Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Covid-pozitivni,jak jet domů?MHD.?

Od: filadephia* odpovědí: 32 změna:

Když zjistím že na odberovem místě do 20 minut že jsem pozitivní na covid,tak jak mám jet domu když jsem dojela MHD?Mohu nazpátek metrem a autobusem a ohrozit tak další?Nebo jak se to řeší?Taxík si asi také člověk nevezme a pěšky 12km neposlapu.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na tohle jsem se ptal na hygieně. Prý si má každý poradit jak umí. Oni to neřeší.

Já se zase ptal, jak mám dopravit dítě na testy (povinně), když všichni ostatní členové rodiny, mne nevyjímaje, jsou v izolaci. Prý sednout do auta a jet. :-D

hodnocení

3x

Já nevím, už z toho začínám mít pocit, že lidi přestali i myslet. No přece pojedete domů tím samým způsobem, protože máte roušku. Kdyby byl tohle nějaký problém, tak by se o tom už mluvilo a určitě by Vám to řekli přímo tam, kde Vám sdělí, že jste pozitvní.

sirokko

No ale tohle přece problém je a veliký. Tedy měl by být. Podle denodenní intenzivní mediální masáže se má omezovat pohyb VŠECH, i netestovaných a zdravých osob kvůli potencionálnímu přenosu choroby. Takže přímo pozitivně testovaný courající se MHD je v pořádku? TAK KDE JE TA LOGIKA?

A kde je logika , že se to pozitivní dozví až druhý den?!

sirokko

Mno, tazatelka píše do dvaceti minut, to není druhý den, že.

Siroko a právě proto mluvím o tom vlastním rozumu. Sám píšete, že nás denodenně masírují média. Tak já se masírovat nedám a raději použiju vlastní mozek a logiku. Vím co se smí a co nesmí a co je logické a co je už všelijak pokroucené lidmi, co prostě nemají nic jiného na práci, než sledovat co kdo řekne a hledat ve všem chyby, vytrhovat výroky odborníků z kontextu a přidávat si k nim vlastní úvahy a tím tu už tak složitou situaci zhoršovat s jediným cílem. Ještě víc zmást populaci a pobuřovat lidi nejen proti současné vládě, ale nakonec i proti sobě. Nakonec je to vidět někdy i u nás na poradně. Každý se nechá ovlivnit nějakým názorem a tomu pak věří a jelikož jsme lidé různí, tak budou i názory různé. A nejhorší co může v této situaci být, jsou ty desítky hoaxů, které kolují internetem. To už je pak rozumná diskuze někdy i nemožná. A proto, kdybych byla na místě tazatelky, tak klidně jedu domů zase tím samým způsobem, jako jsem jela tam. Nakonec ona píše, že by se to dozvěděla až za 20 minut. Většinou pošlou sms, takže tou dobou by mohla být dokonce už doma, pokud by se někde necourala. A i kdyby se courala, tak postup stejný. Ukončit courání a vrátit se co nejrychleji zase domů. Předpokládám, že má po celou tu dobu na puse respirátor a to je vše. Žádná věda.

sisin

Logické je, na testy nechodit. Potom se nebude řešit takovéto problémy.

Vyležet se doma. Proč lozit po zamořeném území nemocnic a testovacích buňkách, kde je velké procento zamření. Je mi špatně, lehnu a kurýruji se. Nechápu, jak každý musí být IN a nechat si šťourat tyčkou do hlavy.

Kdyby každý používal zdravý rozum, tak Agenda2030 a Velký restart s genocidou národů nemá šanci.

Chápejte, je to kolotoč. Tam, kde se hodně testuje a očkuje je následně velký výskyt ochoření.

I očkovaný to šíří dál, už na to přišli. Chcete se nechat testovat a očkovat třikrát do roka, do konce života?

liska5
hodnocení

2x

Jak mi to sdělí, tak se jich na tohle zeptám.

ruzena*
hodnocení

0x

Tak já Vám poradím. Máte roušku? Máte.

Takže jsou jen dvě možnosti - jít pěšky, nebo tak, jak jste tam přijela - oni Vám neřekli, že jste nemocná, řekli Vám, že jste nakažená. Můžete to přežít i bez příznaků.

filadephia*
hodnocení

No vy jste chytrý

ruzena*

Domnívám se jako suzymon, že lidé přestali používat logické myšlení. Rozdíl je být nemocný, mít vážné příznaky, tak doktor volá sanitku, ale testování je jen něco jako bacilonosič, například bacilonosič spály. sám ji nemá ,ale nákazou ohrožuje okolí.

