Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se budou kontrolovat respirátory a roušky

Od: simona odpovědí: 48 změna:
Budou uznávat respirátory kromě FFP2 také KN-95 a nanoroušky třívrstvé s přítomnosti aktivního stříbra od úterý,kdy bude povinnost zesílit ochranu proti covidu? Budu muset mít od prodejce doklad o certifikaci a v případě nano roušky dokázat městským strážníkům ve městě,že se nejedná o obyčejnou latkovou rouškou doma ušitou? Sundávat ji před nimi a ukazovat ji zevnitř jak vypadá nebo na ni nechat sahat se mi nechce.

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Nikdo nic kontrolovat nebude. V tomto státě se to nedělá.

hodnocení

7x
Nijak.
A když už, tak to bude stejně "jen jako".
Polovina toho, co budeme mít na hu.. ústech, stejně nebude mít potřebné atesty a funkčnost.
A kdo to pozná? Nikdo.
Jsou toho ale plné sklady a je potřeba to prodat.

hodnocení

6x

I policajt rozezná doma ušitou roušku :-D

Nemusí to poznat. Viděla jsem i drahé látkové roušky - svoje jsem ušila pečlivěji.

hodnocení

6x
Jak vidim ochranku u nás v kauflandu jak me kontrolovali ze nemám 65 a jsem tu po osmé hodině tak věřím tomu že se najdou někteří kteří mě nepusti bez respiratoru nebo dvojité neboli trojité roušky
Teď dvojitá a za pár měsíců trojitá. :-D

karol
hodnocení

4x

Dobrý večer,

všechno je o lidech a jelikož český člověk neumí poslouchat a nebere povinnosti vážně, tak se dá očekávat, že bude zákazy porušovat a příkazy vlády bude brát na lehkou váhu.

Samozřejmě, že se najdou i takoví co jsou slušní a dodržují vše správně, ale procentuálně je jich opravdu málo.

Je to o národnosti, v určitých jiných zemích se vydají pravidla a lidé se je snaží je dodržovat, tady to tak bohužel není.

Bohužel jsme národ chytrolínů a vychcánků - ale ostatní kritizovat to dokážeme excelentně. Ale když někdo sáhne na naší "svobodu" tak to je zle. Každý by holt měl začít od sebe.

hodnocení

4x

Kdyby všichni dodržovali zákony a pravidla, tak tu nebyla ani sametová revoluce... Mnohá nařízení vlády jsou i nesmyslná a lze to i dokázat... Mnohé národy jsou ještě větší ovce než Češi. Němci nemají žádnou disciplínu, jsou to jen poslušné ovce! Když dostanou příkaz skákat z okna, tak budou! Ale tím jsem nechtěl naznačit, že bychom se neměli k sobě chovat ohleduplně nedodržovat nařízení a předpisy... To jen aby se někteří ne... třeba z Německa. Nikdo neví jak hodně testují a jak počítání vůbec provozují. U nás předpokládám mít nemocnici plnou za každou cenu je byznys (viz informace na internetu) a některé zprávy se zveličují a některé bagatelizují... Chce to mít zdravý rozum...

zbys*
hodnocení

3x
Myslím,že nemají jak kontrolovat jestli náhubek odpovídá dalšímu záchvatu šílenství.
Sáhnout mě na něj nesmí a já jako pokálený "strachy" si ho v žádném případě nesundám, ať neumřu bolestivou smrtí ve vlastních odpadních produktech někde na ulici.
Chápu,že vláda musí něco udělat.Ale neměla by dělat věci,které nemají žádný smysl a naserou jen voliče.Protože násobky roušek, kdy vzduch uniká okolo nosu a brady opravdu fungovat nebudou.Protože čím větší odpor při výdechu a nádechu,tím větší bude snaha vzduchu dostat se dovnitř a ven cestou menšího odporu.
Jsem Husákovo dítě a chtěl jsem se nechat očkovat i s tím rizikem, že mě naroste druhý úd, nebo upadne pravé ucho.
Ale vláda a slovutná úplně nejvíc nejlepší báječná EU, úplně očkování posrala.
Takže furt budu nosit velmi prodyšnou samodomo roušku.

nox®
hodnocení

3x
Z mé roušky se od zítřka stává nanorouška.

liska5
hodnocení

2x

Příbuzní z Vídně mi asi před měsícem psali, že musí mít povinně pouze respirátory FFP2 a bez diskusí to tak vzali.

Když se tady před pár týdny u nás zpřísnilo, tak jezdili policajti ulicemi s otevřeným okýnkem připraveni upozornit. Ale jen koukali, nikoho nijak nenapomínali, i když mnozí šli bez roušek. Asi museli "nahánět hrůzu".

