Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyrůst?

Od: anninka odpovědí: 5 změna:
Zdravím,
Jak mám vyůst?
Mám 32 kg,153 cm,13 let.
Moji rodice jsou velký maminka 153 a tatinek 165 cm.
Děkuji za tipy ;)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Růst probíhá zhruba do 21 let, takže určitě ještě vyrosteš. Je to ovšem v genech. Oba Tví rodiče jsou malí, je dost pravděpodobné, že ani Ty nebudeš vysoké postavy. Ale to budeš moci posoudit za 8 let.

Jinak se tím netrap. Lidé mají i jiné přednosti, než tělesnou výšku. Jaga.

hodnocení

1x

Nijak. Všechno je to o genetických dispozicích.A zkoušením všech možných šarlatánských metod si jen a pouze uškodíš.

Zkus si s mamkou a s tátou popovídat jak moc se na jejich kvalitním životě negativně podepsal jejich malý vzrůst. Možná se budeš divit.

hodnocení

1x

Já rostla do cca 18 let. Otec měří 170, matka 162. Já mám 172. Asi je to individuální, ale vzhledem k výšce rodičů počítám, že budeš mít tak kolem 160. A co je malý to je milý ;) .

liska5
hodnocení

0x

Klidně můžeš být po někom z prarodičů. Jestli už teď jsi jako maminka, tak to možná přerosteš i otce. Měla bys růst ještě nejmíň pět let.

ruzena*
hodnocení

0x

Tělesná výška v dospělosti se dá předpovědět jen přibližně. Rozdíl průměrné výšky mezi dospělými muži a ženami je asi 13 cm. Rodič stejného pohlaví dává dítěti vlohu, která odpovídá jeho vlastní výšce. Rodič opačného pohlaví vlohu pro svoji výšku buď o 13 cm zvětšenou (maminky synům), nebo zmenšenou (tatínkové dcerám).

Velkou roli hraje výživa a fyzická aktivita. Zejména výživa hraje prim. I když totiž svým potomkům předáte vlohy pro to, aby byli vysocí, ale oni budou nedostatečně jíst, nikdy nedorostou do předpokládané výšky - jezte tedy to, co byste měla ve Vašem věku.

Dnes se hodně mluví o vit. D, ale tato informace o jeho důležitosti pro stavbu kostí a tedy i později výšky je pravdivá - jen pro děti by ale přísun tohoto vit. měl být přirozený - pohyb a pobyt na slunci a vzduchu. Nic nezkazíte každodenní sklenicí mléka. Vyrostly na něm celé generace a byly v pořádku.

Přikládám obrázek, jak si vypočítáte pravděpodobnou budoucí výšku. Vaše váha nesvědčí tomu, že správně jíte, pokud je to pravda, můžete tedy zůstat malá, tělo musí mít stavební materiál, tak říkajíc, z nuly materiálu nevyrostete, protože i ostatní bunky v těle potřebují výživu..Takže cca 5 kg navíc by tělu prospělo.

Jak vyrůst?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak vyrůst

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]