A proto jsou karantény, roušky, aby se tak nestalo. A i ten v karanténě, když žije sám, nikoho nemá, musí jít nakoupit, nebo už covid má, co má dělat? Takže je to pořád o ochraně ust..vždy a všude.

sirokko

ruzeno, když jsem PROKAZATELNĚ neinfikován a zdráv, můžete mi tedy vysvětlit, proč mám mít omezený pohyb? Předpokládám totiž, že vy logiku používat umíte. A budu rád, když mi objasníte to, že neinfikovaný člověk nesmí z okresu do jiného, ale u pozitivně testovaného není problém jet v narvané tramvaji. Roušku mají oba.

anonymni357

Oni nepouzivaji mozek a vy pouzivate co?Jestli je nemocny,nebo jen nakazeny je prece jedno.Je INFEKCNI !A tazatel se pta,jak se dostat domu,kdyz je infekcni!

Podle me to nejde jinak,nez davat vetsi pozor,vyhybat se moznosti infikovat ostatni pozorneji a pokud je to mozne vybrat nejbezpecnejsi zpusob,jak se domu dostat!No a dnes s respiratorem!

Tohle je to pouzivani mozku.

ruzena*

sirokko 26.02.21 21:20

Proč máte mít omezený pohyb, když jste zdráv?
odpověd : No asi proto, že byste dlouho zdráv být nemusel...

Na Váš dotaz : Ano, mám analytické myšlení - jestli nevíte co to je, mají ho hodně matematici, kriminalisté, právníci a podobně - v reálu je to schopnost mozku si informace rozložit, vyhodit balast a zase informace - už vyčištěné od balastu - složit. Řeklo mi to dost učitelů, vypadá to, že je to pravda. Toto myšlení má tady například i suzymon, jak jsem si všimla.

Takže si zkuste zodpovědět, proč lidé nesmí pendlovat sem tam, když rok se pendluje sem tam a co to přineslo? Napovím Vám - logika věci.

Mám jen 4 odpovědi, protože podle pravidel zde, nemám moc ohodnocených odpovědí, takže Vám už nebudu moci odpovědět.

Tak aspon takto :

anonymni357 27.02.21 07:39

Na Vaše hodnocení mojí osoby : Ano, mozek používám a to tak, že velmi ráda.
Takže znovu : Nakažený není nemocný - takže musí chránit druhé lidi tím, že když půjde nakoupit, ne každý žije v rodině, v baráku jede výtahem atd. musí používat roušku.
Ovšem nemocný je nemocný a patří pak do kanafasu, v horším případě do nemocnice. Také logika věci : Nakažený HIV - AIDS také nesmí infikovat ostatní a přesto ho nikdo nedá do celoživotní izolace.

Takže, když se opakovaně ptáte, jak se má dostat domů infekční tazatel, tak odpovídám znovu - tak, jak tam přijel - nechápu co na tom nechápete...V podstatě totiž říkáte to samé, jen trochu jinými slovy. Kde je tedy problém?

ruzena*

Mám ještě možnost odpovědi, tak odpovím ohledně taxiku. Jela jsem taxíkem 4x a to z důvodu, kdy jsem jinak jet nemohla letos v lednu. Taxikář - žádný anonymní amatér z Uberu - zmáčkl něco na palubní desce a celé auto zahalil štiplavý zápach desinfekce, až mě to i přes roušku donutilo ke kašli. A taxikář se omluvil slovy - pardon, chráním Vás i sebe. Takže měl roušku a tak myslím, že tehdejší taxikář, který na covid umíral, právě proto, že tehdy nevěděl, že má mít roušku a vezl zákazníka z Ruzyně, covid chytil a dopadl špatně..nakonec byl celkem heppy, protože přežil. Ted už se taxikáři takto chrání také.

hodnocení

0x

Za 2 hodiny po dběru? Tto jde o test PCR.To mi sdělil až druhý den za cca 24hodin.

iv®
To je antigen, nebo expres pcr, já byla na testu včera v sedm ráno, klasický pcr, výsledky až ve 21:35. Jela jsem do vedlejšíio města, autem, sama. Chápu že někdo auto nemá, neřídí, snažila bych se asi s někým domluvit.

hodnocení

0x

Hele a když máte chřipku, tak tohle řešíte jak? Jedete domů MHD, stejně jako k doktorovi. Ne, nechci srovnávat covid a chřipku, ale je to úplně ten samý případ.

anonymni357

No,jeste ze tady neni mor,to by byl take STEJNY priklad?

