Nejste přihlášen/a.
Já rostla do cca 18 let. Otec měří 170, matka 162. Já mám 172. Asi je to individuální, ale vzhledem k výšce rodičů počítám, že budeš mít tak kolem 160. A co je malý to je milý .
Tělesná výška v dospělosti se dá předpovědět jen přibližně. Rozdíl průměrné výšky mezi dospělými muži a ženami je asi 13 cm. Rodič stejného pohlaví dává dítěti vlohu, která odpovídá jeho vlastní výšce. Rodič opačného pohlaví vlohu pro svoji výšku buď o 13 cm zvětšenou (maminky synům), nebo zmenšenou (tatínkové dcerám).
Velkou roli hraje výživa a fyzická aktivita. Zejména výživa hraje prim. I když totiž svým potomkům předáte vlohy pro to, aby byli vysocí, ale oni budou nedostatečně jíst, nikdy nedorostou do předpokládané výšky - jezte tedy to, co byste měla ve Vašem věku.
Dnes se hodně mluví o vit. D, ale tato informace o jeho důležitosti pro stavbu kostí a tedy i později výšky je pravdivá - jen pro děti by ale přísun tohoto vit. měl být přirozený - pohyb a pobyt na slunci a vzduchu. Nic nezkazíte každodenní sklenicí mléka. Vyrostly na něm celé generace a byly v pořádku.
Přikládám obrázek, jak si vypočítáte pravděpodobnou budoucí výšku. Vaše váha nesvědčí tomu, že správně jíte, pokud je to pravda, můžete tedy zůstat malá, tělo musí mít stavební materiál, tak říkajíc, z nuly materiálu nevyrostete, protože i ostatní bunky v těle potřebují výživu..Takže cca 5 kg navíc by tělu prospělo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.