Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod a majetek

Od: jakub42* odpovědí: 2 změna:

Já (nezletilý), moje sestra (zletilá) a moje mamka momentálně dá se říct utekly z domu. Bez otcova vědomi jsem vzali méně než 50% majetku, a odešli do nového bytu. Ze společného účtu si vzala polovinu peněz a těď je to v téhle fázi, chci se zeptat co můj otec momentálně může dělat, na co si může dělat nárok atd. potencionálně co by mě mohlo ohrozit. Padalo spoustu výhružek ale chci se zeptat někoho zkušeného co rozumí právním věcem.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vás a sestry se majetek rodičů netýká. Dokud jsou manželé, spadá všechen (až na výjimky, ale to asi nebude váš případ) do SJM a oba tedy mají stejné právo s ním nakládat. Může se stát, že s majetkem, co je v domě a na účtu otec naloží jak uzná za vhodné = už se s tím maminka nesetká. Další bude záviset na vypořádání SJM v rámci rozvodu.

Vás se může týkat nanejvýš žádost o svěření do péče ze strany otce jako jeho "truc", ale to asi neklapne - už jste dost velký na to, aby byl brán v úvahu váš názor. Otec by měl vám (i sestře, pokud např. studuje) měl přispívat na výživu - lze i předběžné opatření, poradí na OSPOD.

Případné výhružné maily, sms je vhodné si ukládat.

iz*
hodnocení

1x

"Dělat si na něco nárok" a mít na něco nárok není (vždycky) totéž. Někdo si může nárokovat i to, nač nárok nemá. A co napadne tvého otce, neuhodnu.

Ohrozit tě mohou někteří kamarádi, "experimenty" s drogami nebo alkoholem, ale to u tebe snad nehrozí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]