Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit respirátory?

Od: respi odpovědí: 18 změna:

Dobrý večer,

prosím, kde jste v poslední době koupili respirátory, aniž by jeden respirátor stál hafo korun?

Děkuju za rady *slunce*

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jen taková malá poznámka. V březnu když to začalo a lidi se poprvé začali na respirátory ptát, se stát svými prostředníky vyjádřil tak, že respirátory které mají lidi chránit před virem by musely být třídy FFP 3 že kupovat ffp 2 a čínské kn95 je nesmysl, protože přes ně vir kvůli velkým dírkám projde. Teď ten samý státní aparát chce lidem nařídit aby ty FFP 2 kupoval. Tak buď se někdo zbláznil, nebo nám asi vir narostl do obřích rozměrů a teď už ho větší dírky zastaví.

A nebo že by někdo z vlády koupil firmu na respirátory a potřebuje si zajistit odbyt?

hodnocení

2x
Co je to hafo? Lidl je prodával za 10kč kus ale lidi se o ně asi prali. Nicméně tvrdí že je budou za 30kc 3ks zase naskladňovat. Jak vlezu na internet vyskakuje na mě všude inzerce respiratorů za 15-16kč nebo taky za deset při koupi 300 kusů náraz. Tak já nevím za kolik by měly být aby nestály hafo peněz.

hodnocení

2x

Včera jsem kupovala v dr.Max FFP2 ...20 ks. za 299. Kč...mají od včerejška nějakou akci na ně. Z lékárny by snad měly být účinné.

lidus*

Také dr. Max a cena stejná.

host
hodnocení

1x

Je rozdíl mezi respirátorem na jedno použití a zahodit (NR - mnemotechnická pomůcka: no re-use) a pro opakované použití, která se dá nějakým doporučeným způsobem ošetřit (např. desinfekce speciálním lihovým sprejem, apod.)

Je rozdíl mezi respirátorem nebo rouškou s běžným filtrem nebo mikrofiltrem z netkaných polypropylenových vláken (meltblown) nebo dokonce s filtrem s nanovlákny, nebo naopak rouškou pouze z nějaké textilie.

V tom se samozřejmě projeví i cena. Takže na trhu jsou respirátory za deset korun i za třistačtyřicetdevět. A teď jak si vybrat (a teď babo raď...)

Jenomže pak stačí fousy nebo netěsnící lícnice a i sebelepší respirátor podfukuje kolem a účinnost filtrace je skoro žádná.

sirokko

Jak si vybrat? To je přece jednoduché. Musím si stanovit, jestli chci ochranu, nebo ozdobu. To je ovšem pro vyznavače koronacírkve paradoxně nepodstatné. Ty drahé respirátory prochází certifikovanými zkušebnami. Ty za deset korun jsou hadry, které virus NEZASTAVÍ.

host

.. jsou hadry... ale lidé je nejvíc kupují, protože jsou laciné a to je ta nejlepší reklama, na kterou našinci dají.

iv®
hodnocení

1x
Zdravím, kupovala jsem teď o víkendu v DM 10ks za 119,-

hodnocení

0x
Dobrý večer. My v Lidlu. Balení po třech kusech, píší že česká výroba. Cena necelých 100 kč.

mívají je po ránu v Lidlu a jsou české a jinak www.mobler.cz

U nás v Lidlu je právě mají pravidelně. I odpoledne. Jen jednou (teď někdy), když na ně měli akci, tak samozřejmě nebyl žádný...

hodnocení

0x

Taky jsem kupovala na mobleru, ale teď v Albertu byla krabička 5 ks za 50,- kč

jm
hodnocení

0x
Nejsem fanda respirátorů, ale třeba Leták Eva.cz: 10 respirátorů FFP2 (EU) 139 Kč

sirokko
hodnocení

0x

Teď nevím, jestli požadujete respirátor s certifikací, u kterého chcete aby vás chránil, anebo hodláte koupit čínskej fejk za deset korun jen pro to, abyste měl něco na ústech. V tom případě vám stačí rouška.

hodnocení

0x

Dyť nějak regulovali ceny, ne? Takže by měly být kolem 10 Kč všude. Lékárna, Albert, Lidl, domácí potřeby...

hm*

Pokud vím, tak neregulovali ceny, jen zrušili odvod DPH.

zdegre*
hodnocení

0x
Aliexpress? Já náhubek nenosím. Ale pro zaměstnance (pro forma), je kupuju tam. Stejně je nenosí. A já to po nich nechci. Ale mají je.A (guru Jára) je spokojený.

hodnocení

0x

Dnes jsem opet koupila v Lidlu,3 ks za 30 Kč.Meli modre a červene.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]