Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stejné a podobné písně

Od: slavo® odpovědí: 6 změna:

První případ.

Píseň červená řeka kterou zpívá Helena Vondráčková v originále Red River Valley

Druhá stejná kterou zpívával Michal Tučný

Mají ty dvě české kromě názvu něco společného?

Druhý případ

Píseň chytila jsem na pasece motýlka opět od Heleny Vondráčkové v originále I Only Want to Be With You

A druhá chytila jsem na pasece žížalu od Dády Patrasové

Tady byla inspirace od motýlka ( ta žížala )?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Vondráčková a Tučný > dvě různé písně, jenom název je stejný. Totéž platí pro Motýlka a Žížalu.

hodnocení

0x

Připadá vám, že tyto písně mají něco společného?
Snad pouze název.
Druhá varianta.

To stejné.
Stejný jenom název.
Všimnětě si, že všechno souvisí se vším. Všichni kopírují všechno :)

hodnocení

0x

Tak hlavní je, že všechny verze jsou povedené a dají se poslouchat, případně je možné si je i zaspívat .

hodnocení

Ale mě se stejně líbí nejvíc ty v originále.

host
hodnocení

0x

Marek Eben - Stardance 18. prosince 2018 má píseň jakoby z pera Jaromíra Nohavici Jdou po mě jdou. Je to ale náhoda, zkuste si poslechnout obě

facebook.com/...

hodnocení

0x

Nechápu, co vlastně řešíte.

Přebírání písní je ve světě naprosto dormální, Zkuste si napříkald najít, kolik verzí ve světě existuje od "Amazing Grace" (v češtině Už z hor zní zvon). Nebudou vám stačit prstu na rukou a nohou dohromady.

Nebo další příklad - "Dont Cry for Me Argentina" z muzikálu Evita, taky by se dalo dojít k velkému počtu verzí.

Tak by se dalo pokračovat dál a dál. Původní interpret nemusí mít na nějakou skladbu monopol, je to jen na jednání s autory hudby a textu.

edit: a trochu z historie... Slavné "Je \TAime" proslavené Sere Gainsbourgem a Jane Birkin bylo původně natočené s Brigitte Bardot. Kromě toho jsem slyšel i nějaké jiné verze, myslím že tam byla i dánská nebo norská.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]