Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soused bez roušky

Od: pavell007 odpovědí: 61 změna:
Zdravím,
chci se zeptat, jak lze postihnout souseda, který v domě, ve kterém žije cca. 700 lidí, chodí bez ochrany úst, a po několikátém upozornění si nedbá roušku nebo cokoliv jiného nasadit, a hlásá že není tupá ovce.
Lze na něj podat trestní oznámení - bude se tím PČR zabývat?
Protože mám za to, že svým chováním ve vnitřním prostředí ohrožuje všechny okolo, ke všemu má vulgární a agresivní chování (starý vyžilý alkoholik).
Děkuji

61 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Pavle, ty nejsi agent 007 dle nicku, ale Pavel STB.

Když ti to udělá dobře, tak mu zařiď veřejnou popravu. Jak píše hanys. Je to dnes velmi moderní. Lidi mají málo svých starostí.

Žádnou popravu - v baráku je 700 partají, to by bylo, aby ho v chodbách neuštvali *smich2*

lidus*

Tak to mě ani nenapadlo dát si roušku když v paneláku jedu do schránky, lidi co náhodou potkám ji také nemají.

Babičko, 700 partají... To bude akce kulový blesk, aby se netvořili fronty před výtahem a byl dodržen odstup 2m :-D

Jakých 700 partají? 700 lidí, což je odhadem 240 partají, né?

Puntičkáři *smich*

23.02.21 20:16

Ježibabo*smich*

Pavlíku bonzášku, taky chodím po baráku bez roušky, chceš moje nacionále ať nemusíš na tu stb chodit dvakrát?

Ze stejných důvodů klidně dodám i moje*smich*

hubertt
20 lidí se nakazilo covidem po tom co použili v paneláku výtah.Predtim tam nakažený člověk nakýchal.Jen to podcenujte.

Huberte, raději to nepiš nebo Babiš zakáže výtahy a budeš chodit po schodech do 8 patra s 10ti rouškama, až padneš v 5tém patře na ... roušku :-D

ja1
hodnocení

11x

I po letech stále aktuální cedulka:

Soused bez roušky

ja1 kdes to vzal,to je šupa,vyjímala by se v naší cukrárně

smode*
23.02.21 20:52
parádní *smich*

hodnocení

8x

Pokud se neobjímáte, neměl by na Vás nic přenést. Jestliže jsou v chodbě nějaká okna či ventilačky, otvírejte je, aby se vyměnil vzduch.

Jeden známý se nakazil ve výtahu, kde předtím jel někdo pozitivní. Ten prý neměl roušku a ještě si tam párkrát kýchl. Tak na to pozor. Pokud nebydlíte moc vysoko, snad bych raději chodila pěšky, než zavřená v té nevětrané kabince.

Jinak k tomu pánovi musím napsat jen následující: KOZEL JE NEBEZPEČNÝ ZEPŘEDU, KŮŇ ZEZADU A BLBEC ZE VŠECH STRAN. Je to tak. *zed* Jaga.

Jago, přečti si trochu více o Brigitě. U ní snad k přenosu stačí víceméně těsné míjení s pozitivní osobou.. Netvrdím, že je to pravda, to tvrdí někteří odborníci.

smode*
hodnocení

4x

Hezký den. Jedině demonstrací síly. Podle toho co píšete to ale vypadá že je mu jedno zcela všechno a tak by si to mohl v budoucnu na Vás dlouhodobě vychutnávat v úplně jiných věcech a Vy byste akorát litoval že jste zbytečně "šlapal do vosího hnízda". Otázka je jiná: proč byste se s takovým člověkem měl vůbec jakkoliv zaobírat? Rouška prý chrání ostatní, respirátor prý chrání ostatní i Vás před ostatními. Každý kdo chtěl respirátor už ho dávno nosí. Tak si jej nasaďte a vůbec toho člověka neřešte.

jajo
hodnocení

4x
Zozente si skafandr, budete pak chranen nejlíp, souseda nechte žit, je to jeho vec. Pred virusem vas ochrani jenom odstehovani sa na Mars, taky kdyz budete mat ten skafandr casem muzete jet.

