Žádná. Každá banka má své plusy a své mínusy. Z hlediska poplatků jsou nejlevnější menší banky, ovšem kontakt s nimi může být horší (bankomaty, kontaktní místa apod.).
Já osobně mám ČSOB, manželka Rajfku a spokojeni jsme oba, přestože já bych Rajfku nechtěl ani za zlaté prase. Takže je to i o individuálním názoru. Já vám něco doporučím, protože to vyhovuje mně, vy mně za měsíc vynadáte, protože to nevyhovuje vám. Kapišto?
@milane, mohl bych znát důvod rušení mBank? Mám ji od 2008 a zatím jsem nenašel negativní informace, kvůli kterým bych odešel. Ale třeba jsem přehlédl nějakou změnu. Děkuji
jm, mBanku jsem měl jako první, hned po ukončření v české, páč jsem platil měsíčně až 100Kč. Najednou u Mbanky vůbec nic. To byl začátek. Dva důvody mě vedli k ukončení, první byl, že synek měl dispoziční právo, ještě z mládí. Sám má taky účet u mBanky a občas při placení si plete svůj a můj účet. Určitě omylem, páč já na to přijdu a peníze vrátí. Druhý důvod byl, že jsem vůbec již nevyužíval účet, přešel jsem k Air bance, Sberbance a dalším. Hlídám si úroky a přidávám a ubírám banky.
Vůbec nic nemám proti mBance a musím jí jedině chválit. Nikdy nebyl problém.
Teď zrovna pokukuji po hellobank, kde mají 1% a 0,6%
Špatná odpověď. Účet Standard u ČS- vše zcela zdarma bez podmínek. Nesmíte jen papouškovat co jedna paní povídala. A kontokorent? Sazby jsou u všech bank podobné a nikdo vas nenutí ho používat.A lichva to je fakt něco jiného, zkuste si to nastudovat.
Evžene, jistě máte hypotéku nebo KTK. Pak Vám odpustí 50kč z vedení účtu. Zbytek drobností zdarma pochopitelně . Fakt věříš, že si ty prachy nevemou jinde ?
Svatá prostoto!Tak naposledy. Bez podmínek. Vše k účtu zdarma, vedení, příchozí a odchozí platby, výběry z ATM. Žádná hypotéka, žádný jiný produkt. Hádat se s vámi nebudu, chápu že všechno nemůžete znát. A Satam? " na ostatní nekoukas" A na co mám jako koukat?
Sice jsem už chtěl tuto diskuzi odpískat, ale jelikož je mi pana Gumídka a Satama líto tak ještě jednou a naposled. Účet kompletně zdarma bez podmínek se jmenuje "Standard" opakuji Standard" a naposledy "Standard". A kupodivu ho najdete normálně v Ceníku! Ale slovy klasika Je to marný, je to marný...
Je mi jedno, jestli je teď ten účet zdarma, ale už jen z principu bych u nich nebyl. Okrádali leta celý národ. Využívali dominance na trhu a teď je z vlka beránek?
Tak já se přidám. Také jsem už dlouho u Č.spořitelny a před několika roky, když zaváděli tu službu "George" mi napsali, že za vedení účtu mi budou počítat 100Kč, když během měsíce nebudu platit x kartou v obchodech. Už si nepamatuji kolikrát to bylo. To mne naštvalo a chtěla jsem odejít, dokonce už jsem si založila účet u Fio banky, který teda mám dosud také, protože jsem si tam převedla český důchod. Ale nakonec jsem od nich neodešla a momentálně, teda už hodně dlouho neplatím za vedení účtu nic. Kartou v českých obchodech neplatím o nic víc než předtím. Ale je možné, že do toho počítají také platby kartou do ciziny. A tam teda nakupuji neustále, protože nakupuji u AliExpress. Sama už jsem nad tím přemýšlela, ale nijak jsem to nezkoumala, protože mi stačí, že za vedení účtu neplatím nic.
Nejlepší banka je ta, která dá za založení účtu odměnu. Momentálně Raiffeisenbank a ČSOB přes ušetřeno.cz dávají každá 1000 Kč, při splnění nicotných podmínek. Osobně mi vyhovuje FIO v kombinaci s airbank (tam je akce 2% zpět z nákupu v Albertu...)
Poplatky snad už žádná banka nemá nebo jo? A služby jsou taky všude stejné, alespoň ty základní, takže záleží co preferujete. Na výběry po Evropě i u nás určitě equa, navíc možnost multimenove karty, ale je otázka, co se s ni stane, až ji pohltí rajfka .Jinak fio a air dobrá volba, monetu budu rušit a mbank jsem již zrušil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.