Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s osmičkou?

Od: annie125* odpovědí: 9 změna:

Je mi necelých 18 a už se mi tlačí osmička vpravo dole :(

je to nepříjemné,blí to a příjde mi to jako zbytečný zub. Prý se hodně kazí a dělá v puse neplechu:(

Co ted´sním? není ještě úplně prořízlý. Mám si jej nechat odstranit ještě ted´nebo až vyroste? Vytrhne mi vůbec zubařka zdravý zub?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

1x

Já mám všechny čtyři a mohu potvrdit, že když rostly, tak to nebylo nic příjemného. Mám docela strach z trhání a tak jsem rád, že nezlobí. Údajně však jejich zachování má vliv na to, že se ostatní zuby nerozjídějí a nedělají se větší mezery.

lidka*
hodnocení

1x

Odpovědi jsou různé. Já jenom napíšu svou zkušenost. Skoro mi připadá, že je už delší dobu módní zbavovat se co nejdřív osmiček. Mně vydržely tuším do padesátky úplně v pohodě. Dokonce mi na jedné z nich zubař vyspravil i malý kaz. Jinak s nimi nebyly žádné problémy. A dneska po všech zkušenostech tvrdím, že je škoda každého zbytečně vytrženého zubu. *tuc*

pt®

Až věkem si člověk váží každého zubu, ještě se rozmyslete. Pokud Vás nebolí a nijak Vám nevadí nechejte si ho. Mně narostla jen jedna osmička a až ve třiceti letech. Už mně slouží téměř jednou tak dlouho, sice ji mám plombovanou, ale mám. PT /stařenka/

binka*
hodnocení

0x

Annie, chce to posouzení zubaře. Mně "roste" osmička vlevo dole už 14 let a dodnes je jí vidět jen čtvrtka. Několikrát mi zubařka i ořezávala dáseň, aby mohla líp ven, ale nic platné. Občas o zubu vím, jindy ne.

Přijde vám osmička jako zbytečný zub? Nebudete moudrá ...;)

raadek*
Az vyroste, nechte si ho vytrhnout. Spatne se cisti a diky jemu vetsinou vznikne kaz na sedmicce, kterou uz potrebujete. Je to bezna praxe. R.

roboot*
hodnocení

0x

Zubaři doporučují 8 vytrhnout co nejdříve, oni si poradí, nicméne je to na Vás , třeba zrovna Vám osma problémy nikdy dělat nebude :) já mám prohřezlé tři a zatim v poho, jen jeden horním se mi půlka ulomila, jeden je stále zalezlý, ale jelikož jsem srab tak pokud bude nutné trhání jedině v celkové anestezii, dnes už to děla kdejaká klinika, sice nic levného ale pro nás sraby jak dělané *stop* Takže k zubařoj a on Vám poradí :) je to na domluvě

fany08*
hodnocení

0x

Nechte to na zubaři, mně vytrhli jeden moudrák až někdy v 35 letech. Prý by už začal dělat neplechu. S dalším bych musela pod narkózu, ale prý už nevyroste, tak je nějaké trhání zbytečné. Ostatní mají také nějaký zbržděný vývoj:D Nikdy mě nebolely.

jankahr
hodnocení

0x

Je mi 27 a osmičku už nemám ani jednu. U mně byl ale ten důvod, že jsem měla vždy moc zubů na malou pusu :) Prostě když mi na střední postupně vytahali všechny špičáky, aby se mi zuby vešly do pusy a neměla jsem je ve dvou řadách, tak bylo najednou dost prostoru na to, aby vylezly i částečně skované osmičky. No a opět ten samý problém, moc zubů, málo místa... Když mi začaly zuby jít zase přes sebe, tak šly osmičky taky pryč. Asi si říkáte, že to je zbytečné, ale mně je teď konečně dobře. Díky tomu mě přešly i migrény ;)

Janka

hodnocení

0x

No, kdyby někdy bylo potřeba vytrhnut nařílad sedmičku, tak by se osmička mohla přestěhovat místo ní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]