Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravotní problémy

Od: miro8 odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer. Je mi 66let.Ze zdravotních problému jsem musel jít do předčasného duchodu. Nejhorší byly 2.epileptické záchvaty. Z dalších nemocí na které beru léky plícní embolie a srdeční arytmie. Z dalších zdravotních problému delší dobu problémy se spánkem. Kratší dobu v noci se přidalo nepříjemné chrápaní. Ve dne se cítím unaven a bere mne to na spaní. Z neurologické ambulance mne posílá doktorka na vyšetření EEG. Z uvedených problému se dají zjistit z vyšetření příčiny? Je možná léčba nebo na svuj věk to již lepší nebude? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

6x

Miro, vy si snad chystáte rubáš do rakve? 66 let to je prd. Chrápe kde kdo, to neřešte, pokud se přes den unavíte na čerstvém vzduchu alespoň 1 - 2 hod procházkou a nezdřímnete si přes den, budete v noci spát jak špalek. Nebo napište co děláte přes den kromě podřimování.

Z EEG se nezjistí příčina chrápání. Buďte rád, že vás lékař na vyšetření poslal, není to na škodu. Ale trochu života do toho umítání :)

hodnocení

1x

Chrápání a nevyspání by mohla způsobovat spánková apnoe. Vyžádejte si vyšetření ve spánkové laboratoři, kde jednu noc přespíte a kde budete mít během spánku připevněné snímající drátky. Vyšetření probíhá takto mall.tv/... Lepší je spát přímo v nemocnici, mají tam lepší přístroje než snímače na doma. Léčba spánkové apnoe spočívá ve zvláštním přístroji, který se uchytává na nos. Lidé jsou s tím spokojeni. Ráno se cítí mnohem lépe a chrápání se odstraní, pokud byla příčinou právě spánková apnoe. U starších lidí se projevuje více.

Doporučení do spánkové laboratoře dává obvykle praktický lékař (někdy není ochotný doporučení vystavit) anebo ORL lékař. ORL vyšetření by se mělo udělat ještě před spánkovým vyšetřením. Lékař se podívá do krku, uší a nosu, dá Vám zprávu a žádanku do spánkové laboratoře. Seznam vyspise.cz/... Na ORL nepotřebujete žádanku od praktického lékaře, většinou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]