Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová práce a ihned OCR

Od: peta* odpovědí: 8 změna:
Zdravím, mám dotaz ohledně OCR. Jsem samozivitelka, dvě děti.
V pondělí 1.3. mám nastoupit do nového zaměstnání- a budu teprve podepisovat smlouvu( nyní jsem cca měsíc na ÚP) a aktuálně je opět vyhlášen nouzový stav a skoly- školky budou uzavřeny na blíže neurčenou dobu. Lze vůbec nastoupit na OCR když nemám ani jeden den odpracovaný, měl by na to zamestnavatel přistoupit nebo se spíš mám s prací "rozloučit"? Nebo je nějaké řešení téhle situace? Děkuji Petra

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkazxc
hodnocení

0x
Pokud nemáte nic podepsaného, tak zaměstnavatel nemusi nic.
Asi záleží spíš na jeho dobré vůli a na tom jak Vás moc v práci potřebuje, příp. jestli můžete pracovat z domova.

hodnocení

0x
Je to vskutku těžká situace, ale podívejme se na to realisticky. Zaměstnavatel potřebuje především někoho, kdo odvede práci. A pokud sežene někoho jiného, nebude to pouze na záskok.
Druhou věcí je třeba to, jestli vás nepřijal z Úřadu práce i s nějakou dotací na pracovní místo.

hodnocení

0x

Je to velice nemilé, ale tu práci zřejmě nezískáte. Nic jste zatím nepodepsala, okolnosti se změnily. Zaměstnavatel si myslel, že budete 1. 3. moci nastoupit, což nelze. Proto asi bude hledat jiné pracovníky, kteří budou moci jít do práce hned.

Domácí práce asi taky nebude možná. Je to pro Vás všechno nové, nová práce a budete se muset určitě několik dní zaučovat, abyste ji pak mohla vykonávat. Takže když jste tam dosud nedělala, jistě Vám hned práci domů nedají.

Nejde nastoupit do práce a současně hned nastoupit na OČR. Vím, že situace je svízelná pro obě strany, ale zaměstnavatel hledá lidi, kteří mu 1. 3. začnou pracovat. Ne lidi, kteří budou hned první 3 neděle na OČR a kdoví, zda to nebude ještě delší dobu. Dneska není nic jistého. Je to na draka! *cert* Ale není pomoci. Jaga.

peta*
hodnocení

Home Office jiste možná nebude, jedná se o fyzickou činnost. Jen mě právě napadlo, jestli by třeba ten nástup na OCR nebyl možný, že přece jen se jedná o velkou firmu, kde může každý každého zastoupit. Už i vzhledem k tomu, ze už jsem vyřídila ( a zaplatila) veškeré papírování-vypisy, vstupní prohlídku, předběžné oznámení na ÚP. Jestli se přece jen nedá najít nějaká cesta
leos*
Jak staré máte děti
peta*
hodnocení

Starší má 7 let, mladší 4 roky.
jirib
Pokuď chcete práci,jediná cesta je babička nebo dědeček...případně kamarádka na mateřské.

iz*
hodnocení

0x

Vaše nemocenské pojištění, z něhož se vyplácí ošetřovné, zaniklo spolu s předchozím zaměstnáním. Po dobu evidence na ÚP nejste nemocensky pojištěna a nové pojištění vznikne až nástupem do nového zaměstnání.

Pokud budete muset zůstat s dětmi, nemůžete nastoupit do nového zaměstnání.

Můžete se pokusit s novým zaměstnavatelem domluvit na pozdějším nástupu, ale spíše si myslím, že přijme někoho jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]