To je demagogie. Dle platné legislativy nepatří covid-19 do seznamu onemočnění vyžadujících hospitallizaci na lůžkovém oddělení. Není upraven pohyb osob z místa zjištění pozitivity do místa, kde bude osoba izolována. Naproti tomu u "moru"Vás nenechají opustit ordinaci, případně Vás svezou do místa izolace ve specializovaném režimu.

khszlin.cz/...

fnbrno.cz/...

sisin

S chřipkou, kolikrát s teplotou a s neschopenkou v kapse, se jezdilo od lékaře /nadupaná čekárna/ a bez roušky na puse, tedy bez ochrany a přežili jsme. To až nyní, snad si lidé na to zvyknou.

apmper, k nemoci Covid chcete tahat legislativu?

@milancukrar: Dovolával bych se raději zdravého rozumu. Toho se ale zjevně mnoha lidem na všech úrovních a obou stranách (popíračů i kývačů) nedostává.Opravdu neexistuje žádný pokyn nebo nařízení k tomu ,jak se dopravit domů. Na hygieně Vám řeknou akorát, že máte jet rovnou domů při zachování platných hygienických opatření a pokusit se minimalizovat rizika. Jestli MHD, taxíkem, se známým nebo pěšky, to za Vás nerozhodnou. Za mně tedy klidně MHD, pokud možno někde v koutku a při otevřeném okně.

amper, Dovolával bych se raději zdravého rozumu
naprosto souhlasím.

hodnocení

0x

Podívejte se na to z druhé strany. Většina, já bych řekl že skoro všichni, se to, zda jsou pozitivní nebo ne na testech nedozví. Ví to druhý nebo třetí den ( nevím, zatím mě to míjí ), jak teda se dostávají tito lidé domů? Vždyť vysoké procento jich je pozitivních. Řeší to někdo - odpovím si sám, neřeší. Takže neřešte to ani nyní, použijte předepsané ochranné prostředky a jeďte domů tak, jak jste tam přijela. Klidně pozitivní. Takových už před Vámi jeli určitě tisíce.

72mona
hodnocení

0x
Je tady několik názorů, že lidé neumí používat mozek. A kdo by se divil? Vždyť jsme už rok učeni, že nemáme přemýšlet a jen se řídit tím, co nám řeknou druzí. Ono se to asi začíná projevovat;) M.

jabraka*
hodnocení

0x

Nakažený člověk se musí chovat tak,aby neohrozil další.Má mozek a ten musí použít.Jinak je na tom stejně,jako chlap,který je nakažen AIDS a navštěvuje denně různé prostitutky.Je to trestuhodné a zaslouží si velmi tvrdý trest.Nakažený si třeba s použitím ochranných prostředků a desimfekce zavolá taxík a nechá se odvézt domů.

JABRAKA

A ten taxík potom vydenzifikují? Pokud ne, tak se v něm další pasažér může nakazit. ;)

Nakažený si třeba s použitím ochranných prostředků a desimfekce zavolá taxík a nechá se odvézt domů.

Nakažený dojede za pomoci běžných ochranných prostředků se třemi přestupy narvaným MHD do místa odběru...

Po obdržení výsledku si zajde koupit několik litrů dezinfekce, atombordel pro sebe a pro taxíkáře a poté stráví několik hodin čekáním a telefonováním, než najde toho, kdo bude k obdobné akci ochotný. A protože jsme v ČR a všichni dodržujeme platná opatření, nezapomene si vzít ode všech co potká kontakt, aby je mohl uvést ve svém hlášení pro hygienu.

Fakt někoho takového znáte?

sisin

Tak ten uzavřený prostor taxi je asi nejhorší varianta.

Kdoví, kdo v taxi předtím seděl, auto může být ještě více zamořené a tazatelka si doplní ještě větší nálož. Ohrozí se taxikář, jako ten první případ před rokem, co pána vyléčili Remdesivirem.

ceel

A co chudák taxikář, ten taky nechce covid. To by musela ale nakažená toto dopředu sdělit, takže by se asi načekala, než by byl někdo ochoten jí odvézt. To by dříve došla domů pěšky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]