Nejste přihlášen/a.
Je mi necelých 18 a už se mi tlačí osmička vpravo dole
je to nepříjemné,blí to a příjde mi to jako zbytečný zub. Prý se hodně kazí a dělá v puse neplechu
Co ted´sním? není ještě úplně prořízlý. Mám si jej nechat odstranit ještě ted´nebo až vyroste? Vytrhne mi vůbec zubařka zdravý zub?
Odpovědi jsou různé. Já jenom napíšu svou zkušenost. Skoro mi připadá, že je už delší dobu módní zbavovat se co nejdřív osmiček. Mně vydržely tuším do padesátky úplně v pohodě. Dokonce mi na jedné z nich zubař vyspravil i malý kaz. Jinak s nimi nebyly žádné problémy. A dneska po všech zkušenostech tvrdím, že je škoda každého zbytečně vytrženého zubu.
Až věkem si člověk váží každého zubu, ještě se rozmyslete. Pokud Vás nebolí a nijak Vám nevadí nechejte si ho. Mně narostla jen jedna osmička a až ve třiceti letech. Už mně slouží téměř jednou tak dlouho, sice ji mám plombovanou, ale mám. PT /stařenka/
Annie, chce to posouzení zubaře. Mně "roste" osmička vlevo dole už 14 let a dodnes je jí vidět jen čtvrtka. Několikrát mi zubařka i ořezávala dáseň, aby mohla líp ven, ale nic platné. Občas o zubu vím, jindy ne.
Přijde vám osmička jako zbytečný zub? Nebudete moudrá ...
Zubaři doporučují 8 vytrhnout co nejdříve, oni si poradí, nicméne je to na Vás , třeba zrovna Vám osma problémy nikdy dělat nebude já mám prohřezlé tři a zatim v poho, jen jeden horním se mi půlka ulomila, jeden je stále zalezlý, ale jelikož jsem srab tak pokud bude nutné trhání jedině v celkové anestezii, dnes už to děla kdejaká klinika, sice nic levného ale pro nás sraby jak dělané
Takže k zubařoj a on Vám poradí
je to na domluvě
Je mi 27 a osmičku už nemám ani jednu. U mně byl ale ten důvod, že jsem měla vždy moc zubů na malou pusu Prostě když mi na střední postupně vytahali všechny špičáky, aby se mi zuby vešly do pusy a neměla jsem je ve dvou řadách, tak bylo najednou dost prostoru na to, aby vylezly i částečně skované osmičky. No a opět ten samý problém, moc zubů, málo místa... Když mi začaly zuby jít zase přes sebe, tak šly osmičky taky pryč. Asi si říkáte, že to je zbytečné, ale mně je teď konečně dobře. Díky tomu mě přešly i migrény
Janka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.