Nejen na lety na Mars je nutno podstoupit psychotesty. Po Zemi ve skafandru ovšem chodit může i blázen :-D

rosta07
hodnocení

4x

Ach jo, zase delší bonzák. To se jako podle Vás už nemůže člověk ani svobodně nadechnout? A proč teda, když se cítíte ohroženej nenosíte respirátor (min. FFP2) a popř. ochranné brýle? Já osobně se snažím chránit co nejméně, protože povinné opatření imunitu huntují slušně, tak proč si ji ničit ještě více doborvolnými opatřeními.

hodnocení

3x

Udejte ho,to je ted moderní.

inspa*

Celé dny brousí po chodbách místo aby seděl doma na zadku. A když ho konečně potká. lumpa bez roušky, nechá "spravedlivý" vztek cloumat svým majestátem. Jen aby někdo dřív neudal tazatele, že tak sbírá informace o společných prostorech, až zapomíná, že nemá zbytečně courat a má se chránit především pobytem doma. Případně by mu mohlo také přistát obviněni ze stalkingu.

ja1
hodnocení

3x

hanys: Na aukru je někdo nabízí jako kopie. aukro.cz/...

Tato ale je skutečný originál.

Další perla, opět i po letech stále aktuální:

Soused bez roušky #2

riva
hodnocení

3x

Pokud se jedná o Klause, tak by měl být v karanténě a neběhat po chodbách.

hodnocení

2x

Pokud tím domem neproudí davy a ten soused se ze své vůle nedostane do blízkosti (méně než 2 metry) od ostatních lidí v domě, pak se nechytáte. Možná by něco mohla dělat Hygiena, ale tomu moc nevěřím. Trestní oznámení je v tomto případě k smíchu.

Bohužel je to o výkladu příslušných vládních nařízení.

doplněno 23.02.21 13:57:

@pavel007: Ty vnitřní prostory jsou v podstatě vyjmenované. A dále jak už jsem uvedl, je to především o výkladu těch vládních nařízení.

Je tam výjimka pro bydliště. A jestliže bydlíte v bytovém domě, pak to je vaše bydliště a nemusíte tam roušku apod. nosit. Ovšem je to opět otázka výkladu předpisu.

pavell007
hodnocení

Ale tak snad po celém Česku platí a je přikázáno vyhlášením vlády, že ve vnitřních prostorách je pro všechny povinné nosit zakrytý obličej (roušku, respirátor), což ostatní sousedé dodržují... tak proč by jeden člověk měl být výjimkou jako by byl král?
ruzena*

My máme u vchodových dveří velkou ceduli, že v domě se MUSÍ používat roušky a to i ve výtahu a sklepě. Přes to nejede vlak. Pokud člověk není mentálně retardovaný, chápe to - v domě nebydlí sám - at si koupí barák a tam at nenosí nic.

mnd®

A pokud je mentálně retardovaný,tak se řídí tím jejich vydaným mimořádným opatřením konkrétně odstavec 3 písmeno i) a nějaká velká cedule mu může být u hrdele . A s tím zas neudělá nikdo nic,Protože on NIC neporušuje.Víte vůbec kdo všechno NEMUSÍ respirátory nosit? Kdy pojede ten vlak?

hodnocení

2x

Zkusit to samozřejmě můžete, ovšem policie to odloží, respektive předá do správního řízení jako přestupek podle zákona o ochraně veřejného zdraví. Dojde-li ak správní orgán k názoru, že nebyl ohrožen právem chráněný zájem společnosti, nedojde k naplnění materiálního znaku přestupku a takové jednání za přestupek nemůže být označeno. Tedy záleží na okolnostech (a na tom, jak se úřad vyspí).

To jsem se zasmál*smich*

Babi, už jsi někdy slyšela o tom, že by se Správní orgán zabýval materiální stránkou/znakem přestupku? Já tedy ne. A Správní orgány toho zneužívají, až se hory zelenají. Hlavně u přestupků v dopravě. Už by se nad tím konečně měl někdo zamyslet.

