Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych radu. Existuje nějaká kniha, skripta nebo brožura, která by věcně a jednoduše vysvětlovala základy práva v kostce a jak se zákony, vyhláškami a dalšími pracovat?
Dostal jsem na starosti v práci i část, kde musím používat zákony, vyhlášky, vládní nařízení. Ale potřebuji se zorientovat, co je čemu nadřazeno, jaká je posloupnost a popřípadě, jak jednoduše se zákony učit.
Jestli existuje nějaká kniha: základy práva v kostce, kde by jednoduše a systematicky bylo popsáno co a jak, a proč tomu tak je. A co je nadřazeno...atd.
Děkuji za případnou pomoc.
Chválím Vaší snahu o samovzdělání, ale já jsem se učil za běhu, podle toho, co zrovna bylo třeba. Najednou potřebujete řešit dědictví a musíte třeba hledat, co je kolace. Pak zase zákoník, práce. Mnoho let jsem si myslel, že je jen jedna minimální mzda a loni jsem se musel doučovat. Stále je něco nového, zatím jsem neměl potřebu studovat ústavní právo. Řídím se zákony, vyhláškami nařízením vlády a podobným systémem. Vše hledám na internetu, včetně výkladů zákona. Vždy ověřit na více zdrojích.
Určitě se do problematiky dostanete, pokud budete mít zájem o učení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.