Mám pocit,že se mnou kamarádka manipuluje-jak to řešit
Od:nkodpovědí:12změna:
Ahoj, Omlouvám se za popřipadne chyby a založení této diskuse,ale už jsem nevěděla jak to řešit. Myslím si,že se mnou moje bff manipuluje... Asi začnu od začátku. Já nastoupila do školy. Aběhla první třida a ja se s ní moc nebavila. V druhé třídě to bylo o něco horší. V třetí třídě to byl snad ten nejtězší rok kdy jsem ze 100% šla na 0%. Normálně začal novy školní rok a já si našla bff říkejme jí třeba..Kristýna. Měly jsme spolu narozeninovou oslavu,mamky se skamarádili a zdálo se být vše OK. Jenže Kristyna si našla další "bff". A ta její "bff" mě začala trošku šikanovat,ale nevím zda se to dá takhle nazvat.Totálně tu holku změnila. Jednou mě zavřeli na záchodě a ja dostala poznámku,protože Kristýna byla učitelky miláček a všechno jí učitelka zbaštila i když jsi navymýšlala totální blbosti. V čtvrté třídě s ní přestala byt Kristýna kamarádka,protože si uvědomila ža JÁ JSEM JEJÍ BFF.V páté třídě v poho,ale příšerně mě štve,že vždycky po mě něco chce tak jí to půjčim nebo s ni někam jdu,ale jak to chci já tak má miliardy výmluv... Ano jsem blba,že se s sebou nechávám takto "ždímat",ale strašně se bojím,že o ni přijdu,protože přece jenom je to moje bff. A nikdo jiny ze třídy se se mnou moc nebaví.. Jsem zofalá a nevím co mám dělat. Děkuji za vaše nazory a rady,ale také přečtení.. Hezky den.
Zdravím. Dovolí si k Tobě jen tolik, kolik jí dovolíš Ty sama. Nenech s sebou manipulovat pokud máš ten pocit. Takhle se k sobě kamarádky nechovají. Bát se, že přijdeš o někoho kdo se k Tobě chová jako manipulátor, je hloupost. Takového člověka bych ve svém životě ani nechtěla mít. Nauč se říkat ne a chovej se tak, aby sis sama sebe mohla vážit. A lépe si vybírej své kamarádky. A ještě jedna rada - zamysli se i nad tím jak se chováš k druhým Ty. Kde může být chyba, že se s Tebou nikdo jiný ze třídy nebaví...
ruzena*
Souhlasím, je nutné si vážit sebe, pak si mě váží i ostatní.
nk
Ne,že by se se mnou vyloženě nebavil,ale spiše si povídáme,půjčujeme věci,atd.. Neni to vyložneně s nikým,že bych k němu měla tu důvěru a tak,no..
Byly jste dvě a šlo to. Objevila se třetí a je nerovnováha, konflikty. Tak si najdi další do čtveřice a bude to 2:2 a rovnováha, žádné žárlení a přetahování, prostě pohoda a legrace.
srgwst
Souhlas, čím větší parta, tím líp. Ideálně ještě namíchaná holky + kluci. Není dobré být závislá na jednom člověku.
nk
Pravda a souhlasím,jenže u nás ve třídě jsou takový ty "skupinky". Ale jakoby s ostatníma se norlmálně bavím,ale nejsem takova ta "populární" ve třídě. Patřím do středu ani "populární" ani "ta s kterým se nikdo nabaví". Nevím jak to vysvětlit...
Zdá se mi, že tě má za BFF jenom tehdy, když nemá "po ruce" nějakou "lepší".
Vykašli se na BFF (stejně je nesmysl si "hrát" na BFF) a najdi si za kamarádku nějakou normální spolužačku nebo někoho, koho znáš třeba ze zájmového kroužku > společný zájem může hodně usnadnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.