Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekvalifikace jaké máte zkušenosti?

Od: charger® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den. Po šesti letech v zaměstnání jsem dostal výpověď dohodou kvůli organizačním problémům. Malá výroba a málo práce.
Teď když budu vedený na úřadu práce, tak mě napadlo že bych využil nějakou tu rekvalifikaci a moje otázka zní. když si například udělám svářečský kurz musím jít dělat hned svářeče a nebo kdybych si náhodou už našel jinou práci která se tohodle netýká vadí to? Abych to vysvětlil chtěl bych si udělat ten kurz abych ho měl a možná jít řídit auto rozvážet poštu nebo zboží..
Bylo by dobré kdyby jste mi sem dali nějaké vaše zkušenosti s kvalifikacemi. Tam kde jsem dělal šest let tak to byla moje první práce je mi teprve přes 20 takže jsem v tomhle všem nový. Předem děkuji za zkušenosti ostatních.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

3x

Nevím jak kde, ale u nás to bylo před virem takto :

- uchazeč o rekvalifikaci musel být evidován na ÚP více jak rok, měl vyšší věk a nebyl schopen sehnat práci ve svém oboru, znám pána vyučeného jako" hodinář" a bylo mu 55 let

- před rekvalifikačním kurzem musel mít příslib od firmy, že po dokončení kurzu jej firma zaměstná. Na jak dlouho nevím.

Vaše představa, že si uděláte svářecký průkaz nebo řidičák a td. ZDARMA a půjdete někam do práce, kde tuto rekvalifikaci nebudete potřebovat, je lichá. Dokonce ÚP mohl vyžadovat zpětně po uchazeči náhradu za kurz, když nedodržel podmínky.

hodnocení

Aha no uvidime co řeknou . Řekli mi ze zavolaji na další schůzku , tak kdyžtak pak napisu jak to dopadlo

petrwoods
hodnocení

1x
Výpověď dohodou neexistuje.
hodnocení

Právně asi ne no . Ale firma mi rekla , ze když jdu na dohodu daji mi 5 platu . Jinak by mi je nedali

hodnocení

1x

Rekvalifikace - Informace pro uchazeče o zaměstnání, zájemce o zaměstnání a další klienty Úřadu práce ČR

Všechny informace tady uradprace.cz/...

dede
hodnocení

0x

Jistě jste něčím vyučen, máte praxi v bývalém zaměstnání. Přemýšlejte a hledejte si práci, úřad Vám jistě nějakou nabídne /vývěsky na chodbách, monitory s dotykovou obrazovkou jsou snad už všude na ÚP/.

Rekvalifikace je až pro člověka, který je zaregistrován delší dobu a nic se mu ve svém oboru nedaří sehnat.

Rekvalifikaci Vám nabídne podle uvážení pracák, také podle toho, co je zrovna v poptávce, nebo na co mají kurzy.

Jít na rekvalifikaci s vědomím, že to pak dělat nebudete je vyhazováním peněz z kapsy daňových poplatníků. Komunikujte s úřadem a vyberte si později z nabídky takovou rekvalifikaci, ve které se uplatníte.

Svářet je potřeba hlavně kvůli praxi, dlouhodobým vykonáváním této profese získáte potřebný fortel. Na co bude kurz, kdyz budete jezdit s balíky?

hodnocení

Reknu to otevrene , chtěl bych si pristi rok zase delat školu a mit maturitu . A jednou třeba delat v nejake technické profesi za vic peněz . Chtěl jsem si dodělat i řidičák na traktor . Abych měl něco v ruce :) mojím cílem je proste mit něco navic když je to zadarmo a pak hned jit nekam do práce .

Maturitu si můžete doplnit dálkově při zaměstnání za 2 - 3 roky na nástavbě, pokud jste vyučený. U nás dávají rekvalifikace i mladým, kteří jsou delší dobu nezaměstnání. Když jste na ÚP krátce a ve Vašem oboru jsou volná místa, na rekvalifikaci nedosáhnete. Jedině nějaký doplňující kurz, který by měl smysl ke zlepšení dovedností ve Vašem oboru.

hodnocení

Dobre diky za odpověď :) ale třeba u táty , když byl na úřadu práce , tak mu rekvalifikaci na svářeni dali hned . Za zeptani člověk nic neda

Táta byl starší než Vy. Ale určitě se optejte na ten svářečský kurz. Každý ÚP má jiné podmínky.

iz*
hodnocení

0x

Ta dohoda může být problém. Nejde totiž o výpověď, ale o dohodu obou stran. Je-li v písemné dohodě uveden důvod ukončení pracovního poměru (organizační důvody), budete mít nárok na odstupné a nebude se Vám krátit podpora. Bez uvedení důvodu jde o dobrovolné ukončení zaměstnání a nižší podporu v nezaměstnanosti.

Další problém může být v tom "Řekli mi" > co nemáte písemně, nemusí zaměstnavatel splnit. Kdybyste na dohodu nebyl přistoupil, dostal byste výpověď s dvouměsíční výpovědní dobou (2 výplaty) a po skončení odstupné (+ další 3 výplaty).

Po rekvalikaci hrazené úřadem práce byste měl nastoupit do místa, v němž to, co jste se právě naučil, využijete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]