Jen postřeh k těm policajtům - včera jeli kolem mně v dodávce,bylo jich tam možná šest. Roušku ani nic podobného jsem neviděl,že by členové jedné rodiny? *zmateny*

liska5
20.02.21 22:20

*frajer*Klan.*smich*

jabraka*
hodnocení

2x

Když tu před rokem vše začalo,tak si národ z roušek udělal módu a v tu ránu jsme byli první ve světě vzhledem k nákazám.ale moc dlouho to nevydrželo.V létě se to uvolnilo,móda se zvrtla jinam a bylo po účelu,proč roušky nosíme.Podzim byl uř stát nucen přitvrdit a to se Čecháčkovi nelíbí,když se mu poroučí.

JABRAKA

rou
Tak teď budeme zase první na světe s dvojrouškou*smich*
72mona

Čecháčkovi se nelíbí...

Ano, přiznávám. Mám problém s autoritama, které nemají autoritu. M.

zbys*
No zaplať kdokoliv, já su Moravák.Mě to prostě sere,holt Švédům se to jen nelíbí.Su Husákovo dítě a tyto svazácké aktivity,bez rozumu, ale hrudí do toho. Jsem kdysi dávno zažil a už tenkrát jsem s tím měl problém.
Mám příspěvek o kousek výš.

sirokko
hodnocení

2x

Kontrol nebude potřeba. Systém to již dotáhl tak daleko, viz i podle některých příspěvků, že se občani budou kontrolovat sami. A co víc, v případě nenošení nanoroušky se taktéž sami nahlásí i policii, aby dostali pokutu. *smich*

asd1
hodnocení

2x

Jako, nastavit parametry aby se nešvejkovalo se záclonou, to chápu.. Ale dvojitý roušky moc ne, když chirurgovi při operaci stačí jedna..

Lidi na roušky úplně s., tak se místo důslednýho vymáhání jedný roušky nařídí dvě, to mi rozum moc nebere.. Kocourkov hadr..

rou
Do téhle chvíle vláda ještě nic oficiálně nevyhlásila a víte jak často "obrtlíkuje":)

host
hodnocení

1x

"Sjetý gumy "(pražsky), ojeté pneumatiky se poznají podle obroušeného, sjetého vzorku buď tím, že je vidět proužek, nebo ho na technické kontrole změří měrkou.

"Smradlavý fusekle" (pražsky), tedy použité ponožky se poznají podle zápachu, nebo tak, že jsou ztuhlé až samy stojí.

"Špinavej šnuptychl" (pražsky), tedy použitý kapesník se pozná podle zaschlých holubů, je slepený, zmačkaný, špinavý

Ale jak se pozná opotřebovaná rouška nebo respirátor, který už nechrání?

Špinavý, ošoupaný, jakoby chlupatý se pozná hned, že už byl nošený až do konce. Ale jak poznat, že rouška nebo respirátor, který na první pohled vypadají bezvadně, nositele a okolí nechrání, že jsou propustné jako děravá záclona. Některé materiály lze sterilizovat, vyprat, jiné se při namočení třeba i jen dechem zcuckují a nefiltrují, ale propouštění dovnitř i ven.

Záleží na každém člověku, v jak rizikovém prostředí se pohybuje a podle toho si mění roušku nebo respirátor alespoň tak často jako ponožky.

Někteří odborníci radí nechat po použití respirátor nebo roušku normálně pověšenou na věšáku, nechat ji vyschnout aby RNA virů chcípla a pak se dá, pokud není filtr mechanicky potrhaný, pomačkaný a zeslabený, normálně opakovaně nosit.

Na to asi žádná kontrola není, to si musí každý kontrolovat sám.

hodnocení

0x

Mám možnost v tomhle lidi buzerovat, ale rozhodně to dělat nebudu. Nejsem na to proškolen a nano roušku od obyč nepoznám. P.S. : Nejsem ostraha marketu.

72mona
hodnocení

0x
Asi stejně, jako se doteď kontrolovalo správné nasazení roušek. M.
rou
Všechny náhubky jsou víceméně větrací..*ua*
liska5

Já bych brala ten plexisklový štít.

Nevím, zda ho mají v lékárně.

