Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám jí to říct narovinu nebo to obcházet?

Od: monik odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

mohla bych se zeptat. Chtěla bych jet za kamarádkou do města, které je vzdáleno cca 100km od mého města. Ale nevím jak to mám říct mamce, zda jí to mám říct narovinu nebo to nějak obcházet. Přece jenom vím, že mamka má o mě strach, ale zase mě je 15 takže už taky nejsem tak malá abych to nedokázala. Když jsem si vyhledávala spoje, které by mi tam jeli, tak jsem našla spoj u kterého bych došla na zastávku, vlakem bych dojela do města cca 40km od mého a zbytek bych dojela jiným vlakem, který by mi jel hned z té samé zastávky.

Předem děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Super napad v case vrcholu druhej vlny korony. Ludia si len tak cestuju bez vazneho dovodu. Preto to v CR a SR vyzera tak, ako vyzera.

Lidi jsou schopni koronu a politiku dotáhnout do každý diskuze.

Pretoze to suvisi a 15 rocna ani 50 rocna nemaju teraz cestovat bez vazneho dovodu (a tym navsteva kamosky nie je). Po poklese poctu chorych v nemocnici nemam namietky, ved 15 rocni casto cestuju vlakom na internat.

hodnocení

4x

Vždyť se nemá cestovat kvůli covidu. Můžeš nakazit celou rodinu a další lidi.

hodnocení

2x

Chtěla jsi odpověď a ne komentáře, jakými tě tady zahrnují moralisté. S maminkou na rovinu, přece ti je jenom /nebo už?/ 15, pro maminky ale budeme dětmi i v našich 50. Náhodou se něco přihodí a maminka bude doma trnout hrůzou. Takže, domluva s maminkou. No, a jestli dnes je nutné cestovat, to uvaž sama, na to už opravdu jsi velká dost a ty komentáře tady jsou zbytečné. Tak měj krásné a hlavně zdravé dny, Mončo!

nov
hodnocení

1x

Co když se vám cestou něco stane? Např. zlomíte si nohu a skončíte v nemocnici cca 100 km daleko od domova..?

hodnocení

1x

Když pominu stávající stav, tak lhát se nemá *nene* Lhaním strácíš důvěru toho druhého, lhaním klesáš na úroveň hloupých lidí. Mamka se o tebe bude bát i když už budeš dospělá, i když už budeš vdaná, a i když už budeš v pokročilém věku. Tak jí k těm obavám nepřidávej to, že budeš za lhářku. Není to fér, a jestli máte hezký vztah, važ si toho. Jednou budeš taky máma *hi*

asd1
hodnocení

0x

Lepší na rovinu.

Obejít to jde, ale náhodou tam potkáš souseda "nebudeš věřit koho jsem potkal v Tramtárii". Hádej co to udělá s důvěrou a jak ti příště mamka bude věřit *smich*

joudic*
hodnocení

0x
no taky jsem mel 15, a vzdycky kdyz jsem takhle nekam dal jel, nebyla to zrovna navsteva za kamosem..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]