Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solus? Jak to chodí? Lze vymazat?

Od: sazinek* odpovědí: 9 změna:

Dobry den, diky strate zamestnani a smlouve u vodafonu na pausal jsem se dostal do solusu. Vodafon mi nenabidl splatkovi kalendar a chtel velkou castku po me najednou. Nemohl jsem zaplatit tak to predali vymahacke spolecnosti. Ted sni resim (dnes) telefonicky zda mi daji oni splatkovi kalendar. Ale vim, ze vodafon to predava ihned k solusu apod. Muj dotaz smeruje na to skrz to jestli je moznost vymazani z rejstriku solusu po nejake dobe? Nekdo mi tvrdi ze tam dotycna zustane uz na stalo a nekdo zas ze po 5 letech, po 2 letech. Rad bych se dostal pravdive a spravne odpovedi. Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Solus (i dalších registrech) uchovává data o dlužnosti po dobu 4 let od zaplacení dluhu...

doplněno 04.12.12 11:10:

Pokud by se - posléze, jednalo např. o poskytnutí půjčky apod., jsou - obvykle, sdělována data za aktuální + 12 předcházejících měsíců - jen na ´doplňkové´ vyžádání i za měsíce ´starší´...

hodnocení

0x

Dobrý den. Výmaz z registru dlužníků sdružení SOLUS je možný až po 3 letech od doby, kdy jste uhradil své závazky vůči finanční instituci. Mrkněte:

registr.jek.cz/...

zfp-jurecka.cz/...

doctor
hodnocení

0x

Vymazat ze Solusu jde. Informace viz. výše nejsou úplné...

Návod :

1) zaplatit dluh

2) vypovědět původní smlouvu u Vodafonu, zároveň vyjádřit nesouhlas s evidencí vašich osobních údajů. Konkrétně zmínit Solus příp.další.

3) je vyřešeno

Žádat o výmaz u Solusu nejde, a namá žádný účinek. Pokud nebude dluh, nemá nikdo právo vás evidivat v registrech. Důkladně si přečtěte původní smlouvu s Vodafonem, jejíž součástí je souhlas s nakládáním s osobními údaji.

Smlouvu můžete zrušit pokud není závazek. Pokud není závazek, nemá nikdo právo evidovat.

Odzkoušeno, ověřeno...stojím si zatím.

petrk*

Odpověď Doctora je jediná pravdivá a použitelná. Uhradit dluhy, zrušit veškeré smluvní vztahy se společností, která Vás do FO Solus dala a poslat jí odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů. V takovém případě musí společnost respektovat odvolání a odstranit Vaše osobní údaje. Ověřeno.

sazinek*
hodnocení

bohuzel mam jeste u nich zavazek :( co stim? Dekuji u vodafonu bych rad zustal jen sem se ted dostal do tizive situace s financema..

metallica*
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti jde ale jak u koho...

V prvé řadě musíte mít vše hrazeno a pak teprve žádat o výmaz.

Já měla před rokem registr kvůli O2 a Home creditu...vše jsem měla již doplacené ale měla jsem registr.

Napsala jsem dopis na tyto dvě společnosti a požádala o vymazání.

Home credit vyhověl a do měsíce mě odstranil ze solusu a O2 nevyhověl.

U telefonických společností mají právo vás tam nechat rok od zaplacení.

Chce to prostě zkusit samotnou mě ale překvapilo že naopak i vyhoví.

Mám to i ověřené přes solus že tam již nejsem.Základ je ale zaplatit.Nemůžete žádat o vymazání když ještě dlužíte.

sazinek*
hodnocení

takze pokud to zaplatim tentokrat, tak mam zadat o vymaz a pokud mi to vodafone povoli, tak to bude v poradku a pokud ne budu tam cca rok a po roce mohu zadat o vymaz? Chapu to dobre?

metallica*

až zaplatíte zkuste chvíli počkat třeba měsíc pak napište vodafonu omluvte se hodte na sebe popel apod...:)a zkuste poprosit o vymazání ze solusu...pokud vodafone vyhoví sám to zařídí u solusu a vy tam pak nebudete jakmile oni zažádají...pokud vodafone nevyhoví tak od zaplacení musíte počkat rok a po roce se automaticky to vymaže(pokud nezapomenete něco opět zaplatit:))ale z mé zkušenosti operátor nevyhověl a společnost nebankovní ano...za dopis a jednu známku to stojí.

Zkuste mrknout i na stranky solusu a tam jde se zaregistrovat přes telefon a mužou vám chodit vypisy kde vydite kde jste vedeny.hodne stesti

sazinek*
hodnocení

Dekuji za radu, budu se toho řidit. Diky moc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]