Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepříjemné svědění akné

Od: petahraje odpovědí: 6 změna:
Ahoj,
Už to teď na konci června bude rok co se mi začala dělat těžší forma akné měl jsem otevřené krvavohnisajíci rány a hodně velkých strupů. Jeli li jsme na dovolenou a tam mi to vyléčilo moře a léky které jsem používal když jsem byl ještě doma (aknemicyn, a Ozonid ten používám do teď na jizvy) ale trápí mě nepříjemné svědění nedá se s tím něco dělat potřeboval bych sportovat protože mi zbývá ani né rok abych se rozhodnul kam jít na školu a já chci jít na školu kde je potřeba sport. Takže jestli by to šlo nějaké prášky nebo další mastičky nebo rady typy co vám pomohlo na svědění pište prosím. Už je to dobrý mám jenom velké, malé jizvy nebo prohlubeninky. Ale to svědění mě trápí myslím si že mi ještě pomůže tenhle rok moře teda jestli tam letos pojedeme. A ještě užívám prášky ponoxal jedná známá je doporučila tak je zkouším protože obsahují hlívu ustřičnou mohu je používat? A jinak mimochodem jsem toho akné dědic. Děkuji za odpovědi. Petr 14 let

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Hormony hrají roli, to ano, ale je třeba změnit stravu. Řešil jsi to? Vynechat cukr, bílou mouku, živočišné tuky, průmyslově vyráběné potraviny, jako levné čokoládky, instant. polévky, chipsy, paštiky a levné uzeniny, plísňové sýry... U těchto stavů pokožky bývá v těle málo železa. Nebrali Ti krev na kr. obraz? To bývá často při jednostranné mléčné stravě. Fe v tabletách způsobuje trávicí potíže, v přírodním stavu je lepší a nejvíc je ho v řepné melase ze zdr. výživy. Denně lžíci.. Pak Zn /např. dýňová semínka, / Si / přesličkový čaj/, E vitamin nalačno, a obilné klíčky...Střevo krmit jen zdravými potravinami s množstvím zeleniny, protože v něm sídlí imunita. A chodit na vzduch, na sluníčko a nesahat si na obličej.

liska5

Ten Penoxal klidně ber, to je potravinový doplněk, kterým se nepředávkušeš. Pokud jde o podporu trávení, tak stejně Ti pomůže, když budeš jíst často kyselé zelí / tak jak je, nevařit/, dáš si často sklenku kefíru, bílého živého jogurtu nebo podmáslí. I tu hlívu mají. tak Ti mamka z ní něco může dělat. Taky více pij. Dobrá je voda s citronem. Sladké nápoje ne.

Na svědění poradí v lékárně. Někomu pomáhá kokosový olej, jinému pleť mléka s ovsem.

liska5

Možná Calciová mast a šumivé Calcium dithiaden na pití.

petahraje
17.02.21 19:47
hodnocení

Děkuji

veronica
hodnocení

0x

Vyzkoušej na obklady zinkovou vodu. Má léčebné účinky.

Do skleničky navážíme 93 g vody, přidáme 1,25 g oxidu zinečnatého a 6 g AK. Mícháme do rozpuštění AK, pak jenom občas promícháme. Za nějakou dobu bude roztok čirý, bez zákalu. Získáme 100 g roztoku s obsahem 1000 mg zinku.

AK je askorbová kyselina.

wehappyfew*
hodnocení

0x

Zdravím,
mně pomohlo:

. kompletně překopat jídelníček (já musela přejít na bezlepkovou vegan stravu, pleť mám nyní bez boláků). Kasein, lepek, palmový tuk jsou svinstvo!
. nepoužívat, omezit kosmetiku s parabeny, silikony, SLS (šampony, deo, zubní pasty, tělové krémy...)
. nesahat si na obličej
. nekupovat srágory z drogérek, lékáren – nikdy nepomohly, všechno jenom zhoršily
. přes polštář si dávat čistý ručník
. v koupelně si vyčlenit ručníky na tělo a obličej
. k očistě obličeje si míchám roztok (voda, šalvějový a kmínový olej od Renovality), tím zakápnu tamponek; nebo xicht opláchnu mýdlem s aktivním uhlím, mýdlem s kyselinou salicylovou, nebo čistě sírovým mýdlem
. masti používám salicylovo-zinkovou, sírovo-zinkovou a mast s borovicovým dehtem (používám jenom na doma, jelikož smrdí po uzeném mase)
. na rozházené hormony pít Macu Peruánskou
. na detox krve jím Goji/Kustovnici (existuje i smoothie prášek, pokud vám sušené bobule nechutnají), zafungovalo i pití koloidního stříbra 30/40/50 ppm (užívám nepravidelně, stojí raketu, nejsem Rothschild). A pitím Křemeliny také nic nezkazíte (čistí krev a střeva)
. na zklidnění svědivosti, popř. rychlé zhojení roznípaného beďáka se mi osvědčila zinková mast i Sudocrem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]