Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jód ve vitamínech

Od: ter* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, užívám GS Mamavit vitamíny, těhotenství ale neplánuji, chtěla jsem jen vyzkoušet nějaké vitamíny
Je mi 33 let, děti neplánuji.
Dívala jsem se ale na složení.
Nevadí užívat jód?
Může normální člověk užívat jód?
Děkuji moc pokud tomu někdo lépe rozumí.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jód není vhodný, pokud není předepsán lékařem kvůli konkrétním potížím štítné žlázy. Pro normální spotřebu stačí sůl s jódem.

Píšete, že je Vám 33 let a děti neplánujete. Bylo by vhodné nechat si zjistit AMH (hodnota ovariární rezervy, která věkem klesá) a hormony LSH, FH a prolaktin. Tyto čtyři hodnoty tvoří tzv. základní hormonální profil, který by měla znát každá žena, aby věděla kolik času zbývá na plánování mateřství. Více o AMH femisalva.cz/...

ter*
hodnocení

Děkuju velice.
Já dítě už mám, a asi už nebudu plánovat.
Ale děkuju moc.
Jen mě zajímalo jestli vadí vitamíny užívat nebo ne, a jestli je vůbec vhodný užívat ten jod :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]