Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Jsem muž 50let. Byl jsem nedávno na kompletní prohlídce kde mi v krvi objevili zvýšenou hodnotu PSA a to hodnotu 6,35.Od té doby po půl roce naměřeny stejné hodnoty. Chci se zeptat jestli zde není třeba stejně starý chlap a stejný problém. Cítím se naprosto v pořádku v rodině anamnéza na pohodu. Lékař mě straší rakovinou a navrhuje biopsii. Chtěl jsem se zeptat jestli nemá s tímto někdo stejný problém či zkušenost. Děkuji za rady Michal
PSA je sice marker rakoviny prostaty, ale to ještě neznamená, že tam ta rakovina opravdu je. Zvýšené PSA může být i z nějakého jiného důvodu, můj čurolog mumlal něco o zánětu někde v těle. Proto je nutná biopsie, která jako jediná raka vyloučí, nebo potvrdí. Na biopsii jsem byl celkem 3 x, z toho 2 x ambulantně přes řiť. Poprvé to bolelo, pak už ne. V naší nemocnici to dělají jen v celkové anestézii. Rakovina se nikdy nepotvrdila, ale jeden nikdy neví... Jeden můj známý se na to vykašlal, no a samozřejmě - byla tam. Ani nevím, jestli to přežil.
Teď už mi táhne na sedmdesátku, v době kdy mi dělali ty biopsie mi nebylo ani 60. Jak jsem psal, rakovinné buňky nalezeny nebyly. Jinak na urologii docházím pravidelně jednou ročně kvůli zvětšené prostatě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.