Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmenší se prsa po ukončení kojení?

Od: kojicizena odpovědí: 7 změna:
Mám půlroční dítě, které plně kojím. Včera jsem si zrovna zkoušela podprsenky, co jsem nosila před těhotenstvím, a bohužel všechny jsou mi malé. Malé jsou mi i všechny šaty, které jsem s oblibou vždy nosila - teď mám problém je dopnout ☹ Má otázka zní, jestli to zas bude někdy zase v pořádku až přestanu kojit. Budu mít zase svoji původní velikost prsou, a nebo se mám smířit s tím, že budu muset všechny šaty a podprsenky vyhodit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
17.02.21 20:28
hodnocení

5x

Ano.

hodnocení

4x
Nebudete muset nic vyhazovat.
Prsa se po ukončení kojení opět začnou zmenšovat, buďte v klidu :)

hodnocení

2x
Zmenší, já si při kojení libovala, že mám konečně prsa. Po ukončení kojení jsem zpět na svém, tj. prsa po taťkovi. :)

hodnocení

1x

Třeba mé ženě se to stalo 3x. Z jedniček na trojky a jednou na čtyřky. Po kojení to zase couvlo na původní rozměry. Vlastně po třetím v 31 letech to zůstalo na dvojkách. Asi dost záleží na postavě. Hubené nebo štíhlé to mají asi jednodušší s návratem do původního stavu.

pb®
hodnocení

1x

Tak mně se tedy prsa po kojení nezmenšila a je to moc dobře. Před prvním těhotentsvím jsem měla 75A, v těhotenství 75B, po odkojených dvou dětech oblékám 75D nebo 80C. Prsa jsem měla pevná vždy, kojení jim nijak neuškodilo, žádné vytahané pytlíky. Manžel mě obletuje a nechápe, jaktože má najednou ženu s prsama, když si začínal s plochou.

Mě by zajímalo, jak je to ve vašem případě s váhou. Mám za to, že pokud je váha +/- stejná před a po, prsa budou také +/- stejná. Ale pokud je po dětech x kilo víc než před, je logické, že někde to být musí. :)

pb®

Váha stejná není, po dvou dětech vážím aktuálně 60kg, tedy o nějkých 10kg víc, než před těhotentsvím. Ale i když jsem po prvním synovi vážila 56, prsa zůstala. Že by 6 kg navíc udělalo 1-2čísla ve velikosti podprsenky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]