Nejste přihlášen/a.
Jaké lázně jsou pro děti s vadami páteře nejlepší? Za mého dětství byla vynikající Lipnice nad Sázavou. Ta ale bohužel zanikla (dnes je tam snad rekreační středisko pro politiky). Prý to jsou Jánské lázně. Nemáte někdo zkušenost? Jaká rehabilitace, strava, prostředí, zaměstnanci atd. Jsme z jihu Čech a tyto lázně jsou na druhém konci republiky. Tak proto se ptám. Poradíte? Předem Děkuji.
Na dětskou rehabilitaci se specializují lázně Klimkovice poblíž Ostravy sanatoria-klimkovice.cz/... Pravděpodobně naše nejlepší lázně na pohybové ústrojí. Mají širokou nabídku různých programů a procedur právě na pohybové ústrojí.
Pokud víte kód diagnózy, na kterou by mělo jet Vaše dítě do lázní, seznam lázní podle diagózy najdete zde: Platný indikační seznam pro lázeňskou péči mzcr.cz/... Museli byste napsat mail do pojišťovny s kódem nemoci a zeptat se, se kterými lázněmi má Vaše zdravotní pojišťovna nasmlouvané lázně na tu konkrétní nemoc.
Jánské znám jako turista. Chladný horský vzduch, výchozí bod na túry, lanovka na Černou horu, cukrárna, parčíky, velké parkoviště, penziony.
V Klimkovicích jsem byla za malým synovcem. Ten lázeňský komplex vypadal z dálky, jako koráb. V tom zastřešeném středu bylo všechno od pošty, obchůdků po vodotrysk. Kluk byl tenkrát na vozíku. Chválil si to tam. Jen to tam budete mít ještě dál.
Zkušenosti s Janskými lázněmi mám. Prožila jsem tam měsíc po endoprotéze kolene. Vybrala jsem si je na vlastní žádost. Velice dobrá strava i péče, příjemný personál, čistý vzduch a krásná příroda kolem.
Dětští pacienti nepřijdou s těmi dospělými takřka do styku. Léčí se ve veliké léčebně Vesna, která je od centra vzdálená kolem kostela asi 500 m. Mají tam všechno jen pro sebe. Kuchyň, jídelnu, školu, tělocvičny, bazén, pokoje...takže nemusí nikam jinam docházet. Měla jsem možnost si tuto léčebnu projít i uvnitř a líbila se mi. Děti tam byly spokojené. Byla možnost s menšími dětmi společně ubytovat i jejich maminky. Bylo to přínosem pro ta děcka, nesmutnila a navíc i pro sestry. Maminky si ty své obstaraly, vzaly na procházku...Byly tam děti z celé republiky, vzpomínám třeba na rodinu z Ostravy. Pro děti se tam pořádaly různé zábavy - kino, divadlo, soutěže venku, předvedení akce hasičů, apod.
Jen krkonošské podnebí je trochu sychravější. Byla jsem tam celý květen, ale občas byla zima, jako třeba koncem března či začátkem dubna. Proto jet raději v létě, nebo počítat s teplejším oblečením. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.