72mona
Liško, je zajímavé, že těch štítů mezi lidmi moc nevídám. Ony totiž nefungují. Tedy fungují ve smyslu, že nepliveme na ostatní (a oni na nás), ale vydechovaný vzduch proudí jen okrajů štítu. Měla jsem možnost mít (laserová tiskárna u známého), ale odmítla jsem. M.
joudis*
Laser tiskárna, nebyla to spíše 3D tiskárna? Laser tiskárnu vlastním ale štít nevytisknu
72mona
@joudis - no, jestli to byla laserová tiskárna, tak je dobře, že jsem odmítla*haha*
Opravdu to byla 3D tiskárna, pardon. Ona to není jediná "chybka" v textu *hi* M.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

kdo by to kontroloval, sahat na rousku ti nebude

liska5

Prostě je to o odpovědnosti každého ...

hodnocení

0x

Látkové nanoroušky jsou také povolené? Psali pouze o chirurgických rouškách a respirátorech... Pokud by bylo možné nosit i ty pratelné nanoroušky, určitě bych si nějakou pořídila - lepší, než neustále kupovat respirátory.

host

Někdo má ušitou roušku z bavlnéné látkys kapsičkou na výměnný filtr z n/..., tedy s nejvyšší dosahovanou filtrační účinnosti, které se pro tento účel vyrábějí a prodávají, takže se používají. Vymění se (sterilizuje a znovu použije) nebo ve velmi promořeném prostředí vyhodí a rouška nebo respirátor s kapsičkou se může opakovaně používat až do roztrhání.

Pro majitele to znamená, že ví, jakou má předpokládanou ochranu i když to není stadardní kupovaná ochrana s přesně definovanou třídou ochrany podle norem.

O nanofilterech vím; mně jde spíš o to, abych kvůli látkové nanoroušce (popř. roušce s filtrem) neměla někde v autobuse problém s řidičem - apod... Zatím tedy mám balení respirátorů.

makk
hodnocení

0x

Pokud se vydá nařízení, musí být litem také umožněno to nařízení plnit. Když ty respiráory nikde nemají, tak mohou těžko po lidech chtít, aby je nosili. Takže to bude jen další opatření pro opatření, opět to ničemu nepomůže a opět se nic nezmění.

Když ty respiráory nikde nemají

jen výmluva, je jich plno.

feka
To asi jak kde. Sehnat se sice pořád dají, ale leckde je už vůbec nemají.

Respirátorů jsou mraky. Nešiřte tady nepravdu.

respiratory.heureka.cz/...

72mona

Ale chlapci, oni je opravdu skoro nikde fyzicky nemají (a tím nejsou myšleny e-shopy). Zkuste oběhnout pár lékáren, zdravotnických potřeb atd. Už v pátek to začínal být problém. M.

asd1

Jsem byl včera v Lidlu a měli jich tam krabici.. Jak respirátorů tak roušek..

Z e-shopu to přijde do tří dnů a ví se to už týden = nemá jen lempl který se nestará.. Tak si to holt nechá poslat a ven bude moct až ve středu.

feka
Asd1, týden? Asi jiné informace, já to vím od pátku, asi stejně jako všichni. Kecání kolem co možná někdy bude nemá cenu poslouchat. Tak si ty moudra o lemplech nech...
Já nějaké respirátory mám, ale nosit jednorázový několikrát mi nepřijde ideální. Jak píšu, sehnat se ještě dají, ale leckde už je vyprodali, odkaz na Heureku nemyslím.

krtek6
hodnocení

0x

Je to velmi jednoduché...lidí je víc jak policajtů...takže není možné to kontrolovat...navíc na to každej dlabe a myslím si, že aj ti orgáni to budou mít v paži bo si nebudou dělat zle...kdyby narazili na nějakýho blba či skupinu...taky by mohli dostat po čuni a za to papírování jim to nestojí*smich*

hodnocení

0x

Nijak.

Můžete mi říct, jak ochranka v obchodě, policista nebo kdokoliv jiný uvidí nanovlákna? Mají elektronové mikroskopy v očích? Haha, pobavilo. Stačí trocha šikovnosti a za komunitní nanoroušku se dá schovat poměrně všechno. Bez ohledu na to, že do obchodu se vždycky dostanete. Obchody by byly samy proti sobě, kdyby dovnitř nepouštěli zákazníky. Protože ty jim dělají tržby. A pak by tu ochranku, co tam prudí ty zákazníky, že tam nejdou v tom a v tom, zaplatil kdo? Zkrachovalý obchod?

host

Chirurgická rouška (modrá) vypadá na pohled úplně stejně jako nanorouška (bílá) . Ani na ní neni nic napsané, název a další údaje a jestli je to rouška pro zdravotníky nebo není nebo jestli je to speciální nanorouška jsou napsané na krabičce.

Nikdo nepozná, že nanorouška s texem "NANO Z LIBERCE CUBO CE" je desetkrát dražší (jediný kus v lékárně ipc za 64,90 Kč) než chirurgická rouška používaná v klinické praxi.

Třeba na týhle nanoroušce je vysloveně napsáno, že je to nano... (Si to na ni domaluju fixou a budu tam mít napsáno nano...) nanospace.cz/...

Haha, jsem se ale nasmála...

22.02.21 18:44

Komu? Sobě!

hop®
hodnocení

0x

Leden, jedna rouška...

Únor, dvě roušky...

Březen se třema rouškama asi ještě přežiju...

Ale do června mám urvaný uši...

*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]