Taky píšu " jak se úřad vyspí" *smich2*

mnd®
hodnocení

1x

Manželka ochranu nepoužívá podle odstavce 3 bodu i) toho jejich mimořádného opatření nikde a co jako? To ji mám zastřelit nebo zamknout doma a zakázat vycházení? Cha Cha.Nijak souseda nedonutíte.

ruzena*

Měštáky a pokuta od nich. Máme tu totiž kamerový systém. Ve výtahu jezdí třeba i těhotné a nedávno jedna s covidem porodila a pak umřela, psalo se na netu, u nás se to nestalo, ale díky bezohledných idiotů stát by se to mohlo. . Nikdo není sám na světě a hlupáky lze trestat a naše SVJ to dělá. Proto jsme je volili. Ne pro parádu. Navíc se desinfikuje občas i dům a hlavně výtah. Při uklidu domu.

Úklid domu většinou provadí sami nájemníci a střídají se.

Vsadím se, že se v úklidu rozhodně nepřetrhnou. Odšolíchat a mám klid. Takto to fungovalo v paneláku u sestry, kdyby někdo chtěl namítnout JPP.

V obchodních domech probíhá úklid každý den několikrát a nikdo se tam nenakazil.

ruzena*
gumídku, osobně jsem přesvědčena, že spíše by se lidé nakazili v tom domě, než v marketu. U nás jsme vysoké domy a hodně vlastníků, takže si tu sami neuklízíme. Ale jinak už jsem tu psala : roušky považuji od začátku za nutné, obchody bych nechala otevřené všechny i ty malé, rozdíly nevidím. V kadeřnictví se mohly nosit roušky, já ji tam nosila. Když to na chvíli otevřeli a šlo to také. Zavřít se ale měla republika na 3 týdny a to loni v září a ted po novem roce. . to by pomohlo hodně. MHD může být také velkým zdrojem nákazy, takže roušky ano. Děti do škol a učitele očkovat jako zdravotníky, přednostně. Restaurace jen o dvou lidech u stolu a tak na hodinu - na jídlo, aby se mohli vystřídat všichni zájemci o oběd, či večeři. Hospody nechat zavřené, tam je zvykem na sebe prskat. Vláda je neschopná, ale věřím tomu, že odborníkům do toho kecal a kecá Babiš, kterému jde o volby. Už aby byly. Už by měla vláda ale přijít k rozumu, venku na ulici roušky by měli nosit ti, co mají obavy, důvod - nemocní, staří apd., ostatní ne, pokud nebudou v MHD, obchodě či někoho oslovovat cizího. Taxi - roušky ano.

lali
hodnocení

1x

Tak u vás je to jeden bez roušky. To u nás v domě po schodišti nechodí v roušce skoro nikdo a lidi se těsně potkávají. Dokonce jedna baba s covidem se promenádovala sem tam, nahoru,dolů , ale nikdo o ní v tu dobu nevěděl,že má covid. Ale měl by se tím někdo zabývat, je to dle nařízení vlády. Možná by poradila PČR.

sirokko
hodnocení

1x

Já už bych nějakou zakrytou hubu neřešil. Stejně to máme všichni za pár, budou jezdit vojenské kamiony s rakvemi. Akorát nevím co to budou za raqe, když na ně není dost dříví.

novak1*
hodnocení

1x

V práci nekde se musejí nosit filtry , V chemičce proti chloru, V prašném prostredí se nosí filtry a ješte musí makat a lidi nenosí obyčejné rouška.

mnd®

asd1
hodnocení

0x

Páky na to jsou, ale spíš nebude vůle policie/ úřadů to řešit, musel by hrozit vyhazov policajtovi/ úředníkovi.. V Německu by ho citelně zkasírovali, při opakování by nejspíš šel před soud a byl by klid, tady na to s. pes a postih prakticky neexistuje.

Neni tupá ovce ale je to debil který ohrožuje ostatní. Nejen Covidem, ale i zaplněním nemocnic, takže se s jiným problémem nedostaneš k doktorovi rychle..

Stačilo by důsledně dodržovat pár jednoduchých věcí a problém by tu byl řádově menší, bohužel spousta lidí se chová jak kreténi, takže to tu vypadá jak vypadá...

Kdyby to v Německu bylo tak prisne, tak neni zasiflene cele pohraničí.
nov

Co je zasiflene?

zaprskané...?

