Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OSA, co když nebudu platit?

Od: jbnkdcm odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Zajímalo by mě, co se stane, pokud nebudu platit poplatek za rádio, které mám ve své provozovně na žádost zaměstnanců (zahrada, hobby věci). Pokud OSA nazná, že bych platit měl, tak jak vypočítá výši té licenční odměny? Dočetl jsem se, že se to vypočítá zpětně – ale nikde jsem nenašel od kdy se to počítá a vůbec jakým způsobem. Jsou ty kontroly frekventované? A opravdu to všichni platí (ty kritéria mi přijdou poměrně nejasná)? Určitě si nemyslím, že mi to nějak zvyšuje nebo jakkoliv ovlivňuje tržby. To mi přijde skoro absurdní. Většinou tam řve nějaká f1 a často bych já osobně raději platil za to, aby to nehrálo. Niméně zaměstnanci tak chtějí při práci vyplnit ticho. Skoro 5k ročně mi ale za tohle nepřijde adekvátní.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

A kdyby to rádio bylo jako soukromné jednoho ze zaměstnancú?

liska5

To je nezajímá. Hlavně, že může hrát.

hodnocení

0x

poradte.cz/...

zkuste se začíst, ať víte více.

sirokko
hodnocení

0x

Takže ve TVÉ provozovně řve rádio s hudebním shitstormem pro vohnouty, ale protože to oni na svou žádost chtějí, tak se ptáš jak se to platí, i když bys ty prachy dal raději za to, aby to nehrálo. Rozumím tomu pro pochopení dotazu správně?

Když hodíme na papír litr měsíčně včetně DPH, tak ti každýho patnáctýho poradím, jak to rádio nemá hrát a jak zaměstnancům to ticho vyplnit. *smich*

hodnocení

0x
Dostaneš pokutu 30.000 Kč jako moje kamarádka co dělá účetní v obchodě a radio měla svoje u sebe v kanclu a v nepřítomnosti majitele hlídala prodejnu, tak si otevřela dveře... Táhlo se to snad rok.. Ale pak už nevím jak se to konkrétně dořešilo...
Kamarád přepsal provozovnu se dvěma TV na sebe, ale nepřepsal TV na sebe (OSA, Instagram, ČR) a vyšlo to na 58.000 Kč a ty zaplatil.. Přesto vlak nejede... Ale bylo to za delší dobu...

liska5
hodnocení

0x

Budou Ti to navyšovat! Přídou i na vlastní nehrající rádio v provozovně. Museli jsme ho a repráčky odstranit a doplatit zpětně od vzniku provozovny! Nevadí, že si ho barman pouštěl jen sám pro sebe, když tam nebyli hosté.

OSA i ti další vyděrači šli do krajností. Kámoš měl vlek a u kasy radio a napočítali mu to podle počtu sedaček na vleku!

hodnocení

0x
Pokud jde o prokazatelně přenosné radio některého zaměstnance mělo by se na něj nahlížet tak, že úhrada za přenosné přístroje je součástí poplatku který si platí zaměstnanec doma. To je výjimka která se vztahuje jen na přenosné přijímače. Bohužel naše právní džungle umožňuje i druhou interpretaci zákona, kde se říká že víc jak tři lidi pohromadě jsou "veřejnost" a kdo jim pustí rádio se vlastně dopouští veřejného provozování autorsky chráněného obsahu a jsme zase na začátku.

hodnocení

0x

Po mně také chtěla OASA (něco jako OSA) výpalné za autorádio v taxíku. Přestali, až když jsem je odkázal na tehdy platný zákon a zdůraznil to tím, že dokonce ani v Americe, kde se platí každé uprdnutí, se za takové autorádio autorské poplatky neplatí. Nehledě vůbec na to, že ti vyděrači nechtějí vzít na vědomí, že autorské poplatky hradí už stanice, která tu hudbu vysílá a dokonce i výrobce, který vyrábí hudební nosiče, které případně přehráváte. Ti si pochopitelně poplatek přidají do nákladů a vy jej zaplatíte v ceně. Takže nezákonně od vás vybírají poplatek nejméně 2x!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]