Nejste přihlášen/a.
Nechápu vaše přemýšlení. Vy nepřežijete 3 dny navíc čekání na výplatu? To jste na tom hodně špatně a nejspíš neumíte vůbec hospodařit. Tedy vás bych chtěl mít doma! Za týden bych vás naučil, jak nato
Do práce nechoď. Budeš ještě víc v dluhu. Ale odpadne deprimace z opožděné výplaty.
By mě zajímal i názor zaměstnavatele na tebe.
Za co tolik utrácíš, když všude dlužíš?
Řešením je lépe placená práce nebo druhá práce či brigáda. To první je podmíněno dosaženým vzděláním a šikovností. Blbce totiž nebudou nějak extra platit, protože mu nemůžou svěřit kvalifikovanou práci či zodpovědnost.
Píšu to jen na základě řešení pár dnů do výplaty a zaplacení dluhů. Mimochodem vyřeší ta jedna výplata všechny dluhy? A co pak na další měsíc? To si zase půjčíš?
Mimochodem šéf ti může správně vyplatit výplatu přkld. za leden koncem února. Klidně poslední den.
Stěžovat si na to ofiko můžeš až 15tého března a i ofiko na tom základě i odejít.
Dřív odejít nesmíš. Nebo si běž, ale ofiko ti šéf může napařit náhradu ušlého zisku a pokud máš dluhy, tak můžeš pod most s ještě většími dluhy .
Čti zákoník práce!
@tazatelka - výplata jednou přišla 15 pak 17 a jednou 18. Vážně to nechápu
Věřím, že zákoník práce není nejlepší čtení, ale občas neškodí do něj nahlédnout Nebo do smlouvy, mzdového výměru, případně vnitřního předpisu.
ZP § 141
(1) Mzda nebo plat jsou splatné po vykonání práce, a to nejpozději v kalendářním měsíci následujícím po měsíci, ve kterém vzniklo zaměstnanci právo na mzdu nebo plat nebo některou jejich složku.
Že to není pravdam, takovýto postoj od dospělé osoby? Nevěřím tomu, že může takto někdo vyvádět a ještě se chystat, že nepůjde do práce.
Ještě, že nemám takovéto zaměstnance.
Měla byste trochu víc přemýšlet. Důchod mi chodí 8. den v měsíci. Protože určitě víte, že existují i volné dny /sobota, neděle/, někdy se stane, že důchod mám na účtu už 7. den /pátek/, nebo zase až 9. den /pondělí/. Nikdy jsem se z toho nekácela, prostě, až to přijde, tak to bude. Zatím přišly peníze vždycky. Věřím, že Vám přijdou také.
Pokud máte na den nějaký úkol a udělala jste ho jen půlku, z trucu, že výplata nedorazila, vyhodila bych Vás. Práce jste udělala půlku, výplatu ovšem chcete celou, že? A že nechcete do práce vůbec, to ne na tom to nejlepší. O taková netáhla nemají nikde zájem a brzy poletíte, to se vsadím. Kdo by chtěl pracovníka, který dělá jen napůl, nebo dokonce nechodí do práce vůbec. Vy jste opravdu uvědomělá osoba.
S tímto přístupem pak budete sedět na pracáku, válet se doma a čerpat dávky. To budete opravdu všem platná. Nepocházíte náhodou z Indie? Jaga.
Bohužel je to normální. Lidi mají ekonomické nevzdělání, hodně utrácí za zbytečnosti a zadlužují se i na dovolenou nebo Vánoce. To je běžná praxe.
Když jsem viděl jednou v lékárně, staršího pána doplácet za léky 5000 Kč,tak jsem málem padal do mdlob,takového plýtvání za jakési pilulky.Kdyby navštívil ekonomického experta určitě by tolik neutratil
Určitě to bylo na recept a za jeden druh léku,bohužel nevim jaký,pouze jsem zaslechnul,že pan primář na tom bazíruje.
Možná to bylo balení na půl roku,to nevím.
Každopádně tohle je nevyhnutelná platba. Stejně jako platba za elektřinu, nájem či vodu.
Platba za dovolenou, nové auto nebo drahé Vánoční dárky, lze si v nouzi odpustit a nezadlužovat se.
Co je na té sumě za léky divného? jedenkrát jsem měl ATB 2 balení, (v roce 1992) jedno balení 2500kč ale díky VoZP a vyzvednuto v lékarně VN doplácel jsem O kč.Od VZP bych prý doplácel na jedno balení skoro 1000kč. Jinak jedno baleni jednoho druhu inzulínu stojí kolem 1000 beze slev a dalších možností a je dle dávky klidně jen na necelých 14 dnů! a to je jen inzulín bez dalších léků!
To Razman - nevím, jak by v tom platit za léky méně, pomohl ekonomický expert?
Pane diesel,předpokládám,že ekonom.expert za školení o ekonom.gramotnosti by snad neúčtoval tolik,co doplácel pacient v lékárně a byla to spíše poznámka k ekonom.negramotnosti,o níž se zmínil p.gumidek.Co se týká poplatku za inzulín,tak jej neplaťte.Jsem také diabetik na inzulínu ale doplácel jsem za něj jen jednou,protože jsem vlezl do špatné lékárny.
Jo ekonomická negramotnost to chápu i když se za to dá skrýt víc například nízký plat...osobně jeden čas když padla firma,tak i když jsem šel o 2000kč níže a další 3000 projezdil takže v sumáru o 5000 méně -tak jsem musel platby flikovat taky jak se dalo,bylo to lepší než složit ruce do klína a čakat až exe! A pže mám dlouhodobě berouse 15, platby jsem průběžně změnil tak aby se to splatilo pod tomto datu nej d o20 . Takže chápu, že někdo může mít problémy. ale u léků je to jinak jako pacient si nevyberete pokud nevíte co a jak ,tam ani ekonomický expert nic nevyřeší -jedině obejít lékárny a vybrat s nejnižším doplatkem,případně brát levnější se stejnou účinnou látkou-ale to musí daná osoba vědět a ne že to primář to zakázal.
Jinak-ten iznzulín jsem jednou musel zaplatit-diabetolog měl dovolenou a dalšího jsem nesehnal- v nemocnici na int.odd nebrali nebo bylo obsazeno,tak mi to napsal OL ale s doplatkem. Jinak asi 90% léků mám ,včetně "I" bez doplatku.
Což nic nemění že tazatelka je ...
Diesel, souhlas. Na některou nemoc může být i léčivá látka v nějakém levnějším léku, ale to neznamená, že tuto volbu všichni mají. Buď ji nemají k vůli vzácnější nemoci a jedinosti léku, který nemoc drží v remisi a nebo lékař nemůže psát jiný lék, protože pacient bere i jiné léky na jiné nemoci a jiný lék by se s ostatními nesnesl.
Zdá se, že máte peněz víc než dost, když si můžete dovolit neudělat všechnu práci nebo dokonce do práce nepřijít vůbec. Tím druhým nejspíš způsobíte zaměstnavateli škodu, kterou po Vás bude vymáhat. A pokud Vás vyhodí kvůli absenci, nebudete mít nárok ani na podporu.
Zeptat se budete muset v práci, nikdo z nás neví, proč Váš zaměstnavatel odesílá výplaty různě. Každopádně ale nic neporušuje, na výplatu má celý kalendářní měsíc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.