Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mail jako od České pošty

Od: slavo® odpovědí: 11 změna:

Jak je možné, že mi přijde na mail zpráva jako od české pošty a když si zobrazím odesílatele tak je tam nějaké dlouhé jméno jako vandentiliaard z domény online.nl , že mám na poště balíček a musím ho zaplatit a je tam samozdřejmě odkaz.

Na ten jsem neklikal a klikat nebudu a je to ve spamu.

Ale heslo do mailu nemám nikde uložené a jje nedávno změněné, tak mě zajímá jak někdo zjistil můj mail - vím, že je to podvod.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Pro to, aby Vám někdo poslal mail, nepotřebuje znát Vaše heslo pro přístup.
hodnocení

To vím, že ho nepotřebuje a vím, že chce údaje o mé platební kartě, ale na to ať rychle zapomene.

Ale jak zjistil mou mailovou adresu?

"Ale jak zjistil mou mailovou adresu?"

To přece není žádný problém. Vy jste nikdy nic nekupoval, neobjednával, nevyřizoval přes internet? Nikdy jste nikomu neposílal e-mail? Vaše adresa na síti existuje ve stovkách případů a je všeobecně známo, že se s adresami (telefonními čísly...) běžně kšeftuje. Navíc existují "roboti" (speciální programy), které jsou vymyšlené právě pro stahování podobných informací.

hodnocení

Magdon - tak už je mi to jasné.

Mně se už několikrát stalo, že když jsem si prohlížela internetový obchod Wish, tak mi vyskočilo hlášení, že Firefox právě zabránil otisku mé adresy. Myslím, že tak nějak to tam je vždycky napsané. Ale když tak nad tím přemýšlím, tak si uvědomuji, že se mi to stalo jenom u tohoto obchodu. Také to někdo z Vás zná?

makk
hodnocení

4x

To je podvodný mail, sama pošta na to na svých stránkách upozorňuje. Zahodit, nikam nic neposílat.

Na to, aby vám poslal mail, nepotřebuje podvodník heslo k vašemu mailu, stačí mu adresa a k té mohl přijít kdekoliv, mimochodem třeba i náhodným generováním.

hodnocení

4x

Česká pošta na svém webu varuje před podvodnými e-maily ceskaposta.cz/...

hodnocení

0x

Vys.r se na to. Máš na tovně velké hov.o a někdo z tebe chce vytáhnout jen prachy. Je to celé podvod.

O tom, že je to podvod ale tazatel nepochybuje. Ptal se na něco jiného.

A je docela zajímavé jak jste zjistil, kolik má tazatel na kontě ;).

hodnocení

Satam má částečně pravdu - statisíce tam nejsou. Asi si tipnul.

A skutečné ho.. je tam pár dní před výplatou.

hodnocení

0x

Jé, mně už přišlo tolik mailů, od afrických generálů, od milionářů, kteří potřebují převést přes moje konto majetek, od dětí takových generálů, od výherců milionů...to bych dnes už byl miliardářem. Včera byl v TV starší pán, který už naposílal "někomu" miliony, nejen své, ale které si navypůjčoval...prostě blbost a chamtivost, že mi někdo pošle velké peníze se platí draze, velmi draze. Představa, že bych někomu posílal opakovaně i desetitisíce EUR aby on mě mohl převést svoje miliony ve mě vyvolává ne smích, ale řehot! Takže takové podvody ignorovat, nerozklikávat, a přílohy už vůbec ne. Nikdo ti nedaruje ani korunu! Jak píši v úvodu, blbost a chamtivost vychází strašně draze! Po zásluze!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]