Nejste přihlášen/a.
dobrý den, prosím o radu co mám dělat, a nebo kam se obrátit. Manželka byla pozitivní s Covidem 19 a já jsem byl negativní. Vzhledem k tomuto jsem byl 14 dní doma v karanténě. Jsem osoba OSVČ, malý podnikatel - instalatér, kdy mé výdělky jsou akorát na pokrytí nákladů mé rodiny.. Může mi někdo poradit, zda mám nárok na nějaké odškodnění, že jsem byl s manželkou v karanténě doma a nemohl jsem vykonáívat svou profesi. Děkuji / zdravotní a sociální si platím /
Výdaje může mít velké, má rodinu, hypotéku, třeba ještě platí na předchozí děti. Znám tohle z okolí.
Výdaje může mít velké, má rodinu, hypotéku, třeba ještě platí na předchozí děti. Znám tohle z okolí. Jedině si půjčit v rámci rodiny.
Tohle budete muset překlenout společně s paní.
Podívat se spíže, nebo komory, co tam vlastně máte, sepsat si vše a potom z toho naplánovat jídelníček.
Možná se tam válí hrách, čočka, kroupy, v lednici máte kostku sádla, cibuli.
Prostě si navařit.
Z pytlíku mouky si naděláte placky, upečete v troubě. Snad najdete sodu, nebo sušené droždí.
Když nejsou peníze, stačí 1 vejce pro dva na den.
Nějaká konzervička a udělat z ní pomazánku, nastavit vařeným bramborem.
Sníte prostě ležáky.
Pokud paní chodí do zaměstnání, má jistě nemocenskou.
Také byste měli mít finanční polštář. Deset procent měsíčně ukládat.
Jsem důchodce a mám třeba 15 000 na měsíc. 1500 dávám na účty a nečerpám /1000 stavební, 500 mimořádné výdaje.
Z každého nákupu oddělím 2-3 věci a ukládám do velké skříně pro strýčka příhodu, kdyby důchod nedošel /např. papírové zboží do kuchyně- pokud nejsou příjmy, tak je toto zboží zbytné, wc papír, konzervy tuňáka, rybičky, zelí, čočku, trvanlivé mléko v plechovce, vařivo /rýže, kolínka/, mám tam kakao, čokoládu, vepřovku, krabičky s čajem, kávu, cukr, sůl, knäckebroty, baterie do rádia, indulonu a jiné.
Už to dělám rok, co bylo od jara ten šrumec a vykoupené obchody a vím, že se nebudu muset přetahovat s lidmi o vozík, kdyby vypukla panika. Též v případě náledí, mrazu jak bylo -16, nebo naopak, až bude 33ºC.
Tak se nezlobte, že radím, ale je to opravdu lety prověřené.
toto je správný postup, já to své děcka naučil, někteří rodiče asi ne a oni si ted myslí, že jim budou létat pečení holubi stále
Karanténa = neschopenka = můžeš uplatnit svoje nemocenské pojištění. Pokud ho nemáš tak to je tvoje blbost.
Když si zlomíš ruku tak chcípneš hlady?
14 dnů je doba běžné dovolené. Neznám řemeslníka na volné noze, který si neufinancuje 14 dnů, a to několkrát za rok. Berete minimálně 350 - 400 na hodinu, zůstává vám 20 - 40% z materiálu, děláte soboty i neděle (když to je potřeba a finančně zajímavé), čast zakázek děláte bez faktury a DPH, dostáváte provize třeba od dodavatelů kotlů a jiných výrobků, atd., a nemáte peníze? Buď si děláte legraci, nebo nejste řemeslník.
Minimálně ! 400 na hodinu...40% z materiálu...sobota,neděle za jiné a zajímavé ceny...a ještě bez papíru
Hmmmm koukám nějakej dobrej oddíl..
Samozřejmě každý si muže dělat za co chce když mu to někdo dá a křemeslníků je málo tak to asi funguje.
Já tu zrovna mám pana instalatera a vidím že bych mu měl každý den před příchodem a odchodem líbat zadek.Za to jak dělá,za co/za kolik dělá,jak je pečlivej,jak učtujeme materiál.A určitě i tak pán nemá existenční problémy.
No taky tu sousedovi starému duchodci měnili vyčuránkové 1 radiátor za 18 000,- kč to pak mužou být v karanténě třeba rok.
Neznám žádného pořádného instalatéra, který by byl bez peněz a to dokonce tak, že by ho finančně "položilo" 14 dní bez vykonávání zakázek. Asi nejste moc šikovný a nemáte zakázky, když říkáte, že si i za běžné situace dokážete vydělat jen tak tak na to, abyste pokryl běžné náklady své rodiny. Takže buďto si vymýšlíte a chcete jenom debatovat o ničem, nebo to je pravda, a v tom případě byste měl hledat jiné zaměstnání, když tuto práci neovládáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.