Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás
Po 5 měsích na úřadu práce mi zanikne nárok na podporu v nezaměstnanosti.Tím pádem se dotanu do situace,kdy já i manželka (oba -úřad práce) nebudeme pobírat ani korunu.Potřeboval bych tedy zjistit ,jak se vypočítá částka, na kterou bych měl nárok. Máme tři děti ve věku 3,6, a 9 let.
V této situaci jsem nikdy nebyl, a proto Vás žádám o radu.Děkuji.
Zde máte kalkulačnu životního minima na stránkách MPSV:
Ale určitě vám nejlépe poradí na ÚP, co předložit a kam se obrátit. Nestyďte se a ptejte se jich, co potřebujete vědět. V žádném případě se nenechte odbýt. A hlavně ať seženete co nejdřív stálou práci.
vyšlo mi tam 11000 kč,ale to se mi nechce věřit,že tam přijdu a oni mi řeknou-pane X,tady to podepište a příští měsíc vám přijde 11000 kč na účet .ted jdu ne rekvalifikaci,tak pak snad něco seženu,ale při 3 dětech se musím krýt.
Tak to asi nebude. Životní minimum je jedna věc a nárok na sociální dávky další věc. Předpokládám, že budou zjišťovat majetkové poměry rodiny, případné další příjmy a podle toho posuzovat, na které dávky budete mít nárok. Základní informace zjistíte na stránkách MPSV, kde jsou i formláře žádostí a kam se obrátit:
Pozor!
To životní minimum je ale pro všech 5 lidí ve společné domácnosti. Pokud vaše žena bere mateřskou(nebo jak se tomu říká) a přídavky, tak vám sečtou všechny vaše i manželčiny příjmy. I kdyby žena nic takovýho nepobírala.
Prostě sečtou příjmy všech členů společné domácnosti. I dětí. Pokud bude součet menší než je příslušný životní minimum tak vám zbytek doplatí.Budete mít nárok na příspěvek na bydlení. Pokud součet příjmů bude větší tak na něco možná budete mít nárok, asi na ten příspěvek na bydlení. Tohle všechno vám ale řeknou nejlíp na odboru sociální péče vašeho městskýho úřadu.
Přeju hodně zdaru a brzkou práci.
U těch majetkových poměrů. Pokud jste normální rodina, jako 80% rodin v tomhle státě a nějak okatě nehýříte tak ani majetkový poměry moc nezjišťujou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.