Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Corona doba a finance

Od: rich® odpovědí: 24 změna:

Dobrý den.S velkým znepokojením sleduji tuhle naprosto šílenou dobu.Válku jsem vzhledem ke svému věku nezažil,znám to pouze z vyprávění.Ale tohle,co se děje,je teď pro mě naprosto šílené.A hlavně zatím nevidím vůbec žádné zlepšení.Spíše naopak.A kde to zkončí?

A teď otázka.Stručně a jednoduše.Může se stát,že příjde takzvaná "měna" měnová reforma.Že najednou bude na bankovním účtu nula nula nic? Je to v dnešní době vůbec reálná hrozba? Člověk šetří a škudlí a pak?

Moc děkuji za odpovědi

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, může se to stát..

Peníze se dají natisknout, ale jejich reálná hodnota půjde do kopru-- (na rozdíl on minulosti jsou kryté pouze "důvěrou lidí").

Pak škrtneme jednu, dvě..tři nuly...a bude "vyřešeno".

Někomu se to hodí, jinému je to jedno (protože nic nemá) a těm co šetří a myslí na "zadní kolečka" to zvedá krevní tlak..

ruzena*

Já mám pocit, že na euro a možná i dnes dolary se klidně dá dnes už napsat, jako tomu bylo na československých bankovkách - Podloženo prací československého lidu. Myslím, ale fakt to nevím určitě, že v té době dolary, libry atd byly popsané - podloženo zlatem...Jestli se mýlím, napište sem, protože mě to hodně zajímá.

Československá měna byla také kryta zlatem a ostatními aktivy ČNB..

jbgf
hodnocení

1x
Nejlepší je všechny peníze utratit :) Vezměte si hypotéku a budete bez starostí, že máte moc peněz.
ruzena*

Zkusila jsem si představit, jestli by to řešilo problém, ale myslím, že ne. Přesto Vám za nápad dávám bod. Hypotéku musíte splácet, zaplatit ji najednou Vám nedovolí. A tak problém trvá...

au1
pri menove reforme by se samozrejme dluhy delily jinym pomerem nez drzene penize. i v 53.roce byl pomer do 300kcs 5:1 a nad 300kcs 50:1. takze nemam obavy o banky, ze by si nechaly ujit prilezitost zatizit uvery mensim pomerem smeny nez u uspor.

hodnocení

1x

Ne, nemůže se to stát.

psm
Ano, může se to stát, viz. Kypr před několika lety.

Na Kypru byla měnová reforma?

psm
Nejmenovalo se to měnová reforma, fakticky byla, nad určitou částku prostě z bankovních účtů zmizelo 10%.

psm, nebyla a Vy píšete nepravdu.

psm

Měl-li jste na účtu peníze nad určitou částku, druhý den jste je tam z rozhodnutí autorit neměl všechny. Nenazývalo se to měnovou reformou, ale mimořádným zdaněním. Fakticky to ovšem reforma byla. Nebo v čem se to tedy liší? byl to tuším rok 2013.

hodnocení

1x

V tomhle státě se může stát leccos, ale měnová reforma není moc pravděpodobná. O nejvíc by při ní totiž přišli ti, kteří by jí vyhlásili ;).

ruzena*

magdon, ti mají konta ve Švajcu v jiných měnách...;)

Jinak se chci omluvit lidem, kteří mi odepisují, ale vyskočí mi, že mohu odpovědět jen 4x, takže to není nezájmem, ale pravidly poradny, že už neodepíšu. Tak zatím dobrou noc.. a mějte mravné sny...*palec2*

Kdo má vše konta ve Švýcarsku?

Kde je ten přehled?

ruzena*
hodnocení

0x

Když škudlíte a šetříte, protože máte z čeho, udělejte to jako Klaus a jemu podobní - konto ve Švajcu.

hodnocení

Na konto ve Švajcu mám málo.To jen poplatky za účet musí být astronomické.To bych to tam mohl nechat celý a nic by mi nezbylo.Prostě jde o to,že jestli ta možnost měnové reformy stále je možná,nebo už dnes se takovéhle věci už nemůžou dělat?

hodnocení

0x
Netřeba měnu. Stačí nedej Bože přijmout euro a z poloviny národa budou žebráci.
To je mylný názor.
jendad

Je jedno v jaké měně je oceněn váš majetek a příjmy . Bohatství se určuje podle ostatních lidí . Pokud jste milionářem , ale ostatní jsou také , tak nejste bohatý . Ale pokud lidé berou pár set mincí nebo tisícu a vy máte miliony , tak poté jste bohatý . Proto církev a restituenti bohují o nemovitosti . Takové bláboly o produktivitě či nové 4K ekonomice jsou směšné . Musíte mít kde bydlet a pak teprve mužete nakupovat , aby jste to zboží měl kam dát . Nebo ho necháte na ulici jak bezdomovec a pujdete spát pod most :)

Všude, kde vzali Euro jsou jen žebráci?

Žebráci jsou všude po světě.

Euro je špatné, protože to říkal Klaus, Topolánek, Nečas a nejlepší ministr financí na světě Kalousek! A lidi tomu věří! Raději si za všechno zboží z dovozu připlatí, zaplatí si dražší dovolenou, protože musí dráze měnit penízky a ten zbytek jezdí za nákupy do zahraničí, protože je tam 4x nižší inflace než u nás, takže zboží vyjde i našince levněji než v obchodě co mají doma za barákem. A současný stav každé vládě vyhovuje, jelikož při přechodu na Euro by ztratili kontrolu nad státní bankou. Takže máme vysokou inflaci, protože se to vládě hodí do krámu, proto ani současná vláda o euru radeji nemluví. Kdyby byla koruna tak dobrá, tak nemá ČNB vysoké rezervy v jiných měnách.

hodnocení

0x
Nepravděpodobné.
Ale jak roste státní dluh tak bude velká inflace a naše úspory hodně ztrácejí na hodnotě. Nejlepší je investovat do svích nemovitostí.

hodnocení

0x
Měnová reforma je tu s námi neustále, každý den, měsíc, rok, stačí se podívat na vývoj inflace v časovém období, kdy po revoluci byla nejvyšší. Peníze ztrácí hodnotu tak rychle, jak rychle se tisknou, nejsou ničím zajištěné, jako dřív zlatem, protože i to politici roz.k...prodali. Takže ano, hypotéka a žít na dluh může dávat smysl, protože inflace to pomáhá splácet a člověk nemusí řešit, kam s úsporami. Starost o vlastní peníze je vždy větší než o cizí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]