21 12:41:

Já tomu teda nerozumím: Je od 1. března povoleno auta pouze odtáhnout a poskytnout asistenční službu, ale opravit v autoservisu už ne nebo ano?

007cz

Volal jsem do práce /jsme velká firma, A.S. několik poboček po ČR./ majitel běhá po place s telefonem, zákazníci volají...nikdo nic neví..nemáte někdo číslo na Andreje?

před chvílí jsme někde psali, že lze opravovat auta-ale zákazním nesmí do vnitřních prostor (dílny,kanceláře atd v provozovně), ale že vše se bude řešit na venkovním prostranství před servisem!?Prostě zase paskvil !

@diesel: Jj, už jsem to taky četl.

007cz

Konečně se budou opravovat auta online.

Však tam jsou napsány né zákazy, ale výjimky pro které zákaz neplatí... A jsou tam vypsány i servisy vozidel, tak chápu že budou pracovat normálně!

@hiawata: Ten text psal právník. To, že se to jmenuje maloobchod a služby od 1. března ještě nic neznamená, poněvadž jsou v tom i opatření platná 27. a 28.2. a ta se právě v oblasti autoservisů liší do 28.2. OK, od 1.3. NOK, ale jak píše @diesel, máme tu české řešení. Klíčky předáte na parkovišti a fakturu Vám tam taky přinesou...

nbff
hodnocení

0x
Autoservisy nesmějí být otevřené! Takže na servis zapomeňte. Pokud nejste firma.
id

Budou otevřené, jen zákazník zůstane před branou, odevzdá auto. Po opravě stejným způsobem. Už vidím technika v zimní bundě venku za stolem a s PC. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]