Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třezalka a sexuální vzrušivost

Od: julie* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
v poslední době jsem měla hodne změn - stěhování, rozchod po dlouhých letech, nová práce, do toho Covid, další potíže s imunitou a teď konečně po pár měsících se začínám cítit lépe a všecko si sedá... V práci jsem ještě hodně nervózní a tak mi byla doporučena třezalka, celkové na uklidnění. Lépe spím, jsem více v klidu... Bohužel sleduju teď po třech týdnech užívání DDD jedné tablety od Kneipp, že jsem přestala být sexuálně vzrušivá. Prosím, pro někoho malichernost, pro mě nyní dost zásadní věc. Rozešla jsem se právě kvůli chybějícím intimnostem a nyní mám partnera, jsem zamilovaná, užíváme první společné intimnosti a ono mi to nejde. Může to být tou třezalkou? Když ji přestanu jíst, kdy se to srovná?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, třezalka tlumí. Může dělat to, co píšete. Už ji vysaďte a snažte se ukáznit sama sabe bez berliček. Naučte se rychle rozlišit to, co je důležité a to, co za pár chvil pozbývá důležitosti a nestojí za rozčilování. ;) Když máte pocit, že se blíží problém, udělejte si chvilku, dejte si ten probém doprostřed pokoje, choďte okolo a promýšlejte ho, jak na něj a pak zjišťujte, co vám přinese dobrého. A až přijde k vám, už to nebude problém, ale příležitost a tu přivítejte a využijte.

hodnocení

2x

Ano, může to být třezalkou, působí sedativně.

Alternativa bylinek jsou psychofarmaka, antidepresiva, některá mají negativní vliv na tyto intimní záležitosti a některá pozitivní nebo žádný vliv. Musela byste se poradit s praktickým lékařem nebo přímo s psychiatrem na slabší nesedativní alternativě antiepresiv namísto třezalky. Např. nenávykové AD Trittico, Aurorix, Coaxil by neměli ovlivňovat intimní chvíle. Hodně předepisované skupiny SSRI, SNRI mívají často negativní vliv.

Uvažovala jste o psychoterapii? Vždy se doporučuje při těchto potížích jako prevence, aby se nezhoršovaly a aby nebylo nutné užívat léky, případně více léků.

Jste u VZP? VZP má příspěvek 7000kč na 10 návštěv na psychologickou podporu vzp.cz/... Jednou lze změnit psychoterapeuta, když by Vám neseděl. V seznamu terapeutů máte také několik lékařů s psychoterapeutickým výcvikem a psychiatrů (Matuška náš výsadní pražský psychiatr, Radosová, Kunertová, Krs). Najdete tam také např MUDr Cajthamlovou známou z televizních pořadů o hubnutí. Všichni z nabídky VZP mají své webové stránky, můžete si projít internet a podívat se, kdo by vyhovoval. Hodnocení najdete na znamylekar.cz/.../ kde je též uvedena většina těchto odborníků.

Příspěvek využívá již hodně lidí vzp.cz/...

Další varianty: Psycholog je bez platby na žádanku od praktického lékaře či psychiatra. Na pojišťovnu zdarma ale pracuje dost málo psychologů a mívají delší objednací lhůty. Pak je možnost platit si soukromě, kdy žádanku nepotřebujete.Jiné pojišťovny dávají max 500kč.

doplněno 20.02.21 10:40:

Nemělo by se nic doplácet. Při vyšší platbě za 1 terapeutické sezení v ceníku, platí cena 700kč. Terapeuti ze seznamu se dohodli s VZP, že si více v tomto konkrétním projektu účtovat nebudou.

To vše i v době pandemie? Jak dlouho to všechno bude trvat?

@babkazov - Ptáte se, jak dlouho bude trvat příspěvek na psychoterapii? Tato "akce" 7000kč příspěvek VZP trvá do 31. 5. 2021, kdy je poslední možnost požádání o vyplacení příspěvku.

Všichni terapeuti pracují online přes web kameru a telefonicky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]