Ano zaprskane
host

Podle reportáže nenošení roušek v Indii už v první vlně řešili tak, aby to lidé pochopili

novak1*
hodnocení

0x

U nás taky delají delníci na dome a nemají rouška . Chodíme vedle nich s rouškama a oni jsou bez roušek.

rosta07

Tak si s tím zkuste pracovet jen 5 minut a pochopíte, proč nenosí roušky.

hodnocení

0x

Zepejte se lidí kteří mají nebo měli covid,jestli nosili roušky,asi budete překvapeni.

ruzena*

Dostal covid i Václav Klaus senior - frajer, co vykřikoval, že není ovce. Ale on má peníze a vysokou péči, kterou mu zaplatíme, takže mu prakticky nic nehrozí, ale nikdo nebude řešit, že si to zavinil sám, že...

rosta07

On žádnou péči nepotřebuje, protože si nehuntuje imunitu respirátorem a podobnýma věcma. Pro lidi, co vychází párkrát za měsíc je COVID-19 téměř jistá hospitalizace.

liska5
hodnocení

0x

Dnes v 17.57 na sídlišti 11 puberťáků v houfu na lavičce a těsně před ní. A ani jeden nemá roušku!

V 18.10 projíždějí policajti krokem sídliště a kontrolují ...a už nikde nikdo. Fraška!

Ti měšťáci by měli mít odhad, kdy asi děti musí domů, a né jezdit s křížkem po funuse.

ruzena*

Liško, tady v rondelu paneláků je to to samé, spousta děcek - nikdo roušku - a proto nechápu proč nemůžou do školy. Jedině snad proto, že by nakazily neočkované učitele.

hodnocení

0x
K tématu je toho dost. Tak se jen optám. Jsem sám kdo se pozastavuje nad 700 lidí v baráku?
Asi je rec o Mírově

Pořád přemýšlím, jestli to nepíše někdo, kdo bydlí na letišti... I když v dnešní době ani tam není takhle narváno.

lali

Asi to bude chyba.Možná chtěl napsat 70 lidí.

liska5

I těch 700 může být někde v hokejce v Hrabůvce. To jsou takový zalomený deskáče.

mnd®
hodnocení

0x

pavell007: tak co už jste si přečetl a prostudoval to mimořádné vyhlášení vlády kdo musí a kdo nemusí nosit ty náůstky?

PS- chtěl bych vidět dům kde žije cca.700 lidí.Dejte sem konkrétní adresu kde žije v domě cca.700 lidí a jinak přestaňte šířit poplašnou zprávu,že jeden z 700 lidí si nenasadí roušku a všichni ostatní by se mohli nakazit.Nemusí být nakažený,ale VY to chytnete jinde u milenky a hned to svedete že to byl on bez respirátotoru.Jak ubohé jednání u VÁS,

*****Protože mám za to, že svým chováním ve vnitřním prostředí ohrožuje všechny okolo, ke všemu má vulgární a agresivní chování (starý vyžilý alkoholik). ---- a Policie? Nic - takže máte smůlu a NIC s tím nenaděláte.Vlastně jo - kupte si svůj baráček na samotě a odstěhujte se a izolujte od ostatního světa.Moc to prožíváte.Přečtěte si důkladně to mimořádné vyhlášení kdo musí a kdo nemusí nosit respirátor .co když spadá do té skupiny co mít respirotáror mít nemusí - tak co budete dělat? Jo volat MP a pak si zaplatíte všechno ze své kapse,protože on má papíry v pořádku.Tak huráááááá do to toho Pavell0077

Tady konkrétně je vidět jak jsou lidé doma a nudí se a šmírují ostatní a kontrolují že on vystrčil ry--pák z bytu-

Mnd,zkuste Praha Bohnice,Zelenohorská ulice. Měl by tam být panelák 300metrů dlouhý,400 bytů,tisíc lidí...;).Bydlet bych tam nechtěl.

mnd®

berger: tak tohle je na ,,bléé,, ale je fakt,že v tomhle ghetu jsem nikdy nežil.To tam fakt v roce 2021 máte?

Já nee,jsem rád,že jsem od té hrůzy 300km daleko,ale třeba tam bydlí tazatel...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]