Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepsat plnou moc na jiného advokáta

Od: jirin* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, je možné přepsat plnou moc na někoho jiného? Mám na to už jen pár dní... případně postup?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nikoli přepsat, ale nejprve odvolat plnou moc prvnímu advokátovi. Odvolání plné moci je účinné dnem, kdy to bylo advokátovi oznámeno (nejlépe písemně s doručenkou nebo v časové tísni e-mailem s potvrzením o přečtení). Druhému advokátovi udělíte novou plnou moc.

jirin*
hodnocení

Dá se to nějak stihnout během 1 dne? Poslat zrušení plné moci, obeslat emaily, nahrát hovor kde říkám že plnou moc ruším, a jít za druhým advokátem? 2 Advokát mi asi nemůže dát podepsat plnou moc, když není zrušená?

Patriku, Vy to řešíte od 19. 2. a teď to chcete mít za hodinku?

Jděte za novým právníkem, ten Vám to vše sepíše.

jirin*
hodnocení

A jak dlouho bude trvat nez to nabide pravni moci? Stihne pravnik vse zaridit pres jednu dlouho navstevu?

plná moc platí od podpisu.

jirin*
hodnocení

Ano, ale prvni plna moc se musi preci zrusit, jinak to neplati. Da se to vsechno zrusit napsat za 1 dlouho navstevu?

ještě jednou to zkusím.

Jděte za novým právníkem, ten Vám to vše sepíšem i to odvolání plné moci.

jirin*
hodnocení

Me ale tizi cas. Stihne se vse projednat behem 2 dnu? Musim do jine zeme, na nakupy. Dekuju za pomoc...

Jiřine, vezměte si Patrika a Josef9a, jděte za tím právníkem hned teď, on Vám vše vysvětlí na počkání, sepíše to, i odvolání pro prvního právníka a Vy mu to odneseta. Stihnete to za den?

jirin*
hodnocení

Tak pardon Ale nemam jistotu ze mi pravnik otevre, kdyz sem mu uz neco podepsal... to je jedno... necham to plavat... zrejme to nejde. Priste budu vic cist. Jsem na nektere veci hlupak, a pak panikarim... ale dekuju za ochotu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]