Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V práci povinně antigenní testy a respirátory FFP2 na naše náklady

Od: olina odpovědí: 5 změna:

Pracuji pod pracovní agenturou a nařídili nám povinně antigenní testy a respirátory FFP2, ale nechtějí nám nic na to přispívat a máme si veškeré náklady hradit sami, protože agentura na to nemá finance. Počítali jsme to s kolegou a vyšlo nám, že 1/3 naší výplaty pokryjí náklady na hygienické opatření ve firmě kvůli Covidu. Obáváme se, že nebudeme mít na jídlo a na pokrytí našeho bydlení. Koordinátor to chce řešit tak, že nám nařídí přesčasy a 12h.směny, že bychom si to mohli dovolit platit sami. Jak byste řešili tuto situaci a mají na to právo zaměstnavatelé?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Každé tři dny Vám udělají antigení testy zdarma. Respirátory si kupte sám, jako všichni ostatní.

mají na to právo zaměstnavatelé

specifikujte dotaz lépe..

jbfdf
hodnocení

1x
Nějak se mi nezdá ta vaše kalkulace. FFP2, pokud netrvate na českém výrobku, stojí od 8 kč/ks. Pokud použijete 1 denně, je to 320 Kč měsíčně. Plus poštovné, tak celkem řekněme 500 měsíčně. Na testy na pracovišti bude přispívat vláda, viz zde:
irozhlas.cz/...
Píšou cena testu 60-200 Kč, příspěvek státu až 60 Kč.
Já teda nevím, ale vychází mi to celkem do 1500 Kč. To je třetina vašeho platu?

eman
hodnocení

1x
Třetina výplaty? Zkuste si to Olinko spočítat ještě jednou.

zdenekh
hodnocení

1x

Bohužel práce přes agenturu je hrozné zlo. Už jsem pracoval i pod takovou kde nebyl nárok ani na dovolenou, propustku k lékaři a jiné. Plus peníze část ofiko a část neofiko na ruku a tedy třeba výpočet nemocenské, podpory, důchodu je pak v zadní části. Ale často je zdůrazňováno, že máme demokracii a nikdo nikoho nikde nedrží.

K respirátorům dodám jen to, že já teda absolutně neplánuji nosit je jen těch 8h max a vyhodit. Nejsem boháč jako Andrej Hrabiš

hodnocení

1x

Jestli si ty respirátory koupíte sama, nebo dostanete od zaměstnavatele či od státu..je to jedno.

Vždy to bude na vaše (naše) náklady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]